IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна се подготвя за скъсване на търговските отношения с Русия

Евентуално двустранно ограничение ще свие украинския износ с 5 млрд. долара, посочи премиерът Арсений Яценюк

20:42 | 18.07.14 г. 27
Автор - снимка
Създател
Украйна се подготвя за скъсване на търговските отношения с Русия

Украйна не изключва възможността за затваряне на руския пазар за украинските стоки, заяви министър-председателят Арсений Яценюк, цитиран от "Вести.ру".

"Моята прогноза е следната: ние трябва да се подготвим за почти пълно ограничение на търговията с Русия на двустранна основа", отбеляза Яценюк по време на среща в украинската столица относно диверсификацията на пазарите.

Той прогнозира, че ситуация на двустранно ограничение на търговията с Русия може да свие украинския износ с около 5 млрд. долара.

"Аз съм наясно с всички икономически последици. И ги осъзнавам. Но аз също така осъзнавам, че Русия не е единственият пазар в света, към който трябва да се насочат украинските продукти. Следователно, правителството трябва да направи всичко, за да се гарантира, че в краткосрочен план ние сме диверсифицирали пазарите си", подчерта Арсений Яценюк.

Според украинския премиер редица местни компании ще се насочат към други пазари, на които да реализират своята продукция.

Напрежението по оста Киев-Москва се засили отново в последните часове, след като пътнически самолет на Malaysia Airlines с 298 души на борда се разби над източната част на Украйна. По неофициални информации летателното средство е било ударен от ракета земя-въздух.

Макар че САЩ обвини индиректно проруски настроените бунтовници, те и украинското правителство отказаха да поемат отговорност за атентата.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 9 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
"Га евреите даваха пари на Ленин да прави революция, бяха добри. Сега станаха лоши. "Никой не квалифицира евреите като добри или лоши. Народ като народ. Споменавам ги просто, защото имат участие в коментираните събития. ФАКТИ ! Дали тези събития са били добри или лоши за Русия всеки има глава на раменете да прецени.:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 5
абитуриент
преди 9 години
това се получава с шепа корумпирани еврейчета на ВЪРХА.........!!!!!!......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 19 rate down comment 9
Dimat
преди 9 години
Ами ако Русия затвори границата с Украйна и върне няколко милиона украинци,работещи в Русия?Още няколко милиона безработни.Да не си мисли този евреин,че западът ще ги спонсорира,за тоя дето духа,или това ще направи Израел?Или си мисли,че западът чака с нетърпение украинските стоки да го залеят?Ами,като му пратят в добавка западните банки,монополи,търговски вериги и концесионери?!ТАКА ЩЕ ГО ЗАЧУКАТ НА УКРАИНСКИЯ НАРОД,ЧЕ ГОЛОДОМОРА ЩЕ ИМ СЕ СТОРИ НА ПИРШЕСТВО.Горките,не взеха пример от такива като нас и не виждат,че ги ползват само и единствено за *** на интересите си,след което ще ги захвърлят,ама няма да има вече накъде.А можеха да бъдат балансьор между запада и Русия и да извличат облаги от това и да им е мирна главата.Можеха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 6
Nikola666
преди 9 години
Га евреите даваха пари на Ленин да прави революция, бяха добри. Сега станаха лоши. Неблагодарни *** са това комунистите. Храни куче да те лае...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
Ако човек познава добре историята на Киевска Русь , ще разбере кой и защо не им мисли доброто. Втората половина на 10 в там са се развили интересни събития. От тогава един народ изчезва и хората му се пръскат из Русия......;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 5
STRAHO
преди 9 години
Шепа евреи на върха на държавата /вкл.бизнеса им/ ги ползват за пушечно месо май. Когато "изтрезнеят" /ако това се случи/ ще се "хванат за главата". Между другото поразровете се и открийте на кого се дължи и възхода на Путин! Ще откриете доста интересни неща. Ще прочетете и че всъщност Путин има доста влиятелно лоби в САЩ! Нещата никак ама никак не са така простички както ни се представят. :).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 1
mick
преди 9 години
Както се казва - глътка въздух за европейския бизнес, че и американския. Нови 50 милиона клиента..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още