IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕС може също да обсъди налагането на санкции срещу Венецуела

Подобна стъпка вече беше предприета от САЩ

21:16 | 08.09.17 г. 11
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейският съюз може да обсъди през идните дни възможността за налагане на санкции на Венецуела, както направиха неотдавна САЩ, заяви днес върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от Франс прес.

На среща в Талин министрите на външните работи на 28-те държави разговаряха на кратко за тежката криза в южноамериканската страна и за опциите режимът на президента Николас Мадуро да бъде принуден да започне диалог с опозицията.

"Първата опция е политическата и дипломатическата активност във Венецуела, с нашите приятели в Латинска Америка и Карибите, но и в рамките на ООН", обясни Могерини в естонската столица. В същото време тя отбеляза, че ЕС може да обсъди и въвеждането на целенасочени санкции.

Испания и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни призоваха за наказателни мерки срещу представители на венецуелския режим. Досега обаче в съюза няма единодушие по въпроса.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 22 rate down comment 7
michaelis12
преди 6 години
добре а с кво право и защо ?! тия ЕС са еббаси доллните куррви, квот им свирнат и свалят гащите и са готови за свиррки ..... Венецуала нит са превзели някой нит венецуелски терористи карат камиони в проклетото ЕС нит венецуелци изнасилват германки и шведки, кво искат от хората там ?!? ..... аре да се разпада тая *** що тва комунистическо съсловие нешо си изпя песента и им остааат още две петилетки живот .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още