IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Соломон Паси: Янукович трябва да бъде съден в Хага

Не е ясно дали Украйна ще се задържи като единна държава, смята бившият външен министър

20:59 | 20.02.14 г. 32
Автор - снимка
Редактор
Соломон Паси: Янукович трябва да бъде съден в Хага

„Задължително е украинският президент Виктор Янукович да се оттегли и след това да бъде съден в Хага“, каза в ефира на Bulgaria On Air бившият външен министър Соломон Паси.

Според него не е ясно дали Украйна ще се задържи като единна държава. “Това е много сложна страна, която е раздвоена. Близо една трета от населението и е руско, друга голяма част е католическо и про полско. Киев дълго време е бил столица на Русия и е наивно да мислим, че тази дълбока връзка между двете държави може да бъде разкъсана“, посочи още Паси и добави, че основният проблем пред Украйна е, че самият народ е раздвоен.

„Брюксел държа тази държава твърде дълго във фризера и когато се сети да я извади оттам, връзката между Украйна и Русия вече беше много трудна за прекъсване. В момента положението на руския президент Владимир Путин също е доста сложно. Причината е, че той не може да си позволи да подкрепя едновременно двама диктатори. Говоря и за режима в Сирия. Международната общност няма да позволи такова поведение, макар и още да не е мобилизиран механизмът Русия – НАТО“, допълни Соломон Паси.

Според него в момента Европа няма обща външна политика, а що се отнася до Украйна, стъпките, които ще бъдат предприети се свеждат само до ембарго и декларации. „По този начин не се прави външна политика. В крайна сметка трябва да е ясно, че ако Русия и Европа се разберат, това ще сложи край на конфликта в Украйна. Докато Путин не вземе решение, размириците няма да спрат“, каза още бившият външен министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

32
rate up comment 1 rate down comment 1
hex
преди 10 години
Поименно ги нямам. Такива данни води грижливо КГБ, т.е. ФСБ и СНБУ. Но е факт, че от времето на съветизацията що украинец е избягал и то все на Запад. Ако Украйна влезне в ЕС благосъстоянието й е гарантирано. Това е страна с ресурси и индустрия. А също така е и голям пазар. Те със сигурност ще се справят по-добре от България и Румъния.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 2 rate down comment 1
Internet
преди 10 години
Еврейчето Соломон Паси, синче на голям комунист, да си затваря по-добре устата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 5 rate down comment 4
dakl
преди 10 години
Този жалък пишман политик очевидно не е разбрал, че неговите господари от Вашингтонския обком обърнаха платната , за да запазят евентуално за себе си цялата днешна Украйна, и обявиха че виждат единствено във Виктор Янукович човекът който може да проправи път към новото бъдеще на Украйна....Не по жалък е и неговиият сегашен приемник на поста министър на външните работи , който иска да се покаже по голям католик от папата и бърза все като пале пред майка си... И смешни и жалки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 8 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 10 години
Що, а ти какво си гледал? Да не си броил и ти кучетата или си инспектирал кенефите из околните села?Аз съм бивш спортист и гледам състезанията, спортистите, съоръженията и организацията, публиката... Не обикалям сметищата да ровя в отпадъците, за да изровя нещо мръсно за организаторите... Имам и близка в делегацията ни там - чат-пат се чуваме, та можем да допуснем, че имам някаква идея...А хората да бягат - кой ги спира! Не съм чул някой да не може да напуска Русия! Където и да ида по света - все тумби руснаци! Даже вече са досадни! Ама повече на туристи мязат, та май като се позабавляват и им изтънее пачката, пак се връщат у дома... Не съм чул англичаните да пищят от наплив на руски емигранти! Май за други проблемни народи ставаше дума във воплите им... хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 3 rate down comment 4
misanthrope
преди 10 години
:)Щом казваш, сигурно е така.На мен думата ми беше за блестящо организираната олимпиада .. май си гледал само откриването :DA хората които са го избрали се чудят как да побегнат по-далече от него
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 8 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 10 години
Е, ако искаш си коментирай - това никой не ти отрича като право! Държавници като Путин обаче не се вълнуват от това какво ще коментират някакви бръмбари в някакъв сайт в България и по земните кълбета, защото неговата работа е да осигури мирен и спокоен живот на хората, които са го избрали! Затова когато се появят някакви несъгласни с него, които са склонни да нарушат и на йота обществения ред и законите, полицията отива и спуква няколко глави, вкарва в кауша още няколко и тихичко им обяснява, че такъв е редът. Ако искат да променят нещо, на еди коя си дата има избори - печелиш ги, поемаш властта и променяш каквото си искаш! Обаче Москва или Питер в барикади, пламъци и трупове - НЕ! По-добре хиляди недоволни, отколкото десетки убити невинни!BTW, точно това правят и властите в САЩ, Англия, Франция, Турция, Гърция и навсякъде, където държавата има работеща имунна система!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 4 rate down comment 5
misanthrope
преди 10 години
"Ако Путин беше същата п...а, сега нямаше да открива и закрива блестящо организирана олимпиада, "NO COMMENT така да се каже.А Монката, това че се кланя на този или онзи господ и вика на майка си лельо, не значи че не е прав в случая
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 8 rate down comment 1
deant
преди 10 години
И след като Украйна влезе в ЕС по какво пак ще и мерим благосъстоянието? По броя емигрирали на запад, като България ли? То ако по това се мери, ние водим на всички!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 5 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Имаш ли точни данни за емиграцията на Украйна?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 3 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 10 години
За голяма държава трябва голям държавник! Това не е България! Не можеш да угодиш на всички - или гледаш държавнически, или докато се чудиш как да се наместиш най- удобно, пороят те отнася! Трябва здраво дупе за тая работа, щото шубето е голям страх и ако то те мотивира, докато се усетиш си олетел у нищото!Шубелиите, дето се правят на големи гяволи и играчи, понякога хем ядат боя, хем рупат солта, хем накрая и кинтите им вземат! И Януковия май хем ще го изгонят, хем ще му вземат кинтите, хем ще го съдят за убитите от *** милиционерчета...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още