IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виктория Нюланд: САЩ и ЕС имат еднакви възгледи за бъдещите санкции срещу Русия

Вашингтон обмисля санкции срещу Русия в областта на икономиката, банките и военната индустрия

17:19 | 17.06.14 г. 13
Автор - снимка
Създател
<p>
	Нюланд обвини Русия в &quot;подпомагане и съдействие на сепаратисти по крайно опасен начин&quot;. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Нюланд обвини Русия в "подпомагане и съдействие на сепаратисти по крайно опасен начин". Снимка: Ройтерс

САЩ и ЕС активно си сътрудничат по отношение на налагането на нови санкции срещу Русия, заяви помощник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд, цитирана от Ройтерс.

„В момента координираме обсъждането на следващия кръг икономически санкции и група лица, които могат да станат обект на санкции", заяви Нюланд. Тя посочи, че САЩ и ЕС „работят върху пакет санкции в енергийния сектор, както и в сферата на банките и отбраната". По думите ѝ САЩ и ЕС имат еднакви възгледи по отношение на това какви следва да са следващите стъпки на санкциите. 

Пред „Гласът на Русия“ Нюланд обяви, че президентът Барак Обама е дал индикации пред колегите си по време на срещата на Г7 в Брюксел по-рано този месец, че „САЩ няма да чакат с месеци“, за да се вземе ново решение, ако Русия продължава да дестабилизира ситуацията в Украйна.

Нюланд обвини Москва в „подпомагане и съдействие на сепаратисти по крайно опасен начин" и предоставяне на танкове и ракетни установки. Освен това тя припомни за свалянето на украински военен самолет от сепаратистите над Гороловка и добави, че "няма съмнение, че ситуацията значително се е влошила през последната седмица".

САЩ възнамеряват да вземат конкретно решение най-късно до 2-4 седмици, заяви още Нюланд по време на свое изказване пред Marshall Foundation. 

Нюланд потвърди освен това, че Вашингтон не подкрепя продажбата на френски военни кораби клас "Мистрал" на Русия. „Още преди началото на кризата в Украйна дадохме ясно да се разбере, че имаме опасения дали е правилно да им се продават корабите "Мистрал", заяви тя. "Моментът е изключително неподходящ за това“, подчертавайки, че САЩ ще продължат да повтарят това.

Споразумението на Франция от 2011 г. среща протести от САЩ и други съюзници от НАТО. Засега Париж устоява на натиска да спре спорния договор, оценен на 1,2 млрд. долара.

Всичко за санкциите четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 8
Internet
преди 10 години
тази овца утре като я напънът отзад джихадистите, ще въвежда санкции срещу Русия щото еди какво си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 7
Internet
преди 10 години
тази овца утре като я напънът отзад джихадистите, ще въвежда санкции срещу Русия щото еди какво си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 6
0pk
преди 10 години
Фок дъ УСА, господжа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още