IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Русия трябва да бъде част от Европа, заяви високопоставен руски банкер

Според директорa на банка "Откритие" възможността за Brexit предизвиква опасения и в Русия

13:35 | 16.06.16 г. 26
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Русия трябва да бъде част от Европа в средносрочен до дългосрочен план, заяви ръководителят на една от водещите руски търговски банки за CNBC в четвъртък.

“Русия има интерес от силна Европа. Не се интересува обаче от разпадаща се Европа“, каза главният изпълнителен директор на банка „Откритие“ Рубен Аганбегян по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Отношенията на Русия с Европа се влошиха откакто Европейският съюз наложи санкции върху Москва след анексирането на Крим през 2014 г. и предполагаемата ѝ роля в проруските размирици в Източна Европа. 28-те страни членки на ЕС ще гласуват дали да удължат отново санкциите през юли.

Моментът е чувствителен за ЕС заради предстоящия референдум във Великобритания през следващата седмица по членството на страната в евросъюза и заради разцеплението в позициите за броя на бежанците, които всяка страна членка трябва да приеме от Ирак и Сирия.

Аганбегян отрече Русия да се е възползвала от липсата на единство в ЕС въпреки твърденията в обратното на представители като Марек Белка, гуверньора на централната банка на Полша.

Възможността за Brexit предизвиква опасения, каза Аганбегян за CNBC.

“Непознатото винаги създава тревоги. Европа в момента има проблеми, но е изключително силен съюз и работи добре от доста дълго време“, допълни той.

Повече по темата за Brexit четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
кат се разпадне още по-добре ше пуснем митата за китайците и ше бачкаме за тех поне влакове ш ни напраат за разлика от Западо дет ни ебааа века за столетия напред ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
за кво въобще треа да хоим у неккав съюз и без тва се разпада въпрос на време ?!? Търговско споразумение е едно а неква бабичка да ми каа колко бежанци да взеем у нас и шапкари от Сашш да ми слагат ракети щот така им е скимнало е съвсем друго. Джуджаро да не би да е сложил ракети у Мексико или Куба или да е казал вие ше вземете толко и толко бежанци ?!? Да им е казал на онея от EEU взимайте бежанци или треа да платите наще раоти в Украйна ?!? Май ньет а ? .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 5
redcretin
преди 8 години
На Европа и трябва Русия - за бензиностанция. Нищо повече, да си мизерстват там, не са излезли още от феодалния строй!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
убу кажи им го на родата там да не се пплашат.:)) Да се разпада тва ебано EU с него и НАТОТО че ми писна от Американски и Немски диктат на тая дъртата с нейните откачени приумици кто и свирнат там от Фашингтонско ...U.S. to switch on European missile shield despite Russian alarmhttp://***.reuters.com/article/us-nato-shield-idUSKCN0Y217Mа шорта ше излезне това са индексите не е рублата, при индексите всичко е по план там "нема случайни неща" ..... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 6
michaelis12
преди 8 години
абе аре стига Демагогия праат руснаците смъртни врагове та батальони събират там у прибалтика та атомни ракети слагат у румунско и у полско, Англичани имаше на една лекция сбирка у Варна обясняваха как руснаците са ни вещаят злото и треа да хоим да се трепем там. Англичанското племе са *** дет викат варненци и не ги щем и най-важното треа ми излезне шорта не мое то така .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 6
michaelis12
преди 8 години
тез пък за тях каква "заплаха" са кат излезнат Англичаните нали се трепеха на Европейското и санкции манкции или са вече са "приятели и са загрижени" едни за други тъй ли ?!? ..... :)) Абе да излизат от ЕС за да ми излезне шорта че го чакам от Март стига циркове вече ...... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още