IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3/4 от французите са срещу излизането от еврозоната и връщането към франка

В същото време гражданите на Франция изглежда са по-малко ентусиазирани за Европейския съюз

11:57 | 10.03.17 г. 17
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Почти три четвърти от французите са срещу излизането на Франция от еврозоната и връщането към франка, показва изследване, публикувано в Ройтерс в петък, което носи лоши новини за крайно десния кандидат в президентската надпревара Марин Льо Пен.

Около 72% от анкетираните от Elabe polling institute французи се противопоставят на смяната на еврото с националната валута, като 44% дори са „много против“, пише вестник Echos.

Льо Пен, един от водещите кандидати в надпреварата за президентския пост през април и май, иска да проведе референдум за членството на Франция в Европейския съюз и смяната на еврото с френския франк. 

Резултатите от проучванията на общественото мнение показват висока вероятност тя да бъде победена от центриста и защитник на идеята за ЕС Еманюел Макрон.

В същото време французите изглежда са по-малко ентусиазирани за Европейския съюз, като 37% от анкетираните казват, че да бъдеш част на 28-членния блок „има повече недостатъци, отколкото предимства“.

Общо 31% са на обратното мнение и виждат повече ползи от членството, докато 32% смятат, че недостатъците и ползите са поравно.

В същото време очакванията са Макрон да спечели 26% от гласовете на първия кръг на 23 април, следван от Льо Пен с 25 на сто, показва нова анкета - втората, която дава предимство на бившия министър на икономиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 8 rate down comment 3
StraightForward
преди 7 години
Истинско бачкане ли ??? Ами те и родителите ни бачкаха по 40 години за дърЖавата и парите им ги няма !!! Не съм сигурен, че със заплати от по 100 евро месечно, се иска "истинско бачкане" във БЪЛГАРИЯ !???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 5
pjc50313869
преди 7 години
Руските пари не миришели... според Льопен :) Франсетата обаче показват, че имат мозък в главите и тая *** няма как да спечели изборите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 10
majnata
преди 7 години
пардон , sgan...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 6
Sakamano
преди 7 години
То на всички е ясно, че дори Леля Пена да спечели, "фрекзит" няма да се състои.Англичаните все имат някакъв шанс, а за франсетата си е чисто сaмoубийcтво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 13
majnata
преди 7 години
И кат си излязат сички и остане само Германия ,Румъния и България у тай савез , е те тогаз ша станем и ний добре , нъл тъй *** ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 4
4ervenasgan
преди 7 години
Като се замислА и курназ гърчетата явно схванаха бързо идеята за девалвация и "конкурентноспособност" (демек, че ще требе истинско бачкане), та бързо изоставиха идеята за неодрахма :))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 7
4ervenasgan
преди 7 години
Ееее що така?льопенка им каза - махаме се от ЕЗ, франка се обезценява с едно 20% спрямо еврото и пей-живей, стават супер "конкурентноспособни".....и едно 20% по-бедни от германците :))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още