IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин е възложил да бъде променена концепцията за външна политика на Русия

Това заяви Сергей Лавров пред експерти в сферата на външната политика

14:14 | 10.04.16 г. 24
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Путин е възложил да бъде променена концепцията за външна политика на Русия

По поръчение на президента Владимир Путин руското външно министерство е започнало да работи върху промяна на външнополитическата концепция на Русия. Това каза руският първи дипломат Сергей Лавров пред експерти в сферата на външната политика, предаде БНР. 

Това изказване идва на фона на друго изявление на Лавров от преди седмици, че е време политиката на „сдържане“  на Русия да отиде в архива и че редица държави от НАТО и ЕС раздуват мита за „руската заплаха“. 

В последно време изказванията на официални представители на  Москва, показват, че тя се възприема като жертва на русофобска пропаганда, която се води срещу нея от САЩ и Запада.

В същото време премиерът Дмитрий Медведев  завърши обиколката си в Армения и Азербайджан в опит да се успокои обстановката в размирния регион. Според него има много сили, които внимателно анализират последствията  от нагорно-карабахския конфликт и влиянието му върху ситуацията както в Близкия изток, така и в Русия.

Медведев коментира това в интервю за една от централните електронни медии, без да изключва възможността в разпалването на конфликта между Нагорни Карабах и Азербайджан да има и участие и Турция.                   

Според Медведев изявленията на Турция не могат да не предизвикат загриженост. Той допълни, че вместо Анкара да успокои обстановката и да призове участниците в конфликта да се върнат на масата на преговорите, тя е дала ясни и категорични послания в подкрепа на една от страните – Азербайджан.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 11 rate down comment 19
Stone_Kold
преди 8 години
Руската външна политика трябва да се основава на простата основа смърт за запада,тотално заличаване на англосаксонски ген, раса и на новоосвободените територий да се населят руснаци и източно европейци...да не забравяме че ватикана,израйл и швеицария начело със сащ,лондон са оста на злото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 15
redcretin
преди 8 години
А, Рашастан ще потъва отведнъж? идеално :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 12
ABBA
преди 8 години
Первая версия,Начав кампанию по деофшоризации во всем мире, Соединенные Штаты стремятся создать единственную в мире офшорную зону на своей территории.Вторая версияПо их задумке, ликвидация офшоров, одного из важных инструментов существующей системы, приведет к тому, что деньги вернутся в национальные экономики и тем самым укрепят их, ослабив нынешний главный финансовый центр в Нью-Йорке.Третья версияСогласно ей, США пытаются использовать кампанию по деофшоризации как возможность для публикаций масштабного компромата против неугодных стран прежде всего, России. Не пытаясь на самом деле бороться с офшорами, которые Вашингтон итак прекрасно контролирует, американцы хотят обвинить в коррупции своих соперников и перехватить у них инициативу по возвращении капиталов из офшоров в национальные экономики.Посмотреть полностью: http://politrussia.com/world/panamskiy-sliv-zachem-546/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 6
SS-23
преди 8 години
време политиката на сдържане на Русия да отиде в архива и че редица държави от НАТО и ЕС раздуват мита за руската заплаха. ---Това за мен показва,, че Русия "сваля гарда" и иска и "другите да го свалят"."Ребята, давайте жить дружно!" е моето тълкуване на тази нова концепция. А истината е, че реалната заплаха за обикновените хората е Световната Финансова Система, на която принадлежат Всички Правителства, вкл. и на Русия! Затова всички от Върхушката на всяка държава са уплашени от задаващото се Торнадо на Народният Гняв! Не са случайни "затягането на мерките по вътрешнатата безопастност" във всички страни! Отдавна света не живее в Капитализма, а в .... Кредитизма , т.е. във "въздух под налягане" или с други думи - в един голям Балон, който вече се спука и ще помете всички и всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още