IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Планът за възстановяване на руската икономика ще струва 11,7 млрд. долара

Според икономическия министър една част от тази сума вече е била предвидена в бюджета за 2016 г.

15:11 | 18.02.16 г. 21
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Руското правителство планира да вдигне на крака изпадналата в рецесия икономика с помощта на около 880 млрд. рубли (11,7 млрд. долара), заяви икономическият министър Алексей Улюкаев на министерски съвет в четвъртък.

Част от тази сума вече е била включена във федералния бюджет за 2016 г., каза още Улюкаев, но правителството все пак трябва да намери още допълнителни средства, съобщава Ройтерс.

Около 185 млрд. рубли ще бъдат заделени от антикризисния фонд към бюджета, като има и средства, останали от бюджета от миналата година. Това обаче няма да стигне, каза още министърът.

Предвид цените на петрола, които са под предварително прогнозираните нива за тази година, правителството на министър-председателя Дмитрий Медведев се опитва да не позволи на икономиката да потъне твърде много в рецесия, като в същото време поддържа контрол върху бюджетния дефицит.

В четвъртък Медведев отново повтори, че всички задължения за социалното осигуряване – пенсионни, здравни, за инвалидност и друг вноски, би трябвало да бъдат покрити тази година, но и че трябва да има по-голям контрол върху държавните разходи.

Улюкаев заяви, че допълнителни средства вероятно могат да бъдат осигурени чрез корекции на държавния бюджет. „Сега основното нещо е да решим кои са приоритетите ни“, каза още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
Че то без пари бре.. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още