IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тръмп с трета поредна победа

Въпреки често враждебните спрямо имигрантите изказвания милиардерът печели повече гласове и сред испаноезичните гласоподаватели

10:25 | 24.02.16 г. 20
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Aмериканският предприемач и милиардер Доналд Тръмп затвърди преднината си в надпреварата за президентската номинация на републиканците след стабилна победа в Невада срещу своите съперници Марко Рубио и Тед Круз. Това е третата поредна победа на Тръмп след тези в Южна Каролина и Ню Хемпшър, предаде Ройтерс. Засега той бе победен само в Айова.

Час след приключването на вота телевизиите Fox News, CNN и MCNB предсказваха за Тръмп 42% от гласовете на републиканските симпатизанти, за Рубио – 24% , а за Круз - около 22 на сто.  

Data curated by InsideGov

„Ние ще спечелим страната, а скоро ще спечели и цялата страна", заяви Тръмп от щаба на кампанията си в Лас Вегас.

Тръмп изрази и оптимизъм във връзка с предстоящите етапи от първичните републикански избори и по-специално т. нар. "супервторник" на 1 март, когато ще се гласува в повече от 10 щата.

„Очакваме страхотни резултати в Тексас, Джорджия и Арканзас, също и в Охайо, където ще бием губернатора Джон Кейсиг“, (друг претендент републиканец, б. ред.), заяви милиардерът.

Бивша звезда от телевизионни риалити предавания, Тръмп често от самото начало на кампанията си прави изявления, враждебни спрямо имигрантите, по-специално мексиканците. Сега обаче той изрази задоволство от получените в Невада „46 на сто от испаноезичните (гласове)". „Това наистина ме радва", добави претендентът.

„Спечелихме при евангелистите. Спечелихме при младите. При възрастните. При хората с диплом за висше образование. При хората без много дипломи. Обичам хората без много дипломи", коментира предприемачът в сферата на търговията с недвижими имоти. 

В лагера на демократите при гласуването в Невада в събота бившата първа дама и бивш държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън спечели срещу сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, напомня AFP. Сандърс обаче все още не изостава чувствително. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от САЩ виж още

Коментари

10
rate up comment 8 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 8 години
Голем оптимист си! Ако познаваше малко по-добре Америка, щеше да знаеш, че там Президент не се става с избори.... хахаха... В смисъл, че няма как някой извън схемата да стигне до избори. Виж, случвало се е някой да мине процедурата по одобрение, което води и до съответните ангажименти, а после да се опитва да се отклонява от тях. Какво става с него след това, знаем добре... хехе...Не казвам, че Тръмп не може да стане, а че едва ли толкова много ще промени нещата там...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
банки, но ще ще само да стане, че муцуните в Сашш ще опитат с всички методи да го спрат тоя, даже и дет вика Императора да не го освободят преждевременно с некой куршум в челото както са правили не само с Кенеди ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
Ще ще евреи мевреи ше ги намести и тях. Руснака как се справи с Ходорковксия, Гузински, Лебед, Березовски .... Ше ги оправи там че това еврейското племе си мисли, че са хванали Господ за шлифета с тея
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 15 rate down comment 4
Императорът
преди 8 години
Победата в изборите на този велик човек е все по-несъмнена, дано само не свърши като Кенеди. :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 3
Mike Florida
преди 8 години
Тия дето се водят евреи ще го натиснат и него! Няма начин! Въпросът е да приключим поне с ЛИБЕРАСТИЯТА и поощряването на радикалния ислям! Нелегалната миграция, засяга Европа повече от САЩ дори! Нормалните хора имат нужда от Тръмп и го усещат! Не бих очаквал от него чудеса, но го подкрепям и му стискам палци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 6
michaelis12
преди 8 години
те го мразят Тръмпа защото на никой няма да е длъжник и ше прай квото си иска, няма да може тогава Goldman Sachs с оня плешивия еврейн да му каже : "Ние те финансирахме дай ни сега пари печатай" Тръмпа ще е както Путин за руснаците, лови ги мутрите за гушите един по един и чао. Също така и е далавераджия ше ги измъкне американците ше се договори с тоя оня за това онова да успее да си върне продукцията в къщи и да сложи запор на някви кат Apple и Goole дет се надуват само и им извиват ръцете в ущърб на данъкоплатците. Ще ще само чакаме тоя да стане и ако не бабичката то друг ше я замести да вкара положението в ред, тя бабичката сега тъй или иначе нищо не може да напрай няма властта и силата затова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 4
Mike Florida
преди 8 години
Дано икономическия срив дойде преди изборите! За мен е напълно вероятно така да стане! Бабето Йелън ще се опита да го отложи, но като гледам едва ли ще успее за след изборите да натъкми положението!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
видя ли немската статия там в коментари където постнах, олигарсите им викали за помощ, сакън да не стане тоя, че отече работата на банкстери и манкстери щом и Соросоида го мрази, начи тоя е ... тоя е дет ше ги намести там всички такива кат Нюланд и Макейна .... Яко пропаганда по Блумбърга и све живо против него да ама хората него изкат ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 6
michaelis12
преди 8 години
Сашките викали за "помощ" от Тръмплина, че много сила набрал .... :)) Така и трябва да дойде някой, а тоя някой е Тръмполината и да им развали харашото на тея гадове където разбичкаха света да ги хване за гушата и вкара малко в релси .... :)) При руснаците беше Путинофила, че и там се бяха развилнели олигарсите, но тоя ги размаза там, дано така стане и в САЩ с Тръмпа и както казва "make America great again" ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 4
Mike Florida
преди 8 години
Това е гласът на разума. Дори и испанците, които са преминали през дългата процедура по установяване в САЩ, подкрепят възгледите му за нелегалната имиграция! Икономическите му възгледи също привличат множество поддръжници! Тръмп е тотален антипод на Обонго!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още