IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Путин: Трябва възможно най-скоро да решим проблемите между Русия и Германия

Хубаво е, че днес се срещаме в Москва, коментира Ангела Меркел в Кремъл

16:00 | 10.05.15 г. 46
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че е необходимо възможно най-скоро да се разрешат съществуващите проблеми между Русия и Германия, предаде агенция ТАСС.

„Днес съществуват известни проблеми. Колкото по-скоро тези проблеми преустановят своето негативно въздействие върху развитието на отношенията ни, толкова по-добре ще бъде”, заяви Путин на среща с канцлера на Германия Ангела Меркел в Кремъл.

Путин посочи още: „Към това (решението на проблемите) ние ще се стремим".

Той отбеляза, че „ние, както знаете, сме направили много, за да се развиват отношенията между Русия и Германия днес възможно най-успешно".

„Надявам се в хода на днешната ни среща да имаме възможност да обсъдим и двустранните си отношения и развитието на отношенията с Европейския съюз като цяло. И разбира се, проблемите, които днес се явяват най-остри, в това число и ситуацията в Украйна”, каза той.

„Хубаво е, че днес се срещаме в Москва”

Меркел изрази задоволство от възможността да обсъди с Путин в Москва отношенията на Русия и Евросъюза, както и ситуацията в Украйна.

„Хубаво е, че днес се срещаме в Москва, за да обсъдим нашите двустранни отношения между Русия и ЕС и, разбира се, съдействие за териториалната цялост на Украйна”, заяви Меркел на срещата с Путин.

Тя отбеляза важността на разрешаването на съществуващите проблеми по дипломатически пътища. „Трябва да работим, да си сътрудничим, в това число и в сложните ситуации, каквато се явява днешната, и да се стараем да стигнем до дипломатически решения."

По време на разговорите Путин призова западните страни да прилагат единни критерии при оценката на световни събития, базирани на нормите на международното право. „Трябва да имаме общи критерии, оценки и реакции на събитията в света – единни, по еднакви правила”, заяви Путин.

Германия съжалява, че примирието в югоизточната част на Украйна не се спазва, коментира от своя страна Меркел. Тя допълни, че „нарушения на примирието се наблюдават и от двете страни”.

Меркел и Путин поднесоха и цветя на Гроба на незнайния воин в Александровската градина. Германският канцлер пристигна днес в Москва във връзка със 70-ата годишнина от победата над нацизма.

Посещението на Меркел днес се тълкува като компромис, след като тя не присъства на военния парад вчера, отбелязва Deutsche Welle.

През февруари Путин прие Меркел и френския президент Франсоа Оланд за разговори за Украйна. Това беше първото посещение на германския канцлер в Русия от началото на кризата, която започна в края на 2013 г.

През цялата минала година и особено през последните месеци Меркел играе ключова роля в преговорите за Украйна, действайки като посредник между Кремъл и Запада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

