IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Трябва възможно най-скоро да решим проблемите между Русия и Германия

Хубаво е, че днес се срещаме в Москва, коментира Ангела Меркел в Кремъл

16:00 | 10.05.15 г. 46
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че е необходимо възможно най-скоро да се разрешат съществуващите проблеми между Русия и Германия, предаде агенция ТАСС.

„Днес съществуват известни проблеми. Колкото по-скоро тези проблеми преустановят своето негативно въздействие върху развитието на отношенията ни, толкова по-добре ще бъде”, заяви Путин на среща с канцлера на Германия Ангела Меркел в Кремъл.

Путин посочи още: „Към това (решението на проблемите) ние ще се стремим".

Той отбеляза, че „ние, както знаете, сме направили много, за да се развиват отношенията между Русия и Германия днес възможно най-успешно".

„Надявам се в хода на днешната ни среща да имаме възможност да обсъдим и двустранните си отношения и развитието на отношенията с Европейския съюз като цяло. И разбира се, проблемите, които днес се явяват най-остри, в това число и ситуацията в Украйна”, каза той.

„Хубаво е, че днес се срещаме в Москва”

Меркел изрази задоволство от възможността да обсъди с Путин в Москва отношенията на Русия и Евросъюза, както и ситуацията в Украйна.

„Хубаво е, че днес се срещаме в Москва, за да обсъдим нашите двустранни отношения между Русия и ЕС и, разбира се, съдействие за териториалната цялост на Украйна”, заяви Меркел на срещата с Путин.

Тя отбеляза важността на разрешаването на съществуващите проблеми по дипломатически пътища. „Трябва да работим, да си сътрудничим, в това число и в сложните ситуации, каквато се явява днешната, и да се стараем да стигнем до дипломатически решения."

По време на разговорите Путин призова западните страни да прилагат единни критерии при оценката на световни събития, базирани на нормите на международното право. „Трябва да имаме общи критерии, оценки и реакции на събитията в света – единни, по еднакви правила”, заяви Путин.

Германия съжалява, че примирието в югоизточната част на Украйна не се спазва, коментира от своя страна Меркел. Тя допълни, че „нарушения на примирието се наблюдават и от двете страни”.

Меркел и Путин поднесоха и цветя на Гроба на незнайния воин в Александровската градина. Германският канцлер пристигна днес в Москва във връзка със 70-ата годишнина от победата над нацизма.

Посещението на Меркел днес се тълкува като компромис, след като тя не присъства на военния парад вчера, отбелязва Deutsche Welle.

През февруари Путин прие Меркел и френския президент Франсоа Оланд за разговори за Украйна. Това беше първото посещение на германския канцлер в Русия от началото на кризата, която започна в края на 2013 г.

През цялата минала година и особено през последните месеци Меркел играе ключова роля в преговорите за Украйна, действайки като посредник между Кремъл и Запада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

