IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Зеленски: Военните действия в Украйна се разгръщат максимално

Не си прехвърляйте отговорността - изпратетe ни самолетите, призова украинският президент по повод желанието на Полша да даде своите МиГ 29 на Киев

18:30 | 09.03.22 г. 25
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Володимир Зеленски. Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Володимир Зеленски. Снимка: Bloomberg LP

Мащабът на руската инвазия в Украйна вече е максимален - руските военни навлизат навсякъде на територията на страната, но и защитата на украинския народ е максимална, коментира във видеообръщение украинският президент Володомир Зеленски, публикувано във Facebook. В него той призовава за национално обединение в защитата на Украйна.

"Врагът може да унищожи нашите домове, училища, църкви, Може да унищожи украинските предприятия, но никога няма да достигне до нашите души, до нашите сърца, умението да живеем свободни и да се бием смело", заяви той.

Зеленски коментира, че украинските военни превземат руска военна техника и я използват за защитата на страната. "Нима има нещо по-унизително - да бием врага със собственото му оръжие", реторично попита той и отново призова западните партньори да осигури обещаните самолети за охрана, защото в противен случай се превръщат в съучастници на Русия.

"На нас са ни нужни само часове, за да вземем решение да помогнем на приятели", заяви Зеленски и посочи, че Русия използва авиация, ракети и хеликоптери срещу цивилни граждани и срещу украинските градове и инфраструктура. "Това е огромна хуманитарна катастрофа", каза той.

Украинският президент благодари на Полша за готовността да даде свои самолети на Украйна и обясни, че има логистичен и технически проблем те да пристигнат в страната. "Има официално решение на Полша те да бъдат предадени (на Украйна - б.р.) през съответна база - американска база", каза той.

"Ние имахме потвърждение, чухме по медиите, че има споразумение между САЩ и Полша, но също чухме и че полското предложение не е прието", коментира по повод неяснотите относно решението на Полша да предостави своите МиГ29 на Украйна.

"Ние сме във война! Нямаме време да следим медийните публикации, сигналите. Това не е пинг-понг - става въпрос за човешки животи. Решете този проблем! Не си прехвърляйте отговорността и ни изпратете самолетите", заяви той

Володимир Зеленски се обърна директно и към руските военни на руски език и ги призова "да се приберат". "Още има шанс да оцелеете", каза той и допълни, че украинците ще се борят за своята страна и ще отмъстят за всеки загинал.

"Не вярвайте на вашите командващи, които ви казват, че имате шанс в Украйна - нищо не ви чака тук, освен плен и гибел. Ще отнемете нашия живот, давайки вашия живот", допълни още украинският държавен глава, отбелязвайки 14-я ден на пълномащабната война в Украйна и терор над украинския народ.

От обръщението става ясно, че украинското разузнаване е прихванало разговори на командващите руските военни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

14
rate up comment 3 rate down comment 5
ing5rov
преди 2 години
берлин , и там имаше един дето беше на тежка химия и призоваваше за бой до последния германец ... и вярваше в крайната победа .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 4
крас
преди 2 години
ЗЕЛЕНСКИ - човекат на КОЛОМОЙСКИ и БОГОЛЮБОВ КАКВО ЗНАЕМ ЗА ТЯХ ЗА ТЕХНИЯТ ХАЗАРСКИ КАГАНАТ СЪС СТОЛИЦА ДНЕПРОПЕТРОВСК , ЗА ТЕХНИЯТ ХАСИДСКИ МИНОР И СИНЕГОГАТА "ЗЛАТНАТА РОЗА"КАКВО ЗНАЕМ ЗА ХАСИДСКИЯ РАВИН БЕРЛ ЛАЗАР И НЕГОВИТЕ ПОСЛУШНИЦИ - Путин /Шломов/ и Медведев /МЕНДЕЛЬ/ ВИЖТЕ КАКВО КАЗВА РАВИН БЕРЛ ЛАЗАР ЗА ПУТИН И МЕДВЕДЕВ:"Президент - это еврей без полномочий. Путин и Медведев - члены общества ХАБАД. А я е руководитель". !!!!!СЕЩАТЕ ЛИ СЕ КОЙ УПРАВЛЯВА И В УКРАЙНА И В РУСИЯ?!!ЮДЕЙСКАТА ЕРЕС ХАБАД !!!А НИЕ НЕКА СИ ИГРАЕМ НА ФИЛИ И ФОБИ!!НЕКА РУСНАЦИ И УКРИ СЕ ТРЕПЯТ И ИЗЧИСТВАТ РАЙОНА ОКОЛО ДНЕПРОПЕТРОВСК, ВЪРХУ КОЙТО НЕ Е ПАДНАЛ И ЕДИН КУРШУМ !!НИЕ ЩЕ ГО ОТНЕСЕМ ДРЪВЦЕТО ОТ ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА НА ТОЗИ ЦИРК, КОЙТО ОТ ХАБАТ НИ СПРЕТНАХА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 2
khao
преди 2 години
москва, април22а ... ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 2 години
щото виждам един биит ***, и не пишеш против войната,а про-късиябоклук!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 4
ing5rov
преди 2 години
берлин , април 45а ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 3
юрист
преди 2 години
Руското министерство на отбраната призна, че в операцията в Украйна са участвали наборни войници, предаде Ройтерс Агенцията отбелязва, че президентът Владимир Путин многократно е отрекъл това, твърдейки, че в съседната страна са изпратени само професионални войници и офицери...Мдааа- и без заплаха от НАТО за употреба на ядрено оръжие в русия, руският нацист всичко ще си каже, хем без бой, доброволно...Сам опровергава собствените си лъжи- както 1 година отричаше. че ''зелените човечета'' в Крим не били руски професионални военни, а накрая- след година- хоп- на професионалния празник на руските спецчасти публично ги поздрави за ''операцията'' в Крим...Та- както написах преди- договорите с русия не струват дори колкото хартията, на която са написани, а от кремъл се чуват само и единствено руски нацистки лъжи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 4
cyclop
преди 2 години
Не разбирам що пищиш като обран травестит всеки път като напиша нещо срещу разрастването на войната. Ако ти се участва, пътят е открит. На мен не ми се участва, аз не съм психично болен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 5
khao
преди 2 години
айде първо да ти пораснат топки и чак тогава да даваш акъл на мъжете! Ако трябва, ще ида... а ти кво, ще си смениш пола и с жените в другата посока?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 5
cyclop
преди 2 години
Отивай наемник бе, даже обява имаше вчера споделена - заплата ще ти дават. Аз ще ти платя билета. Да помогнеш на украинците и да се биеш срещу агресора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 2
korn
преди 2 години
Що да не изшмърка една линийка човека. Свободен е да си живее живота както иска. Ти се наведи и шмъркай подметките на руския ботуш, и руските з..ад,ници оближи с джондърката си уста.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още