IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унгария обмисля да въведе извънредно положение заради бежанците

Има очаквания унгарският парламент да одобри закон, позволяващ използването на армията за охрана на границата със Сърбия

17:41 | 10.09.15 г. 21
Унгария обмисля да въведе извънредно положение заради бежанците

Извънредно положение може да въведе Унгария заради кризата с вълната от бежанци, предаде Ройтерс. В своята традиционна седмична пресконференция вътрешният министър на страната Янош Лазар е посочил, че извънредното положение може да бъде обявено на 15 септември.

От началото на годината повече от 160 хил. мигранти от Близкия изток, Африка и Азия са влезли в Унгария. Тяхната цел са богатите европейски държави и особено Германия.

За да спре наплива, Будапеща започна да строи ограда по сръбската граница, припомня британското издание Daily Mail. Вътрешният министър Лазар е докладвал днес, че съоръжението ще бъде довършено през октомври.

Руската информационна агенция ТАСС пък съобщава за провеждано учение на унгарски военни части в близост до сръбската граница.

Има и очаквания, че на 22 септември унгарският парламент ще приеме решение, което да позволи използването на армията за защита на границата със Сърбия от миграните.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 14
MZ/X
преди 8 години
Интересно е, че същите бежанци минават през Сърбия и Австрия, но най-голямата дандания става в Унгария. Явно целта на Виктор Орбан е да вдига дандания и да привлича избиратели от дясно, а не да реши проблема.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още