IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Европа е "уязвима" в бежанската криза

Според германския канцлер причината се крие в липсата на силни външни граници

12:17 | 12.01.16 г. 16
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел призна, че Европа е „уязвима“ в бежанската криза, тъй като няма силни външни граници, съобщава POLITICO.

Сега изведнъж сме изправени пред предизвикателство, при което бежанците прииждат в Европа. Както виждаме сме уязвими, тъй като все още нямаме реда и контрола, които бихме искали да имаме“, заяви тя на бизнес събитие в Майнц.

Канцлерът допълни, че отворените граници на еврозоната са предпоставка за функционираща валутна зона. Когато държавите се затворят, „вътрешният пазар ще страда изключително много“, каза Меркел. Тя добави, че Германия, като най-голяма икономика в ЕС, трябва да защити свободното придвижване.

Някои страни членки на ЕС временно въведоха гранични проверки в опит да пренасочат миграционния поток. За да опазим Шенгенското пространство в ЕС, е нужно да направим външните граници на блока по-сигурни, каза още Меркел.

Всичко за бежанската вълна четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 7 rate down comment 2
so what
преди 8 години
абе ти за британските педалки ли си се загрижил?!точно те, заедно с американските педалки най-много заслужават да приемат тези, чийто страни разрушиха. и като бонус обучените от тяхни специалисти и с техни средства 'радикални ислямисти"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 18 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Хаха, тук с Британия се изложи. Лондон е Лондонистан вече от 10-15 години и въобще не са непокътнати.Ако си гледал интервюта на бивши терористи започнали да сътрудничат на западния свят вече над 20 години стратегията им относно ЕС, е да се заселват главно във Франция, Великобритания и Германия. Та точно тези трите страни въобще не може да се говори че са непокътнати от мюсюлманската бежанска вълна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
bertram
преди 8 години
алелуя бейби... зацепи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 4
studioaa
преди 8 години
Германски икономист предупреждава, че Германия може да очаква около 10 милиона (правилно сте разбрали) бежанци до 2020, а заедно със семействата им около 30-40 милиона души. Скоро ще се роди нова държава в Европа, Германистан. Стискам палци на референдума на Камерън "НЕ" да спечели, защото все пак поне една страна в Западна Европа трябва да остане непокътната от "бежанците".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 9
Vesko94
преди 8 години
Това е така, заради факта, че каналите на мигрантите минават през слаби държави, каквито са балканските. Без съществен ресурс за противодействие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
lyusien
преди 8 години
Dobre I sled kato go snaete sacho ne deistvate Imate ogromni resursi Prosto sategnete vanshnite granizi Barso
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още