IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варуфакис: Преговорите ще бъдат финализирани до края на юни

Колкото повече наближава краят на преговорния процес, толкова по-твърда е позицията на кредиторите, смята финансовият министър на Гърция

14:26 | 04.06.15 г. 14
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Варуфакис: Преговорите ще бъдат финализирани до края на юни

Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис е оптимист и смята, че преговорите с кредиторите на страната ще бъдат финализирани до 30 юни, съобщава агенция ANA-MPA, цитирана от БТА. 

Пред местно радио Варуфакис се обяви за постигане на едно "общо споразумение" с кредиторите, което да включва не само мерки за реформи, както искат те, но и такива за  преструктуриране на гръцкия дълг, като изрази мнение, че "решение за него може да бъде намерено до края на месеца". 

Той подчерта, че колкото повече наближава краят на преговорния процес, толкова по-твърда ставала позицията на кредиторите.

Преговорите са сложни и напрежението в тях се подсилва от вътрешните разногласия на кредиторите, каза финансовият министър и уточни, че тези различия били единственият проблем, иначе като цяло дебатите вървели положително.

Запитан дали утре Гърция ще плати вноската по дълга си към  МВФ, възлизаща на 303 млн. евро, Варуфакис се въздържа да отговори, като каза, че гръцката държава винаги се е стремяла да погаси задълженията си.

Финансовият министър се противопостави на възможността за предсрочни избори в Гърция, като изтъкна, че няма причина за такива нови избори. Гръцкият народ даде един много ясен мандат на нашето правителство", поясни той. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 18 rate down comment 2
SSIW
преди 9 години
"Варуфакис: Преговорите ще бъдат финализирани до края на юни"........хехе ;)) коя година ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 20 rate down comment 4
2012
преди 9 години
абе, ***, не е трудно да прочетеш, че различните фракции в сириза имат различни искания от правителството им ................. дори министрите на сириза в кабинета имат различни мнения докато европа иска единствено да си върне парите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 19
ing5rov
преди 9 години
Господарите от Америка вече са казАлЕ да се плати , инак отиде Гърция у Руско...и без туй със Сириза са яко у лево.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 16
abdul
преди 9 години
Само така! Политически, гърция е в пъти по-монолитна структура от колкото ЕС, а в момента въпроса е политически и наистина в ЕС трудно ще се разберат да платят ли на гърците или не, просто защото в самият ЕС има също силно задлъжнели държави, които тайно се надяват гръцкия номер да мине, а срещу тях разбира се са десните радикали... такъв тип проблеми липсват в гърция - сириза държи твърдо ляво мнозинство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още