IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция забранява плащанията в брой над 1000 евро

Целта на ограничението е да засили борбата с незаконните парични потоци, използващи анонимни плащания

11:50 | 27.06.15 г. 15
Франция забранява плащанията в брой над 1000 евро

Плащанията в брой над 1000 евро вече ще бъдат забранени във Франция от 1 септември 2015 година.

Ограничението цели да засили борбата с незаконните парични потоци, използващи анонимни плащания.

Декретът бе публикуван на 27 юни 2015 във френския Държавен вестник.

Ограничението засяга потребителите, търговците и компаниите. В случай на нарушение търговецът и потребителят могат да си разделят глоба от 5% от сумата на трансакцията, съобщава Паризиен.

Досега във Франция потребителите можеха да платят за покупките си в брой до 3000 евро, ако сметката е във Франция. Сегашният текст прилага чл. 112-6 от валутния и финансов закон.

Още новини вижте в Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 0
gabarduk
преди 9 години
в България е 15000лв , Испания мисля 2500Е Франция от 3000Е ще става 1000Е интересно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
Pyramid
преди 9 години
...А нелегалните сделки как ще спрат или ограничат? никой никога не е пащал по касов път за тон-два-три кокаин, примерно. Разнасят там куфарчета някакви...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 2
Pyramid
преди 9 години
...Ами ако дойдат "терористи" с фадрома? кОп!-веднъж у двора, дека е прясна камарката, и-бегом! А?Настава времето на благословената от държавите и световната Конспирация кражба. - забрана на кешовите транзакции, финансов тоталитаризъм и битов бандитизъм, мотивиран от роенето на Бурканбанк.Накратко, механизъм за ускорено завъртане на парите...под принуда.Ай сиктир и "демократичните" ценности.ТЕРОРИЗМЪТ тепърва ще процъфтява. защото, този път, държавите НЕ СА СРЕЩУ НЕГО, А ГО СТИМУЛИРАТ.Бих купувал повече оръжие ие и хранителни пипаси и бих си построил истинска Крепост, стига да има къде. Мнозина ще го сторят, натам върви.Световната война ще се води по улиците и в домовете на самите страни-"лидери".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 6
michaelis12
преди 9 години
Каква била целта, я пак ? Май тея банкерите искат да бъдат обесени на стълбовете ми се струва. То конспирации монспирации, ама май излизат верни, тотален контрол и да праат квот си искат. И кво като във Франция заплатата е 1500 евра да речем и отида да си купя едно колело, което е 1300 и край аз съм вече "терорист", освен това и парите тряя да са в банката - е ако се повтори същото като през 2008 (а то ше дое съвсем скоро) тогава кво прайм, кво ше ядем, как ше стават плащанията ?!?! Моя апел към хората е - eй народе купувайте ЗЛАТО и го копайте в градината по късна доба и тва е - не взимайте кредити *** съм ги в в кенефите тея банки - да *** барабар с банкерите !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още