IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Габриел: Германия трябва да отдели повече средства за интеграция на бежанците

Според вицеканцлера така ще се съхрани и целостта на обществото

22:44 | 18.01.16 г. 24
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германия трябва да увеличи разходите си за полиция, образование и социални грижи с поне 5 милиарда евро, за да интегрира успешно рекордно високия брой бежанци на нейна територия и да избегне общественото напрежение. Това заяви днес вицеканцлерът Зигмар Габриел от Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която е партньор на християндемократите на Меркел в управлението, предаде Ройтерс.

През 2015 г. в Германия са пристигнали около 1,1 милион бежанци, далеч повече, отколкото в която и да е друга страна от ЕС.

След заседание на ръководството на социалдемократите Зигмар Габриел заяви, че Берлин трябва да избегне социалните брожения в контекста на пристигането на нарастващия брой бежанци, предимно мюсюлмани.

"Можем да изпълним двойната задача по интегриране на новопристигащите и съхраняване целостта на обществото си само ако имаме силна държава, която е способна да действа", заяви германският вицеканцлер, който е и лидер на ГСДП.

Той призова за съвместни усилия на федералните и провинциалните власти, както и общините, за споделяне на задачата по интегриране на стотиците хиляди бежанци, чиито молби за убежище са одобрени.

"В Германия се нуждаем от още 9000 полицаи, 25 000 учители и 15 000 социални работници", каза Габриел, който призова и за удвояване на финансирането на държавните жилища, за да се избегне недостиг на достъпни жилища в градските райони.

"Разходите по този интеграционен пакет са около 5 милиарда евро и правителствените, провинциалните и общинските власти трябва да се разберат кой какво ще прави", добави той.

Предложението на Габриел вероятно ще бъде одобрено на среща на федералните и провинциалните власти в близките месеци, отбелязва Ройтерс.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 2
scott
преди 8 години
ЕКСПЕРИМЕНТА НА САЩ ЗА МУЛТИКУЛТУРНА ЕВРОПА ПРОДЪЛЖАВА...Алоооо, чичи Сам, избийе поне индианците, де! Или викаш, днеска сме мнооого по-хуманни. Идват бледоликите, ше ядът и ше пият, а индианес ше бачка и плаща сметката?!?!?!?Е, имам за ВАС една новинарес!Индианците също са се поучили от историата. И ше се престорат на работни и интегриращи се.....докът един ден не нахлузат шариата на бледоликите.ИМА ДВЕ ТЕЗИ: ПЪРНА ПОБЕДА НА ШАРИАТА И ПЪЛЕН ТРИУМФ НА КАПАТАЛЕС Е ЛИБЕРАЛЕС.ЗА РАЗЛИКА ОТ ТОЛЕРАСТИТЕ, ИСЛАМИСТИТЕ ПРИЕМАТ БОЯ, НАСИЛИЕТО И КОСТВЕНИТЕ ЖЕРТВИ КАТ НЕЩО ЕСТЕСТВЕНО.ШЕ ПОБЕДЪТ. АЛЛАХ АКБАР, ВЕЧЕ Е КЪСНО....Ало, боата удушвачка, ше те хапеме поединично.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 8 години
едно К.Т.Б на година :) нищо работа за немците :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 8 години
merkel=ludost
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още