IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грозни сцени след черния петък в САЩ

Инцидентите, включително най-малко два въоръжени обира, се случиха главно в обекти на търговската верига Walmart

15:26 | 26.11.11 г. 18
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Началото на сезона на покупките в САЩ беше белязано от престрелки и нападения със спрей от люти чушки, провокирани от истерията за пазаруване на стоки с отстъпка обхванала американците, пише BBC.

Насилието придаде съвсем ново значение на фразата „черен петък“ - петъкът след Деня на благодарността - когато много магазини и търговски вериги успяват да излязат на печалба.

Инцидентите, включително най-малко два въоръжени обира, се случиха главно в обекти на търговската верига Walmart.

Половината от населението на САЩ се очаква да излезе на пазар през почивните дни.

Много магазини бяха атакувани от тълпи клиенти още при отварянето си в полунощ, няколко часа преди началото на обичайното работно време.

Въпреки че на повечето места началото на сезона на покупките премина мирно, не липсваха и грозни сцени.

Един от драматичните инциденти се разигра в магазин на Walmart в Лос Анджелис, където полицията издирват жена напръскала със спрей от люти чушки тълпа клиенти разграбващи кутии с Xbox 360.

„Те са опитвали да отворят кашон с конзоли Xbox 360, когато жената се появила и напръскала със спрей цяла дузина клиенти, за да се добере до стоката“, посочва сержант от полицията в Лос Анджелис гледал запис на инцидента заснет от видео камера в магазина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

18
rate up comment 1 rate down comment 0
Raboti
преди 12 години
Благодаря!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Няма американци, няма българи и т.н.Булгаков описва в Майстора и Маргарита (Бляскавият бал у Сатаната) такива сцени.Такива са човеците в определени обстоятелства - когато парите не стигат, когато има дефицити, когато очакванията са за по-лоши времена ... Казано много точно и на място.Супер коментар!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 5 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Когато ФЕД напечати долари и ги даде като заем на американците, те се задължават към ФЕД (всеки месец правителството на САЩ плаща на ФЕД стотици милиони...) Обаче зелените хартийки отиват да разпределят стоките на световния пазар, при което производителите на реални стоки получават в замяна долари. Те (световните производители) именно са реалните кредитори на САЩ, докато ФЕД е нещо като виртуален кредитор. Макар до сега брадатите и плешиви евреи от ФЕД да са били на страната на САЩ, след натрупаното голямо напрежение(от краденето), ФЕД вече започва да прехвърля подкрепата си на срещуположната страна, което ясно се вижда в кризата торнадо която се задава. Фактически Фед ще застане да застане срещу САЩ-американският народ. Вярно е това, че ФЕД прави помен с чужда пита, обаче все пак някои са яли и пили, а щом са яли и пили, ще трябва и да плащат. Някой ще трябва да плаща и този някой е Американския народ. Жалко за затлъстелите от "най-демократичната". Ще им се наложи доста да постегнат коланите...!!! Балона Америка: това се случва, когато харчиш три пъти повече, отколкото произвеждаш. Дълги години се чудехме как така американеца печели по 100 хил. долара годишна заплата, по 2 коли на човек, по две къщи и т.н., тия пари откъде идват, и как се постигат такива колосални печалби, а то какво било... като гърците...щракали с пръсти...сега обаче идва келнера с бияча отзад и требе да се плати сметката !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 2
Патилан
преди 12 години
Българка която е била на гости в Америка и разказва:Храната - отвратителна, хората - гадни, бачка се много, но разходите са големи - в крайна сметка, болшинството работят, за да плащат ипотеката и сметките си....... Тия направо са зомбирани, всеки който отиде в Щатите става зомб, какво ги правят незнам.....!? Много са ми смешни тези българи в щатите ... отговарят на приказката "дай на селянина малко власт и му гледай сеира". За 2-години забравят български и се дуят като пуяци. Чувстват се част от голямото добрутро, а всъщност са пълни ***, такива каквито са били и преди да заминат...!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Да се тъпчеш с джънк фууд, да се наливаш с кока-кола, да те цоцат еврейските банки с лихви, да те държат в информационно затъмнение, за това какво всъщност става, да ти пробутват кредити, и за всичко и да нямаш време да си похарчиш Парите от работа. Да се тъпчеш в огромни количества с некачествената генномодифицирана храна без да разбираш че стомахът ти е само един! Чипс и Кока Кола, Ето това е Мечтата Америка. Нечовешки затлъстяли и охранени Американки, които са мечта и много привличат индивиди с наследствено ориенталски вкусове. Храната - отвратителна, хората - лицемерни, бачка се много, разходите отиват за ипотеката на дървена барака, оценена от Бандитските банки за половин милион зелени хартийки - в крайна сметка, болшинството работят, за да плащат ипотеката и сметките си.......Най-точното определение за днешните американци би било, съвременните зомби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
"Когато дойдох в Америка, нямах нищо. Сега имам 500 хиляди долара кредити..." (Преуспял" българин в САЩ)Американци твърдят, че в Америка работиш като вол, живееш между *** и се храниш като ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Хората с готовност заменят храна, дом, време за да получат пари. А какво са парите? Хартия. Но не ценна хартия изпъстрена с ценни слова, а хартия с картинки и цифри. Напълно ненужна. В обществото, в което живеем не можем без пари. Но нека не живеем заради парите, а заради честния труд, с който ги изкарваме и заради нещата, които можем да си купим с тях, но най-вече - заради онези дребни неща, които не можем да купим, но които ни правят истински, значими и личности. А свободата? Тя не се купува с пари. Тя не се яде и пие, тя не те топли зимата, а и за ... не става. Свободата е онази неприкосновена ценност, с която се раждаме и която никой не може да ни отнеме без нашето съдействие. Всичко - имот, пари, любими хора, телата ни, животът ни - може да бъде отнето само за миг. Но свободата може да бъде само изгубена. Продадена за измамна сигурност, която, парадоксално, пукнат грош не струва без свобода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 0
Raboti
преди 12 години
Няма американци, няма българи и т.н.Булгаков описва в Майстора и Маргарита (Бляскавият бал у Сатаната) такива сцени.Такива са човеците в определени обстоятелства - когато парите не стигат, когато има дефицити, когато очакванията са за по-лоши времена ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 0
simo.smo
преди 12 години
Съгласен съм със stone kold - едно е да се биеш за храна, друго е да се биеш за плазми и игри. Едното го правиш от глад и от желание да вържеш двата края, другото го правиш защото си животно жадно за придобивки, което иска да има плазма и в килера.За тези, които ги е срам, че в България пенсионерите се бият за банани и се радват на америкаците, които се бият за плазми, предлагам да се уговорят и да отидат да се сбият пред представителството на БМВ и така ще ни дигнат реномето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 3
prodigal
преди 12 години
Грозни, грозни.., колко да са грозни :) Важното е че и до бой стигат само и само да харчат.. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още