IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Times: Бежанците отварят нов маршрут през България

Няма вероятност в България да бъде разкрит разпределителен център за бежанци, заяви външният министър Даниел Митов

11:15 | 15.09.15 г. 20
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Мигранти почиват пред ограда на път към Унгария, след като Унгария затвори границата със Сърбия. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Мигранти почиват пред ограда на път към Унгария, след като Унгария затвори границата със Сърбия. Снимка: Ройтерс

Бежанците към Европа отварят нов маршрут през „опасните земи“ на България, пише в заглавие британският вестник „The Times“.

Отдавна известна мафиотска мрежа в източните Балкани е най-новата брънка от веригата, която води хиляди души в Европа всеки ден, тъй като бежанци и мигранти от Близкия изток и Южна Азия се опитват да стигнат до богатите държави в Западна Европа, преди да бъдат затворени границите, пише вестникът.

В статията се обяснява, че балканският сухопътен маршрут през Северозападна Турция и България и след това към сърцето на Европа минава през регион, който от дълго време е епицентър на канали за наркотици, автомобили и трафик на хора.

Маршрутът беше популярен сред сирийските бежанци преди две години, но изгуби от популярността си миналата година. Тогава цените за нелегалния морски път през Гърция значително се понижиха. Сега обаче, след като контролът по границата на Турция и Гърция отново се засили, старият български маршрут отново стана популярен, отбелязва вестникът, цитиран от БНР.

Независимо от усилването на граничния контрол мнозина намират начин да проникнат навътре в Европа. Това става благодарение на пограничната мафия, която се държи безцеремонно, подмамвайки клиенти направо на автобусна спирка пред очите на граничарите, пише още Times.

Междувременно министърът на външните работи Даниел Митов коментира, цитиран от БНР, че няма вероятност в България да бъде разкрит разпределителен център за бежанци.

Той уточни, че страната ни настоява подобни бежански или миграционни центрове да са извън границите на Европейския съюз. На същата позиция са и по-голямата част от страните - членки, допълни министър Митов. 

Всичко за бежанската вълна четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 6 rate down comment 9
MZ/X
преди 8 години
Турция е приела 2 милиона бежанци, а 500 милионна Европа е писнала от 380 000.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 16 rate down comment 6
Schroeder
преди 8 години
Айде няма нужда! Защо Турция не приеме тези бежанци? Много са им по-близо, а и споделят една религия. Ама никой от ЕС чиновниците не сме да размаха пръст на Турците :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
Този път не се заблуждаваш ама никак. Само дето не е пак, а още.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 23 rate down comment 3
dakl
преди 8 години
Имигрантите се движат съобразно направлението и парите които им се дават.А кой дава указанията не е задача с повишена трудност , нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 25 rate down comment 7
michaelis12
преди 8 години
тоя път ниц батко, за победители няма да си изберем Империята защото европееца не е кьорав. Империята са дет ни *** си го накова сама, вече с тея мизерии Европейците видяха, че техните Атлантически братя им го забодоха от кьош ..... ше треа си търсим друг спасител или ше викаме неволята, ебаго тука Армия нема ли у тая къща ве, тва НАТО само от Сашш ли се състои или само е там за да плаши гаргите и руснаците ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 26 rate down comment 4
michaelis12
преди 8 години
Аз жени и деца на фото не виждам, виждам само некви въглени на по 20 тези да се връщат обратно там от къде са дошли или напрао да влизат в пещите на Мариците .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 44 rate down comment 4
0pk
преди 8 години
А не бе, швепс. Естествено, че целта е да се запали европа. Пожара няма как да обхване къщите оттатък блатото, те са си подготвили ролята на победители. Обаче при една война тука, трябва първо да се разстрелят политиците дето ни докараха до това положение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 42 rate down comment 3
comet
преди 8 години
По-скоро някой им казва да тръгнат масово и през България . То само дано в Търция нещата не тръгнат в посока етническа гражданска война, че там не само кюрди, а сега и бежанци, пък и напрежението в региона се увеличава, да не се окаже че целта на тея дето запалиха огъня в Близкия Изток е и да го прехвърлят към Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 41 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 8 години
Дали се заблуждавам, или некой се опитва пак да да си бърше посрания *** с България?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 5
Mike Florida
преди 8 години
Добре, че идва зимата!Ако сега идваше май месец България направо щеше да бъде пометена!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още