IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman: Гърция има нужда от нови избори, за да излезе от задънената улица

Според банката предизборната платформа, с която е избрано правителството в Атина, не е съвместима с исканията на кредиторите

14:25 | 01.06.15 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Goldman: Гърция има нужда от нови избори, за да излезе от задънената улица

Преговорите между Гърция и кредиторите й изглежда отново за в задънена улица, и могат да предизвикат нови избори, референдум или капиталов контрол върху банковите депозити, или дори фалит, предупреди в понеделник американската инвестиционна банка Goldman Sachs, цитирана от Ройтерс.

Хю Пил,  главен икономист за Европа на Goldman, се опасява, че ще бъде "много предизвикателно" за двете страни да постигнат споразумение, за да се отбликират последните 7,2 млрд. евро от спасителния план за Гърция.

И въпреки че "базовият" сценарий все още е, че компромис в крайна сметка ще бъде постигнат, ситуацията може да се влоши.

Пил твърди, че предизборната платформа, с която е избрано настоящото гръцко правителство - да запази еврото, но без по-нататъшно адаптиране и / или външен надзор, е “несъвместима" с исканията на кредиторите. 

А без сделка правителствените парични резерви на Гърция скоро ще бъдат изчерпани.

Междувременно Bloomberg предаде, че длъжностни лица, представляващи кредиторите на Гърция, са прекарали уикенда в разработването на текст за споразумение, който да бъде предоставен на гръцкия премиер Алексис Ципрас до дни в опит да се сложи сложат край на безизходицата на водените сега преговори. Агенцията се позовава на свой независим източник, който е пожелал да остане анонимен, защото не е упълномощен да коментира темата. 

Информацията на Bloomberg съвпада с тази, изтекла от правителствени източници в Атина, които твърдят, че на Гърция е бил представен текст за споразумение, който предвиждал мерки за икономии в размер на 3,5 млрд. евро.  Според същите източници този текст бил изготвен от Европейската комисия и вече бил изпратен на гръцкото правителство. Той се основавал на споразумението от 20 февруари с Гърция, въз основа на което бе удължена с още четири месеца текущата спасителна програма за страната, и предвиждал за 2015 г. мерки на стойност 3,5 млрд. евро, които трябва да бъдат събрани най-вече от данъци. Именно тази сума засега остава най-спорният момент в преговорите.  Въпреки това е твърде възможно още тази седмица да бъде свикана извънредна среща на Еврогрупата, която да одобри отблокирането на финансирането на Гърция, предава още агенцията.

Всичко по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 32 rate down comment 0
abdul
преди 9 години
Наистина заслужават един всенароден шамар такива сметкаджии.. при това не само в гърция, за да си правят сметките по-добре следващия път.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 33 rate down comment 0
ing5rov
преди 9 години
"Според банката предизборната платформа, с която е избрано правителството в Атина, не е съвместима с исканията на кредиторите"...което , според банката пак , значи че гърците предния път са се заблудили при гласуването...стават грешки !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 32 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 9 години
Да ти кажа ли през къде ми е дали точно ти и такива като тебе ми се възхищават, или не?Айде друг път, че днеска имам повод да почерпя и няма да си развалям вкуса в устата с неприлични думи... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 31 rate down comment 0
Атанасио
преди 9 години
Господ Иисус Христос е казал ''идете и се научете, що значи: "милост искам, а не жертва". Защото не съм дошъл да призова праведници, а грешници към покаяние.''Като казвам истината помагам с цел покаяние и изправяне ,и съм обяснил - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1552051295073099Фактите се знаят - 23 трилиона откраднати от банките тоест за да се спасят и в филма е добре обяснено как са ги сливали знаейки ,че като станат големи не може да фалират и трябва да се спасят - http://***.dokumentalni.com/?p=985Хубава статия за Вътрешна афера http://e-vestnik.bg/20501/hishtnicheska-natsiya/10 трилиона от последният балон - https://***.youtube.com/watch?v=-FRvpsBL6Vs&feature=youtu.beТака наречените кризи на капитализма ''бизнес кризи'' са просто кражба през банки ,инфлация и т.н.методиПрез Форекс сигурно се краде 1 трилион годишно при 4-5 трлн.дневен оборот - http://30dumi.eu/2013/10/shvejtsariya-se-gotvi-da-razkrie-izmama-v-svetovni-mashtabi/#ixzz2h2yJDPOq
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 34 rate down comment 4
khao
преди 9 години
по някога се възхищавам от начина по който обръщаш смисъла на думите .... ама само до там ти се възхищавам. По принцип пишеш чутовни глупости
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 31 rate down comment 4
Атанасио
преди 9 години
продължение на коментар 9Може би трябва да почнем с Inside job - http://***.dokumentalni.com/?p=985Хубава статия за Вътрешна афера http://e-vestnik.bg/20501/hishtnicheska-natsiya/ Тоест така наречените кризи на капитализма ''бизнес кризи'' са просто кражба през банки ,инфлация и т.н. ''методи''.Темата е голяма и съм обобщил основното - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685Тези от Goldman да не се отварят а да черпят защото са за затвора и това ,че може земната съдебна система може да не ги съди не означава ,че Бог няма да ги съди Като ви казвам истината им помагам и съм обяснил - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1552051295073099''12. А Иисус, като чу това, рече им: здравите нямат нужда от лекар, а болните;13. идете и се научете, що значи: "милост искам, а не жертва". Защото не съм дошъл да призова праведници, а грешници към покаяние.''
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 31 rate down comment 5
Атанасио
преди 9 години
В международното право всяка държава е СУВЕРЕННА тоест няма как да има знак на равенство между кредиторите и държавата - ''Пил твърди, че предизборната платформа, с която е избрано настоящото гръцко правителство - да запази еврото, но без по-нататъшно адаптиране и / или външен надзор, е несъвместима" с исканията на кредиторите''Като не се казва цялата истина може човек да се заблуди тоест Гърция иска само едно нещо - лихва до 0,1% по дълга и май ще стане щото вчера четох ,че ЕСМ ще им дава пари с много ниска лихва Естествено финансовите акули си защитават тяхната теза но трябва да отговарят за например 23 трилиона откраднати тоест за спасяване на банките със снимка на Обама след 6:40 минута тук - http://***.dokumentalni.com/?p=898 10 трилиона от последният балон - https://***.youtube.com/watch?v=-FRvpsBL6Vs&feature=youtu.be С манипулациите на LIBOR са откраднати 8 трилиона долара - http://***.skat.bg/products.php?type=10&genre=6746Кражбите са много и да не се отварят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 35 rate down comment 1
pecan
преди 9 години
Ефект от изборите може да има само след капиталов контрол на банките
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 40 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 9 години
И що така бе, Миме? Или само в моята комунистическа глава се проектират разни картинки, в които САЩ, а не Русия се опитва да е.е майката на Европа с помощта на оръжието си за масово поразяване ЕС...? хахаха...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 33 rate down comment 2
supertrader
преди 9 години
Не ги гонят от ЕС защото САЩ ги защитават яко и сега им измислят как да оттърват кожата пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още