IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия потвърди, че е поддържала връзки с екипа на Тръмп по време на кампанията

Съветниците на новия президент на САЩ многократно отричаха за такива връзки

18:14 | 10.11.16 г. 17
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Русия обяви, че е била в контакт с екипа на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп по време на предизборната кампания в САЩ, съобщава Bloomberg. Съветниците на новия президент на САЩ многократно отричаха за такива връзки, припомня информационната агенция.

Имахме контакт преди изборите", казва руският заместник-външен министър Сергей Рябков, цитиран от руската информационна агенция Интерфакс. „Продължаваме тази дейност, разбира се“, допълни той без да дава допълнителна информация какви са били отношенията.

Екипът на руското посолство в САЩ се е срещал с членове на кампанията на Тръмп, което е „нормална практика“, допълва говорителят на външно министерство Мария Захарова пред Bloomberg. Представители от кампанията на кандидата на демократичната партия Хилари Клинтън са отказали подобни искания за срещи, уточнява тя.

Руският президент Владимир Путин беше един от първите политици, които поздравиха Тръмп за победата му на изборите в САЩ. В сряда от пресслужбата на Кремъл съобщиха, че Путин е изразил надежда за „съвместна работа по нормализирането на двустранните отношения, а също и по решаването на актуални въпроси от международния дневен ред и намирането на ефективни решения за предизвикателствата пред глобалната безопасност“.

По време на предизборната кампания Доналд Тръмп неведнъж беше критикуван за по-благоприятното си отношение към руския президент. На третия президентски дебат Тръмп и Клинтън имаха сблъсък по същата тема, когато тя посочи, че няколко правителствени разузнавателни агенции са идентифицирали руските хакери като източник на атаките срещу партията на демократите и американските избори.

Тръмп обаче защити руския лидер и настоя, че няма близки отношения с него, но че Путин е „надхитрил“ Клинтън „на всяка стъпка по пътя“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 12 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
храненик на Инвестора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 10 rate down comment 1
kalendar
преди 7 години
кво работиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 11 rate down comment 1
majnata
преди 7 години
На кого да обяснява ? На Тръмпа му е все две за Крим и Украйна , това са руски работи и неуспешни американски авантюри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 10 rate down comment 2
dakl
преди 7 години
Истинските лузери от изборите в САЩ продължават да търсят под вола теле.Нещо което за Плевнелиев е редовна практика. Преставям си каква ще бъде истерията , когато разберат че след 7 дни се очаква първата лична среща на държавните глави на двете страни - бъдещият на САЩ и настоящият в РФ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 18 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 7 години
Еми друго си е Путин да те подпре - можеш да станеш президентин и на УСА! хихихи... Къв е проблема? Нали Раша беше фалирала азиатска бензиностанция с умиргъщи от глад пияни *** и хипофизно джудже-комплексар за главатар? И насреща - целио свет, цивилизован и богат, геби... Щот през 2012 на изборите в Русия Прохоров и Миронов немаха контакти с УСА? Не контакти, целият им щаб беше от американци, ама двамата общо със зор събраха 10%... Иначе, Сюлейманчо, я разкажи бре, аркадаш, какви беха пенцийките и заплатките в Раша? Конския, кажи бре, пиле еднооко, кога щеше Юрашата да ритне камбанката и как *** и фалиралата ко^чина си сложи нийн президентин и на Ю Ес Ей...? хихихи....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 3
michaelis12
преди 7 години
еми да се опраат глава на раменете си имат, а тва е пълна партенка според мене ама как и да е .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 5
Hahoto
преди 7 години
В конгреса Писхо Free ще разследват на баба ти Хилари мейлите, преди да я пратят в някой от частните им затвори да инспектира кухнята им!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 5
KPetkov
преди 7 години
Абе на теб Тръмп не ти ли спря Нет-а?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
Да вървят на майната си , битият бит , еВаният еВан !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 6
Hahoto
преди 7 години
Пак долни манипулации и думи извън контекста!"Русия обяви, че е била в контакт с екипа на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп ПО ВРЕМЕ на предизборната кампания в САЩ, съобщава Bloomberg."Имахме контакт ПРЕДИ изборите", казва руският заместник-външен министър Сергей Рябков.-----------------------Много се надявам Тръмп и Путин да стопят леда и подобни статии-тъпизми да останат в хибридното минало!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още