IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония: Санкциите срещу Русия ще растат, докато не се стигне до мир

Досега японското правителство не е възпрепятствало местните компании да продължат да работят в Русия

09:18 | 03.04.22 г. 13
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Санкциите срещу Русия само ще се увеличават, докато не бъде сключено мирно споразумение с Украйна, каза японският министър на търговията Коичи Хагиуда в неделя по националната телевизия NHK, пише Bloomberg.

Заедно с други страни Япония ще прецени какви други мерки могат да бъдат предприети за допълнително ограничаване на руската икономика, която вече беше засегната от множество търговски и финансови мерки, коментира Хагиуда. Правителството не е възпрепятствало японските компании да продължат да работят в Русия, но колкото по-дълго продължава войната, толкова по-трудно ще им бъде да поддържат бизнес там, твърди той.

Съединените щати, Великобритания, Европейският съюз и други засилиха санкциите си срещу Русия след началото на нейната инвазия в Украйна на 24 февруари. В последния кръг от санкции САЩ се насочиха към повече от 400 души, включително депутати и съветник на Владимир Путин. Великобритания пък санкционира Alfa-Bank JSC и диамантената компания Alrosa.  

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски заяви, че неговите сили засилват отбраната си в Източна Украйна и Донбас, където руската цел е да завземе целия регион. По думите му Украйна няма достатъчно модерни противоракетни системи.

Русия пък каза, че е ударила петролна рафинерия, снабдяваща украинските войски в централните и източните части на страната. Приднестровието, проруски анклав в съседна Молдова, отрече украинското твърдение, че силите на Москва се преразпределят на негова тетитория като потенциална подготовка за атака от запад.

Украински преговарящ коментира, че според него мирните преговори са достатъчно напреднали, за да подготвят почвата за преговори между Зеленски и Путин, въпреки че от Москва все още не са подали подобен сигнал.

Съединените щати заявиха, че изпращат още 300 млрд. долара военна и медицинска помощ на Украйна. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 4
ing5rov
преди 2 години
кухой , чети история ... стига дрънка глуп0сти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
khao
преди 2 години
нали знаеш че тия са по голяма държава от Украйна и ще ви бият 3 пъти по яко! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
ing5rov
преди 2 години
тия май пак мечтаят за руско-японската война от 1905а ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още