IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската Обществена палата иска забрана на вноса на цигари и алкохол от ЕС

Ембаргото ще е добър отговор на санкциите от ЕС и САЩ и ще полезно за здравето на руснаците, смятат от неправителствената организация

17:45 | 15.09.14 г. 15
Руската Обществена палата иска забрана на вноса на цигари и алкохол от ЕС

Председателят на Обществената палата на Русия Владимир Слепак ще предложи ограничаването на вноса на алкохолните напитки и тютюневи изделия от САЩ и ЕС, пише ИТАР – ТАСС.

Предложението е било направено по време на обсъждането на Концепцията за демографската политика на Русия до 2025 година. Според Слепак не само ще бъде добър отговор на санкциите, които налагат ЕС и САЩ, но и ще позволи по-добрата защита за гражданите от вредното въздействие от употребата на тези стоки.

„Ние предлагаме на чиновниците да обърнат внимание на едно очевидно зло за нашето общество, зло, което унищожава милион животи на наши съотечественици. Това са алкохолът и цигарите“, обясни още той.

В същото време Слепак коментира, че забраната за внос на алкохол ще даде тласък на винената индустрия в Крим.
Освен за забраната на алкохол и тютюневи изделия, от Обществената палата настояват и за ограничаване на вноса на строителни материали, посочвайки, че „космическите цени на жилищата“ са свързани с използването на вносни материали и оборудване.

Припомняме, че на 12 септември влязоха в сила нови санкции срещу Русия от страна на ЕС и САЩ. В отговор Москва обяви, че може да спре вноса на автомобили и петролни продукти от страните, които прилагат санкциите. 

Обществената палата на Руската федерация беше сформирана със закон от 2005 година. Съгласно текстовете на нормативния акт членовете на Палатата се избират с тригодишен мандат и основната им цел е да осъществяват връзката между гражданското общество и държавните институции.

Организацията трябва да защити правата на гражданите при формирането на държавните политики и да осъществява контрол на дейността на органите на властта. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 8 rate down comment 2
data
преди 9 години
Дали ? Бг виното от години минава като "молдовски" внос !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 12
trendline
преди 9 години
Повече ме тревожи , че ние имахме пазар за алкохола и цигарите в Русия. Ама карай да върви, важно на Путин да му е гадно.Кой ще компенсира българските производители/износители?Докога ще се "навеждаме" и няма да си защитаваме интереса!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 3
data
преди 9 години
и къркането ще поевтинее в бг :) улаууууууу
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 10
needtoknowmore
преди 9 години
хаха средният мужик от Русия много обича да пие Дъмпъл и да пуши бело Боро .... Тази администрация май хабер си няма с какви евтини *** се зачукват мужиците им ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 15
misanthrope
преди 9 години
Пхахахахаааа, Путин надмина Брежнев по демагогия. Цената на жилищата била висока, поради скъпите вносни материали. :D A спрения внос на алкохол ще намали пиянството.Е, мужики, ще минавате пак на къщи от дървени трупи, самогон и боя за обувки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още