IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко уверен е във властта си Путин?

Според част от бившите съюзници на руския президент той е заложник на своя антураж

19:36 | 08.10.15 г. 57
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Влиятелен руски бизнесмен, пожелал анонимност, твърди, че руската икономика е в лошо състояние.

“Невъзможно е да се предскажат такива ситуации, но те могат да се променят много бързо. Когато това се случи, се случва много бързо”, допълва той. Бизнесменът използва думата “крехка”, за да опише текущата икономическа и политическа ситуация в Русия.

Лидер за цял живот?

Пугачов твърди, че конфронтацията на Путин със Запада за Украйна произтича от зависимостта му от определени лица вътре в Кремъл.

Според него руският президент им е повярвал, но не е имал късмет, а през последните 15 години той се е местил в различни кръгове.

Друг руски бизнесмен, известен с информираността си за случващото се в Кремъл, определя Путин като изолиран лидер, който разбира, че никога не може да напусне властта.

“Никой не му казва истината”, коментира руснакът, пожелал да остане анонимен. “Той не може да напусне. И го знае”.

“Да, Владимир Путин трябва да има предвид интересите на различните заинтересовани страни”, коментира Сергей Гуриев, икономист, преместил се от Русия във Франция през 2013 г. “Въпреки това, в сегашната система (след аферата ЮКОС), никой в руския елит не може да се доближи до Путин по отношение на неговите сила и власт. Ако той лично реши да направи нещо, никоя група не може да го спре”.

Е, ще остане ли Путин на власт завинаги?

“Трудно е да кажа как ще завърши всичко”, коментира Пугачов. “Смятам, че стагнацията вероятно ще продължи дълго”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 19 rate down comment 5
ing5rov
преди 8 години
Еми то и в Ирак не са много влюбени в америка , тъй че мое да има "one way ticket"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 24 rate down comment 6
STRAHO
преди 8 години
"Свободная сирийская армия" объявила о том, что не является террористической организацией и готова вступить в борьбу с боевиками "Исламского государства" совместно с правительственными войсками.На днях представитель сирийской оппозиции Фахд аль-Масри заявил о готовности пойти на сотрудничество с Москвой. Даже планировалась отправка делегации для проведения переговоров с РФ.Представитель сирийской оппозиции Кадри Джамиль заявил , что свободные оппозиционные войска должны дать информацию об занимаемых позициях, чтобы не попасть под авиаудары.Джамиль опроверг и считает "не логичной" информацию западных СМИ об нанесении истребителями ударов по местам умеренной оппозиции."...Оппааааа завой към Русия! :)))) Ами сега ако и опозиията и Асад не щат САЩ там? :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 29 rate down comment 5
ABBA
преди 8 години
"Колко уверен е във властта си Путин? "Колко е уверена журналистката, че журналистиката не е втората най-древна професия?!?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 9
ing5rov
преди 8 години
...да ко кажа с други думи ...таковало си е мамата и шоу дето правите !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 9
ing5rov
преди 8 години
А така , още един път браво на Инвестора ! Тоя е от лошите и му се клатят...краката , ше пътува октомври , дет вика пророк Маранди ! *** шоуто дет се вихри !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още