IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Москва предупреди за "опасни последици" от западната военна техника в Източна Европа

САЩ и съюзниците им подкопават ключови разпоредби на споразумението на НАТО с Русия от 1997 г., заявиха от руското външно министерство

17:27 | 16.06.15 г. 95
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Отношенията между Русия и Запада отново ескалираха, след като Москва предупреди, че всяко разполагане на военна техника по границата с Източна Европа може да има "опасни последици".

Предупреждението дойде, след като руският президент Владимир Путин обяви във вторник, че Русия ще разшири ядрения си арсенал през тази година с над 40 нови междуконтинентални балистични ракети, предаде Ройтерс.

Руското външно министерство отправи предупреждението в понеделник, след като New York Times и други медии съобщиха, че САЩ са предложили да съхраняват военно оборудване за до 5 000 войници в съюзническите държави от Източна Европа.

"Появата на тази информация потвърждава, че САЩ, в сътрудничество със съюзниците си, очевидно имат сериозни намерения за подкопаване на ключови разпоредби на споразумението на НАТО с Русия от 1997 г., в което Алиансът обеща да не разполага значителни военни сили на територия от държавите, посочени в постоянния списък", съобщи министерството в изявление на своя уебсайт.

"Надяваме се обаче, че разумът ще надделее и че ситуацията в Европа ще се предпази от изпадане в нова военна конфронтация, която може да има опасни последици".

Изявлението предшества коментарите на Путин, който приветства военни части във вторник. Посрещайки участниците, той обяви добавянето на нови балистични ракети, които по думите му ще "преодолеят дори и най-съвременни технически системи за противоракетна отбрана".

Източна Европа и балтийските държави, споделящи обща граница с Русия, стават все по-нервни относно поредните сигнали за провокативни военни учения на Русия. Това следва анексирането на Крим през миналата година и последвалите санкции от страна на Запада.

Независимо от това руското външно министерство заяви, че предложеният ход от страна на САЩ за разполагане на военна техника по границата е бил част от пропагандния заговор на Европа срещу Москва.

"Вашингтон казва, че е необходимо планиране на мерките за "повишаване на доверието" на европейските съюзници в отговор на "руската заплаха", казва министерството. "В действителност и Вашингтон, и Брюксел са наясно, че " руската заплаха" не е нищо повече от мит", добавят още от министерството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

