IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия може да приема само 200 000 бежанци годишно

Това е допустимата бройка, при която може да се говори за интеграция, твърди лидерът на провинция Бавария Хорст Зеехофер

16:48 | 03.01.16 г. 22
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

След месеци настояване, че Германия трябва да ограничи броя на бежанците, които може да приеме, лидерът на провинция Бавария и на Християнсоциалния съюз (CSU) за първи път постави конкретни рамки.

Хорст Зеехофер заяви пред германския вестник “Bild am Sonntag”, че страната може да приеме “максимум 200 хил. бежанци” годишно, пише Deutsche Welle.

По този начин партията се противопостави на твърденията на канцлера Ангела Меркел, че най-голямата икономика в Европа може да остави границите си отворени за огромната вълна от бежанци.

“От предишния ни опит знам, че Германия няма проблем с идването на 100 000 или най-много 200 000 търсещи убежище и хора, бягащи от войната”, коментира Зеехофер, чиято партия е коалиционен партньор на Християндемократическия съюз, воден от Меркел.

По думите на Зеехофер тази бройка е най-удачна и дава възможност за интеграция.

“Всичко над тази бройка ще бъде твърде много”, категоричен е той, допълвайки, че семействата, пристигащи при бежанците в Германия, трябва да бъдат взети под внимание.

Повече от 1,1 млн. души пристигнаха в страната да търсят убежище през 2015 г., което е с пет пъти повече спрямо 2014 г. Половината от имигрантите идват от разкъсваната от война Сирия.

Почти всички бежанци влизат през южната провинция Бавария, а около 160 000 от тях са останали там. Останалите са разпределени сред останалитe 15 федерални провинции.

Според Зеехофер, ако не бъдат взети мерки, около 1,5 млн. бежанци могат да достигнат Германия през 2016 г., а това оказва огромен натиск върху страната и нейната способност да интегрира бежанците.

“Основната цел през 2016 г. трябва да бъде ограничаването на броя на имигрантите. В момента сме много далеч от постигането на тази цел”, обобщава той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

19
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 8 години
когато араби, мюсюлмани и """ започнат да измислят Мерцедеси, Епъл Стиви Джобс е сириец .... май той е измислил Епъл :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
Сиреч-на тоя етап квото е измислено от мюсюлманин отива в същата графа с арабите, като цяло. Просто щото те рядко се делят. Боричканията между мюсюлманските държави са борба за власт на елитите, отделните етноси не се приемат като врагове(както например сърбите мразят българите). Отделно, имайки предвид ускорението в динамиката на живота(заради по-бърз транспорт, комуникации и т.н.) може смело да ни накара да предположим, че техните "кръстноносни походи" ще бъдат много по-кратки от нашите. Сиреч-ако скоро те дръпнат пред нас("скоро"-в историческият смисъл на думата; и "нас"...не знам до колко е уместно, след като ние не принадлежим на т.нар. "Западна Цивилизация") не трябва да те учудва. Та откровеният расизъм, който проявяваш...има ли нужда да му слагам оценки или сам ще се досетиш какво ще ти кажа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
Ама пич...вместо да ме преписваш да те светна едно-две неща. Исляма е измислен 6ти век, началото на 7ми. И ако приемем, че различните хора и различните религии се развиват различно(а и като отчетем факта, че исляма има по-силен старт от християнството), но все пак в една посока, то можем спокойно да приемем, че те са в своя агресивно-експанзионистичен период. Нещо като нашите кръстоносни походи. Малко след тия кръстоносни походи започва и упадъка на църквата. Просто това са и последните напъни, да задържи властта си със сила. По времето на тия кръстоносни походи науката е била съсредоточена именно на изток от нас. Западна Европа е била просто една необразована клоака, здраво подтисната от религията(нищо против религията и вярванията, не ме разбирай погрешно). Трябва да имаш предвид, че мюсюлманите(поне повечето) изпитват лоялност първо към религията, после към такива неща като националност и етнос. Още един паралел между западна Европа от Средновековието и днешният Близък Изток.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 1 rate down comment 0
lozkhris
преди 8 години
ХахахахаБрато, вземи се образовай малко"Знам, че нищо не знам" е фраза, приписвана на Сократ "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 0 rate down comment 1
lozkhris
преди 8 години
Безспорно ще направя опит да стана известен поне в кварталната кръчма, стига да ми кажеш коя е тя в Борово, та да не си играя да търся в Гугъл.. Квантовата механика е раздел от теоретичната физика, който се занимава с поведението на материята и енергията, сиреч с елементарните частици, та да - ако арабин,работещ в Церн направи откритие в тази област,може да получи Нобелова награда - верно, че ще е в област Физика /където има раздели/... но да се надяваме,че си схванал идеята... Арабските цифри,които ползваме се наричат така заради превода на латински на съчинението "За смятането с индийски цифри" на Мохамед ал-Хорезми. Цифрите ни са с индийско-персийски произход,а не арабски, което е потвърдено както от Леонардо Фибоначи, така и от самите араби.И ако последните наистина имат своя велик момент в средата на Средновековието, от много векове насам не са създали нищо, освен много деца, фанатизъм и взривяване на бомби по площади и рок-концерти...Quod erat demonstrandum
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 1 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Е нема драма, те импа и лозлрис и от индийците са по-висши. Те индийците са си *** а Импа специално тех мноо ги обича
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 7 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
Сократ, бе мизантропе, Сократ го е казал, не Айнщайн. И макар, че лозкрис(ако така се чете) не е прав - ние им викаме арабски, но те в същност са индийски. Просто са влезли в Европа чрез арабите и за това им е такова заглавието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
А да, също така, от теб за първи път чувам за нобелова награда за квантова механика, но щом казваш....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 3
misanthrope
преди 8 години
Мисля че подобно твърдение е сериозна проява на невежество от страна на човек, който пише с арабски цифри. Някога Алберт Айнщайн е казал, "Аз знам, че нищо не знам". Хората, които знаят всичко и са по-добри във всичко от всички останали, могат да бъдат забелязани обикновено в кварталната кръчма
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още