IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия е готова с ответните санкции

Ако ЕС въведе нови ограничения срещу руската икономика, Москва може да забрани вноса на автомобили и на изделия от леката промишленост

16:32 | 11.09.14 г. 24
Русия е готова с ответните санкции

Ответният пакет от санкции на Русия срещу Запада е готов, съобщи помощникът на руския президент Владимир Путин – Андрей Белоусов, цитиран от РИА Новости.

Белоусов изразява надеждата си, че „здравият разум ще надделее“ и мерките няма да влязат в сила.

Русия предупреди още преди няколко дни, че ще предприеме втори кръг от ограничителни мерки срещу Европейския съюз (ЕС), ако Брюксел приеме нови санкции срещу руската икономика.

В световните агенции се разпространява информация, че новите санкции ще влязат в сила от утре, когато ще бъдат публикувани в Официалния вестник на ЕС. Все още обаче няма официално потвърждение на информацията.

Белоусов посочва, че мерките ще засегнат вноса на автомобили и продукти на леката промишленост, включително и облекло, от износа на които някои европейски страни са по-зависими, отколкото е Русия. Според него Русия и сама може да задоволява нуждите си от тези стоки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

24
rate up comment 7 rate down comment 5
Danny666
преди 9 години
Май Путин си направи грешно сметката. Ако цента на петрола продължи да пада и се окаже верно че Щатите догодина ще стигнат 10 Мб/д ще гледаме циркове.Китай определено намалява консумацията, Европа навлиза в дълбока криза.Ината на червените талибани ще накара дотста тикви в европа да променят мисленето си за копане на шистов газ. А тръгне ли вълната СПИРАНЕ нема.Не че е панацея ама за 5-10 годишен период ще срине Руснаците икономически както 1989 ! За пишещите русофили един втпрос:Имате ли си представа колко струва добива на петрол в Русия.На мужиките им требва не само ТЕХНОЛОГИЯ требе и пари за ИНФРАСТРУКТУРА !Ще им ги даде Китай ха ха ха Давате ли си сметка какъв е БАЛОНА на имоти в КИЪАЙ ?Интересни времена и както съм казвал и преди ДА ИМАТЕ ЗЛАТО ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 4 rate down comment 2
needtoknowmore
преди 9 години
Да наясно съм с последните препядствия на СТО! САЩ и ЕУ не дават да падне косъм на селското! Принципно това е златната кокошка на лобистите и монополните закони - когато кажеш селското трябва се субсидира всички са съгласни - няма никъде другаде толквоа субсидиран сектор без значение държавата! Само това им остана, а схемата политици и едър капитал са създали най-големият бастион ... При нас проблем със селското не виждам големите силно го работят, проблем е както винаги субсидиите и то не тяхната наличност! Не знам дали знаеш, но едни от най-сериозните фактори за великата депресия са мерките на Хувър - SmootHawley е протекционализъм в най-чист вид и докарва икономиката до тотално спиране! Та Русия по тази линия не би могла да издържи на тежко ембарго със запада - Китай и да се спука не може да замести ЕС+САЩ и ко! А всичко, което се внася от тези държави няма как да бъде заместено и най-вече като качество и то за ултра кратко време!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 7 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Всъщност мотива за самото създаване на ЕС е също протекционизма. /Европейска общност за въглища и стомана (ЕОВС)/ Между другото американците НЕ признават хигиенните норми при производството на селскостопанска продукция на която и да е европейска държава. А ЕС от своя страна, също няма да внесе свободно кокошки, които производителя им не е водил на валс или опера от Верди например !!! Нещастни били! И криви краставици също не можели да ядат хората! :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 3 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
"Принципно си прав. Не е помогнал." ..но на Книга само!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 6 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
Принципно си прав. Не е помогнал. И все пак държавите прибягват често към него. Начело със САЩ. Не знам дали знаеш но е много трудно да изнесеш за тяхния пазар земеделска продукция например. Резултата - СИЛНО селско стопанство /пардон фермерско стопанство/. Обратния пример сме ние . Никакви протекции - разбито селско стопанство. Така че на книга е едно практиката е друга.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 8 rate down comment 2
lozkhris
преди 9 години
Пич, ти наистина си отровно *** !! Верно комплексите ти са направо за университетско изследване...1. Ако излезнеш малко по-назапад от Константин Величков ще видиш, че по улиците на любимата ти Европа бели вече почти няма - само бай арап,негро и турчин.В Копенхаген най-разпространеното име е Мехмед / наскоро го публикуваха именно в Днес.бг/ и кметът им прокоментира: "Това е толкова вълнуващо!"... Направо - представи си колко Мехмедовци са го развълували...Ето ти го "белия" свят...2. Направи си труда да преброиш колко самолета дневно само до Токио има от Европа...Те всички минават над Сибир, няма откъде другаде. Е..са прибави Осака,Сеул,Пусан, Шанхай, Пекин, Пудонг, Хонконг / има и още / и хубаво се пробвай да изчислиш загубите на Луфтханза, Ер Франс и Бритиш само за един ден...Останалото е мълчание, както казват мъдреците....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 7 rate down comment 3
trendline
преди 9 години
Курте, ти си болен човек (да не ползвам други думи). Ти май не си на ясно какво се случва. Като ти гледам постовете и пари едва ли получаваш за тях. Хората плащат но за смислени неща. Що не си избиваш комплексите на друго място?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 5 rate down comment 5
kurta007
преди 9 години
Както и да го въртим *** не могат да издържат пълно ембарго от Белия Свят.Иран,Афаганистан ,Куба и подобни могат но не и *** който са свикнали да обикалят ЕВ курортите и да си купуват нови коли.Другаря путин ще бъде пометен на 6-я месец
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 5 rate down comment 2
milioner4e
преди 9 години
Не знам дали си наясно, но Китай купува европейска и американска стока ( квото се сетиш, най-вече автомобили и дрехи) на килограм и са двигател на луксозния сегмент от 5 години вече. Едва ли ще спрат. Колкото до резервите от 40 трилиона, някой руски експерт го е казал, да не говорим, че икономиката им е 1 трилион и малко, нищо общо с 2.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 5
needtoknowmore
преди 9 години
Страхо, това е голяма глупост! Кажи ми кога протекционизма е помогнал, на което и да е общество да прокопса?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още