IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Киев алармира, че Русия е вкарала нова бронирана техника в Украйна

За последните 24 часа проруските сепаратисти са предприели общо 44 атаки в конфликтната зона

21:17 | 22.02.15 г. 70
Автор - снимка
Създател
Киев алармира, че Русия е вкарала нова бронирана техника в Украйна

Нова бронирана техника е забелязана да влиза от Русия в Украйна, включително и в югоизточния район, където бунтовниците нападат правителствени позиции край град Мариупол. Това съобщи днес украинският военен говорител Андрий Лисенко, цитиран от Ройтерс.

По думите му военен влак, натоварен с 60 бронетранспортьора, е пристигнал вчера от Русия в граничния град Амвросиивка. Малко по-късно автоколона с военно оборудване е пресякла границата при град Новоазовск, разположен на Азовско море западно от стратегическото пристанище Мариупол.

Лисенко потвърди, че продължават боевете при село Широкине, на около 30 км източно от Мариупол. "Нашите войници удържат позициите си", каза той.

Според говорителя на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана за последните 24 часа сепаратистите са предприели общо 44 атаки в конфликтната зона.

Междувременно украинските власти задържаха няколко заподозрени във връзка с днешното бомбено нападение в Харков, при което загинаха трима души. Това съобщи съветникът на директора на Службата за сигурност на Украйна Маркиян Лубкивски, цитиран от Ройтерс.

Бомба избухна по време на патриотично шествие в Харков, който е под контрола на Киев и се намира на около 200 км от зоната на бойните действия между правителствените сили и сепаратистите.

Според организаторите на шествието, по време на което стана взривът, е убит и координаторът и един от ръководителите на "Евромайдана" - Игор Толмачев, предаде ТАСС.

Загинал е и заместник-началникът на Първомайския районен отдел на местната милиция, пише БТА.

По данни на ръководителя на Главното управление на Службата за сигурност на Украйна в Харковска област Олександър Пивовар взривното устройство е било самоделно и е било натъпкано с пирони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 16 rate down comment 5
STRAHO
преди 9 години
Някак не звучи престижно доскорошни трактористки /жени/ , комбайнери и миньори да ти разбиват армията. :)))) Та как да оправдае хунтата подобни загуби за много милиони? Затова на американците се казва че воюзат срещу елитни Путински свърх войници! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 11 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
Интересно все алармират а нямат никакви доказателства! И холандци ходиха да търсят и техни украински специалисти търсиха наскоро и германци опитаха да открият доставени от Русия оръжия или руски войници и все не успяваха!??? А опълченците вече имат доста чуждестранни трофеи в ръцете си. Скоро ще започнат да гонят укрите с американска бронирана техника и последна дума на техниката скъпи радиолокационни станции! Нови новинки! :))"Стоит добавить, что по последней информации, при бегстве из Дебальцево украинскими военными была брошена новейшая американская радиолокационная станция. Об этом в эфире телеканала "112 Украина" заявил главред одиозного турчиновского интернет-издания "Цензор. НЕТ" Юрий Бутусов. "Наиболее скандальным является тот факт, что подразделения 128-й бригады бросили новейшую американскую радиолокационную станцию по артиллерийской разведке, которую совсем недавно нам поставили. Это была первая поставка высокотехнологического американского оружия на Украину"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 10 rate down comment 4
Сините камъни
преди 9 години
То на Киев това им е новата задача!Да вдигат патаклама, има нема, патаклама!Да има Обамката за какво да се изказва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 7
Сините камъни
преди 9 години
Искам прошка от екипа на "Инвестор", ако нещо по-така е имало изказвания, те са били само в името на намиране на истината, така че нека ми простят!Сините камъни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 14 rate down comment 9
Сините камъни
преди 9 години
Украинската хунта отдавна вече е разбрала, че сама се е ......................Порошенко е не пушечно месо, ами още по-гадно, на бавен огън, на бавен ще се пече и няма и да има къде да избяга!Освен при Путин, да иска прошка!Днес е добър ден за това!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 7
real_world
преди 9 години
Добри новини... Със новата техника апетита на украинската хунта рязко ще спадне и ще се повиши нивото на сигурност в региона
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 28 rate down comment 8
Сините камъни
преди 9 години
И точно затова, вчера беше Антимайданът в цяла Русия, но "Инвестор" и цялата българска преса изобщо не споменаха!Нямат инструкции, имат забрана!Ако беше нещо за някой неибан карикатурист, щеше да е на първа страница!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 19 rate down comment 9
Сините камъни
преди 9 години
Превратаджиите не знаеха ли, че основната цел на спонсорите им е да има безкрайна война!Дадоха си *** под наем.Руснаците определено не са готови за същото.Макар, че в Москва много квартири са заети от хора, които нямат официални доходи и е под въпрос, кой и защо ги спонсорира!И тези хора биещо на очи са от определен контингент, за определени цели!Петата колона в Русия иска майдан в Москва, разбирай преврат с помощта на "прителчетата" отвъд океана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 26 rate down comment 14
STRAHO
преди 9 години
Неприятното е, че и ние сме мишена! Т.н ни "елит" доста се постара да ни направи такава! Какъв ще е келепира им те си знаят само, но за нас останалите българи такъв не се вижда. Поне да имаше за какво, било то материална облага или поне в името на някаква идея...а то...!?. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 29 rate down comment 27
stefan-L
преди 9 години
Незнам какво са вкарали но всички треперят от руските ракети ИСКАНДЕР само за минути всички цели на НАТО в европа могат да бъдат унищожени с тези ракети! Поразяват цели с точност до 10 метра на разстояние от 8000 км . Като чуят за ИСКАНДЕР всички европеици и американци се наакват . За сега тези ракети немогат да бъдат засечени или прихванати от никакви радиолокационни станции ! ДА ВИ Е ЯКО ДУПЕ ГОСПОДА ЕВРОШВЕСТЕРИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още