IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полша ще "играе твърдо" с ЕС след повторното назначаване на Туск

Това каза полският външен министър Витолд Вашчиковски, след като общността разгневи Варшава

09:22 | 12.03.17 г. 18
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Полша ще започне да възпрепятства работата на Европейския съюз и ще "играе твърдо" с Брюксел, заяви вчера полският външен министър Витолд Вашчиковски, след като общността разгневи Варшава, като отново назначи Доналд Туск за председател на Европейския съвет, предаде Ройтерс.

Туск, който е бивш полски министър-председател и отдавнашен съперник на лидера на управляващата в момента партия в Полша "Право и справедливост" Ярослав Качински, спечели втори мандат като председател на Европейския съвет. Полша беше единствената страна, която гласува против повторното му назначаване.

Вашчиковски каза, че полското правителство ще отвърне на гласуването, като "спре други инициативи" и "играе доста твърда игра" в ЕС.

"Трябва открито да се заяви: политиката на ЕС се оказва политика на двойни стандарти и измамничество", заяви той пред таблоида "Супер експрес".

По думите му Полша не би могла да бойкотира Европейския съвет и ще участва в неговите срещи.

"Ние трябва да сме наясно, че може да бъдем измамени във всеки момент", каза Вашчиковски.

Варшава представя повторното назначаване на Туск за председател на Европейския съвет като въпрос, по който жизненоважни полски национални интереси са пренебрегнати от една доминирана от Германия брюкселска машина, отбелязва Ройтерс.

Вашчиковски каза, че полското правителство трябва да има по-малко доверие на ЕС и да води по-агресивна политика. Той все пак заяви, че Полша иска да остане в ЕС, посочва Асошиейтед прес. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 5
majnata
преди 7 години
Ти от мъжете ли си ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 4
mathematician
преди 7 години
Така е в политиката. Има двойни стандарти. Полша също ги практикува.Освен това поляците са обикновени мрънкачи. Ако бяха мъже, щяха да излязат от ЕС, ама касичката е добра и не знаят какво ще правят без парите от ЕС.:) :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 3
nobel
преди 7 години
.... храни куче да те лае.------------И кой ги храни поляците и с какво по-точно ги "храни"? И откъде този, който ги "храни" го взима това, с което ги храни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 5
khao
преди 7 години
знам че има, Овчо! Ако нямаше, хората нямаше да измислят и тази поговорка :):) ... също има и една дето много важи за теб ... ако беше кyp да ти го набия, а то акъл !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 5
majnata
преди 7 години
Е , има и неблагодарни кучета...не са като тебе !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 32
khao
преди 7 години
поляците както винаги използват възможноста да покажат какви комплексари са ... храни куче да те лае.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 40 rate down comment 7
nobel
преди 7 години
Трябва открито да се заяви: политиката на ЕС е политика на двойни стандарти и измамничество.---------------------------------------------------Просто цитирам думите на Вашчиковски без да ги коментирам. Защото ми е много интересно точно кОлко минуса ще му сложите на НЕГО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 37 rate down comment 12
comet
преди 7 години
Помним и виждаме как ни натрапваха/натрапват Кунева, Кристалинка, ББ, реформаторите, ... , та случаят с Туск един от многото поредни индикатори в колко анти-обикновенните европейци и про-международните банково-картелни мафиоти го превръщат този европейски съюз (на който САЩ им е центъра, Банките и НАТО са им опората, а Брюксел им е администрацията).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още