83
rate up comment 4 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
.....в Новорусия съм, в Новорусия съм ! :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
82
rate up comment 3 rate down comment 2
nobel
преди 9 години
Много сте изписали, а нищо не казвате.---------------------------------------------За сметка на това ти пишеш толкова малко. Позасили темпото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
81
rate up comment 1 rate down comment 3
newrussia
преди 9 години
ХА АМИ КРИМ СЕГА НА КОГО Е НА САЩ НА УКРАЙНА, НА РУСИЯ ЛИ, НА КОГО ????НАЛИ ИМАТЕ ПРОЕКТ НОВА РУСИЯ И КРИМ Е ВАШ... СМЕШНИ ЧЕРВЕНИ ***, ТОВА В 21 ВЕК МУ ВИКАТ ТЕРОРИЗЪМ... И НЯМА ДА ИМА ПРОШКА, ПРОЗРАЧНИ И *** СЪВЕТСКИ МОЗЪЦИ С ЧЕРВЕНО ПОДСЪЗНАНИЕ... ГОЛЯМ СМЯХ СТЕ МНОГО СТЕ ИЗПИСАЛИ, А НИЩО НЕ КАЗВАТЕ.. И ВСИЧКИ МИСЛИТЕ ЕДНАКВО ТЪПО.. МНОГО СМЕШНО, ТОВА РЕЗУЛТАТА ОТ НАД 75 ГОДИНИ ЧЕРВЕН ГНЕТ И НЕ РАЗВИТИЕ И КАКВИ ЛИ НЕ УТОПИИ, ***... ??? ТОДОР ЖИВКОВ ЩО ГО СВАЛИХА????? ЗАЩО ИМАШЕ ПРЕВРАТ ... ОДОБРИХТЕ ЛИ ГО ТОГАВА ИЛИ КАКВО ??? СМЕШНО ЧЕРВЕНИ ***..???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
80
rate up comment 1 rate down comment 2
newrussia
преди 9 години
Ти си болен и трябва да бъдеш разследван, ТИ ДАЖЕ ПО МИСЪЛ И СЪЗНАНИЕ НЕ СИ БЪЛГАРИН И ТИ НЕ ЗНАЕШ КАКЪВ СИ И ТОВА Е МНОГО СМЕШНО..ЗАЩОТО СИ ТОЛКОВА ПРОЗРАЧЕН И ЕЛЕМЕНТАРЕН ЧЕ ТО НЯМА ТАКОВА ЧУДО..... СМЯХ ХАХАХАХ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
79
rate up comment 1 rate down comment 1
newrussia
преди 9 години
Нали ти казах и повторих, че не съм платен нито ***... ПРОСТО СТЕ МНОГО ЕЛЕМЕНТАРНИ.. НЯМТЕ НИТО ИСТОРИЧЕСКИ,НИТО НИКАКВИ ФАКТИ... КАКВО КАЗВАТЕ СЕГА ПОСЛЕДНО, ЧЕ НЕЩО НИЩО НЕ КАЗАХТЕ ВЕЧЕ В ПО НАД 15 ПОСТА.. ЕЛЕМЕНТАРНИ *** С ЧЕРВЕНИ ПРАЗНИ ГЛАВИ... НЕ СЪМ ЛИ ПРАВ.. КАКВО КАЗВА ПУТИН, САМО ТОВА ПОВТАРЯТЕ, ВСЕ ЕДНО НЯМА ДРУГ СВЯТ.. ХААХХАХА ЧЕРВЕНИ *** КАТО ВАС СЕ УСЪМНИХА, ЧЕ СЪМ КАКЪВ. По точно???? аххахах А бе Вие не стига, че сте явно слабоумни, ами и постоянно не измисляте някакви глупости.. от къде Ви идват такива..... НЯМА ДВЕ ДУМИ РУСИЯ СЕ РАЗПАДА ПО ИДЕОЛОГИЧЕСКИ И ЕВОЛЮЦИОННИ ПРИЧИНИ, МНОГО ЩЕ ВИ Е ЛОШО, НО НЯМА КАК ДА ТЪРПИМ ТАКИВА ЛИПСА НА РАЗВИТИЕ И НЕВЕЖЕСТВО В НАД ВЕЧЕ 75 ГОДИНИ .. А ВИЕ ТУКА ПОВЕЧЕТО СТЕ ПРЕДСТАВИТЕ ЛИ НА ТОВА.. СМЕШНО Е ЧЕ ГО ПРОПУСКАТЕ ВЪВ ФАНТАЗИИТЕ СИ ЧЕРВЕНИ.. И ***..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
78
rate up comment 5 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Омразата на такива като Сорос е добре мотивирана. Ако Путин успее да надиграе тази глутница в играта им, то картонената им империя изградена като "папие маше" от зелени хартийки буквално ще се изпари. Ако не успее те ще продължат играта си още известно време докато изчерпят всичките си резерви. На тях им е напълно ясно какво предстои но искат новите правила на новата игра да определят ТЕ! Едно е сигурно. Дори да надвият Путин и Русия за нас това нищо няма да промени. Нашата посока е зададена и ние уверено ще си вървим към края си като народ. :) Затова и пиша че Сорос е ВРЕДЕН за България! МНОГО вреден!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
77
rate up comment 4 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Само сега не ме пиши американофил защото когато пиша за значението на Путин за руснаците ставам русофил! :)))))) На кой как му отърва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
76
rate up comment 6 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Организациите му по света имат за цел дебалансирането на обществата в държавите гостоприемници. Дебалансират ги както политически така и етнически. Целта е да бъдат доведени до ръба на конфликти. Поставени така "в партер", тези общества могат лесно да бъдат шантажирани и манипулирани /каквато и партия да е на власт/ в полза на американския елит към който принадлежи и Сорос. Следващата стъпка е да ги овладеят тези гостоприемници и икономически. И резултата е т.н. "трети свят" или т.н "бананови републики".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
75
rate up comment 5 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Кой е охарактеризирал Сорос като "лош" са света на който принадлежи? Та,.. както сам пишеш той полага грижи за него /ние не сме там в неговия свят/. Това правят и други като него което не ги прави леви. Това което правят е да търсят разумния баланс в обществата си. Да,.. подкрепят понякога по леви кандидати, макар и да е спорна тази им ориентация /специално в САЩ/, но го правят в случаи когато баланса започва опасно да се губи и обикновено тези политици в последствие им се отплащат с водената от тях външна политика. Един вид компенсират "загубеното" в САЩ с възможността за грабеж над чужди народи /ние сме сред тях/. Там има осъзната прослойка от богати хора с визия за бъдещето си. Не са като местните селски бегове, чиято цел е единствено да се докопат до пълнената от емигранцията и европейските фондове хазна на държавата си, за да я грабят необезпокоявано. Тукашните нямат нито визия нито стратегия за развитие на държавата си въпреки че им е единствен източник на доходи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
74
rate up comment 4 rate down comment 1
Ango
преди 9 години
До Страхо и Кане Въпросният агент е болшевик, което доста се покрива с комунист, но не съвсем. Болшевикът не търпи чуждо мнение.А за Сорос - тук става дума за политическите му действия и спонсорирането на НПО с определена цел, неотговаряща на национални интереси. Най-известна личност. Затова се ползва думата ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още