40
rate up comment 1 rate down comment 0
Eon
преди 9 години
Forester: "Докато не осъзнаем, че само и единствено на НАС БЪЛГАРИТЕ ни пука за нас"В голяма грешка си. Ако на българите им пукаше за тях, нямаше да са в това окаяно състояние. Но е много лесно да се обвиняват американци и руснаци и евреи и марсианци за собственото си мизерие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 5 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
След нескопосаната външна "политика" можеш да се обзаложиш че не само 5 пари няма да дават за теб но ако искаш внимание ще трябва ти да ги дадеш тези 5 пари! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 9 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
"До всички, които ми обясняват как американците не дават 5 пари за мен, едно въпроШче Путин колко пари дава за мен? Повече ли от О! Бама? А? Я пак?"===Че кой е казал че НЯКОЙ дава 5 пари за теб? Затова са чудни напъните за харесване пред поредния господар! Както и да го погледнеш от САЩ НИЩО не сме и не печелим като държава. Освен разбира се тези които са избягали там. А те бягат защото държавата ни е ТОТАЛНО разсипана. В Русия поне знаят за нас, езиците са близки а това за бизнеса не е без значение. Мога да се ОБЗАЛОЖА че т.н среден бизнес и на сервитьорско ниво не знае езика на новите си "покровители" и няма НИКАКЪВ бизнес в САЩ. Интересно ми е как контактуват американския бизнес. Смешна работа! Разстоянията ни с Русия са по близки, имаме пряк път по море до техния пазар и.т.н! В САЩ какво продаваме? Какво купуват и в какви обеми? Какво са инвестирали и каква е ползата от инветициите им?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 6 rate down comment 3
ing5rov
преди 9 години
Абе то в нашата по нова история ние все за някого сме завързани ...той като глътне вода и ние подире . И все не случваме на правилния...Сега май пак !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 4 rate down comment 1
SSIW
преди 9 години
"Лошо ще бъде, ако отново посоката се задава от поредната евтино купена политическа класа ... ".......................................дословно същия въпрос обсъждахме с друг колега, преди няколко дни ;)) "що е то политическа класа и има ли почва у нас?"http://***.investor.bg/news/comments/194304/332/2/ (коментарите между #12 и #20)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 4 rate down comment 2
Forester
преди 9 години
Да, определено в периода на утвърждаване на многополюсният свят ще има процес на преориентация (на пространства и структури). Лошо ще бъде, ако отново посоката се задава от поредната евтино купена политическа класа (едно време беше на цената на черна Волга с бял волан, сега е за една шепа центове). Правилната посока е тази, определена от нас българите, подкрепена от нас българите (с всенародно допитване) и контролирана от нас българите. И когато шофьора (управляващия политик) кривне от пътя, веднага го сменяме, е..ме или обесваме на първия срещнат стълб!!Вероятно в многополюсният свят ще има място и за необвързани, но сещайки се какво стана с държавите от т.н. Движение на необвързаните след разпада на двуполюсния модел маи е по-добре да си обвързан........ -:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 5 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Между другото, горе-долу подобни бяха действащите механизми и по подобна логика се развиваха процесите и през студената война, когато света можем да кажем, че беше двуполюсен. Просто тогава имахме шанса, че стратегемата в която попадахме, предвиждаше по-благоприятни сценарии и статус за държавата ни, особено в сравнение с настоящите такива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 5 rate down comment 0
SSIW
преди 9 години
Прав си, и на единия и другия не му пука за нас. Ние сме само част от плановете им за глобално противопоставяне и надмощие........................Има един такъв момент, че ако събитията се развиват в посока да се появяват и други полюси, то на силите, които стоят в центъра на тези нови полюси, ще им е необходимо да предложат нещо, с което да спечелят подкрепа и да насочат ориентацията на пространства и структури, които се доминират по настоящем от единствения хегемон, в желаната от тях посока. Това е някакъв лъч надежда, за такава периферия от трети и четвърти ред като нас, за която в сегашния едно-полюсен модел на организация на света, се предвижда роля на буфер и пребиваване в състояние на контролиран хаос , на ръба на обществения разпад, както териториите в една Африка да речем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 9 rate down comment 1
Forester
преди 9 години
Прав си, и на единия и другия не му пука за нас. Ние сме само част от плановете им за глобално противопоставяне и надмощие. САЩ искат да удължат максимално битието си на единствен световен политически, военен, икономически, финансов и т.н лидер, а Русия говорейки за многополюсен свят се бори за признаването и като световна сила (за момента главно военнополитическа).Докато не осъзнаем, че само и единствено на НАС БЪЛГАРИТЕ ни пука за нас, а всички останали ни работят (с и без вазелин) няма да излезем от това състояние. Осъзнаването е строго индивидуален процес и рано или късно ще дойде при всички ни. Дай боже да е по-скоро!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 1 rate down comment 6
redcretin
преди 9 години
Стига се напъва ве, червена тутурутке :) Меркел наби шамар на диктатора *** публично, туй стана. Сега оня ша гълта и ша си трае :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още