IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси записаха големи спадове

На резултатите натежаха цените на петрола и смесените реакции към някои ключови корпоративни отчети

23:25 | 02.02.16 г. 20
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американските индекси завършиха търговията във вторник с големи спадове, на фона на подновеното падане на цените на петрола и смесените реакции към някои ключови корпоративни отчети, пише CNBC.

Фючърсите на американския суров петрол спаднаха с 5,5% до 29,88 долара за барел. Върху цената повлияха опасенията, свързани търсенето и прекаленото предлагане, както и фактът, че надеждите за сделката между ОПЕК и Русия за съкращаване на производството намаляват.

Dow Jones Industrial Average спадна с повече от 300 пункта по време на следобедната търговия, а Goldman Sachs изтри около 55 пункта от индекса и натежа най-много върху него.

S&P 500 спадна под психологическото ниво от 1900 пункта следобед.

Nasdaq Composite се представи зле, спадайки с 2%, след като акциите на Apple, на биотехнологичните компании и на няколко други големи представители на сектора поевтиняха. Книжата на компанията майка на Google, Alphabet, се търгуваха с 1,6% ръст. Facebook не успя да отбележи ръст и завърши търговията с 0,5% надолу. Amazon пък записа спад от 3,5% днес.

Alphabet отчете своите финансови резултати в понеделник вечерта след борсовата сесия. Компанията обяви 17% ръст на рекламните си приходи. Голямата новина обаче се оказа фактът, че Alphabet стана най-високо оценяваната компания в света, изпреварвайки Apple.

Транспортните компании в Dow отбелязаха спад от 2,5%, като най-много от стойността на акциите си отписаха Avis Budget и American Airlines. UPS се оказа единствената, която отбеляза ръст.

Книжата на Exxon Mobil за кратко поевтиняха с 2,5%, след като компанията отчете 58% спад в печалбата си заради спада на цените на петрола.

На валутните пазари доларът се търгуваше по-ниско от основните световни валути, а еврото достигна ниво от 1,091 за долар.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ спадна под 1,95%, а тази по 2-годишните облигации беше близо 0,73%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 11 rate down comment 3
be_google
преди 8 години
потреблението се увеличава в Европата където живея, а у Мутроландия вече сте на акумулатори, сори за което....жалко за прекрасната страна ИЗАНСИЛЕНА от полунормални реформатори, психоболни реформатори, червенобузести реформатори и крадливи олигархове!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 1
be_google
преди 8 години
надминаха и Китай по странни схеми.....на какво отгоре ДАУ е по-висок отпреди 10 години кога нямаше никва кризЪ? Мадофци явно много....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
ivan.kostov.39
преди 8 години
И да ми пишеш минуси - пазара няма да се обърне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
ivan.kostov.39
преди 8 години
Казах ти още по Димитровден да излезеш от пазара, щото ще пада поне до Гергьовден. Не виждаш ли че материалите и енергията падат потреблението се свива. навлизаме в жестока депресия..........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още