10
rate up comment 9 rate down comment 11
STRAHO
преди 9 години
:)))) ехее даже си превел това което руските преводачи спестиха /думичката престъпно/! Как ли си слушал за да се хванеш за нещо! :)) Да не забравяме че това е ТВЪРДЕНИЕ ! Има много голяма вероятност след време и за това да се извиняват. По долу съм постнал и демократичното насилие в САЩ. Там за разлика от желанието на Кримчани да се присаединят към Русия, местните искат да бягат и търсят помоща на ООН и Русия ! А може би те /запада/ не могат да проумеят как така има такива маси от хора /не само руснаци, / които искат да се върнат в родината си тъй като на тях им се налага зорлем да правят американци местните за да им ограбят земите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 12 rate down comment 15
kandid
преди 9 години
Не знам... колебая се между илюминатите, рептилите, *** или евреите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 13
kandid
преди 9 години
"Това сътрудничество пострада много чрез престъпното и в разрез с международното право анексиране на Крим и чрез военния конфликт в Източна Украйна. За нас това е нарушаване на общоевропейския мирен ред. Ето защо, изхождайки от поуките от историята, ние сме длъжни да направим всичко възможно да решаваме конфликтите, колкото и тежки да са те, по мирен път и в диалог. Това ще рече по дипломатически път. Суверенитетът и териториалната цялост на Украйна трябва да бъдат възстановени. В тази посока ние ще продължим съвместната си работа. Пътят изглежда труден, но Федералната република ще продължи да се ангажира в този процес."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 11 rate down comment 14
STRAHO
преди 9 години
"Миналата година на сайта на Белия дом бе качена петиция и искане за отделяне на щата Тексас от САЩ, която събра повече от 120 000 подписа.От администрацията тогава отговориха, че конституцията на САЩ, създадена от бащите-основатели на страната, не предвижда възможността за отделяне на щати.По тази причина,сега хората от Хавай и Аляска изнасят исканията си за референдум на международно ниво и в ООН.Активни отцепнически групировки съществуват в момента в повече от 10 щата."...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 14
STRAHO
преди 9 години
Това е пост за *** относно разпространителите на демокрации по света! Миротворците пазители на правовия ред в другите държави! "През 2017 г. стават 150 години от продажбата на Аляска от Русия на САЩ. Ако ние работим с руснаците да представим истината за това, което наистина се е случило в историята и да отхвърлим изкривената концепция за Аляска и нашите хора, мисля, че това ще бъде един добър начин да се оправи ситуацията "- каза представителят на Аляска в създадена работна група" Алианс Аляска-Хавай за самоопределение",Роналд Барнс."Нашата култура се потиска. И действията на САЩ не са насочени само срещу нашата култура, но и срещу световния мир, като в Хавай е военната база в Пърл Харбър. По време на военни учения, те замърсяват нашата земя и вода. От това, хората се разболяват. Това насилие над нашите земи и хора. Ние не искаме да бъдем част от военната машина", каза представителят на Хавай Леон Сиу.Подобни движения има в някои други щати,дори и в Тексас....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 16
kandid
преди 9 години
Хахахаха, стига бе, Европа е виновна на Сталин, че от 35-та е основен доставчик на суровини за Райха и единствен приятел на Хитлер... Пакта е официалната сватба, а годежа е 4 години преди това... смешници мурзилясали...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 18
STRAHO
преди 9 години
http://kremlin.ru/events/president/transcripts/49455Всички работни пчелички на САРОС И РЕЖИМА В САЩ , нека ПРЕБРОЯТ колко пъти Меркел признава кой е АГРЕСОРА И ОКУПАТОРА и кой ОСВОБОДИТЕЛ! Включително оценката на самите германци за ПАКТА РИБЕНТРОП -***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 12
Сините камъни
преди 9 години
Дано се случи чудо!Меркел проявява разум, Путин е откровен, дано Европа е с късмет!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 4
ing5rov
преди 9 години
Ами , като че ли няма да е за първи път в историята на планетата Земя...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 21
comet
преди 9 години
Трета Българска държава е била възродена благодарение помощта от царска Русия и съгласието на Европа! Само допреди 100 години Европа е била първа в света като стандарт на живот, Руският царски род се сродявал с Немският, а ние Българите сме били уважавани със стандарт на живот над средния за Европа.Но Европейците днес сме разединени и експлоатирани повече отвсякога преди (с жалки управници марионетки в ръцете на чичо Сам), като не само САЩ но и Китай ни изпревариха. Днес Западна Европа и Русия не си сътрудничат, а ние в България получаваме в пъти по-малки заплати от западноевропейските и оттам ни гледат отвисоко. Как се стигна до тук? Съветският Комунизъм и Немският Фашизъм не са ли рожби на Ционизма за разделяне и експлоатиране на обикновенните Европейци?! Ционизмът е идеология на Банковата и Аристократична (западно) Европейски олигархии, които се съюзяват, концентрират и израждат (създавайки своя религия Ционизъм). Идеите на Християнството и Мохамеданството не им вършат работа, та на база позабравения Юдеизъм създават Ционизма (идеология на богоизбрания елит /на новия световен ред). [виж/google Тайните протоколи на ционските мъдреци]Но дали само Ционистите са ни виновни или всеки он нас следва да потърси причините и в себе си?! По какво се отличава притежаването на повече отколкото на човек му трябва от затлъстяването. Има ли тук хора които осъзнават че не могат да изядат и изпият каквото са натрупали (защото е неприродосъобразно, например ще получат херния, после затлъстяване, и бързо ще се върнат там откъдето са дошли без нищо). Има ли тук хора, които осъзнават че оставяйки много пари на наследниците си по-скоро ще им причинят страдание Ние хората, в стремежа да си направим живота по-лесен и приятен, започнахме да приспособяваме околната среда към нас. Излязохме от пещерите, преместихме се в селата, а после и в градовете. Научихме се да експлоатираме растенията, после и животните (за дивите растения и животни останаха само резерватите и планините). Измислихме как да натрупваме/концентрираме силата си (чрез пари) и започнахме да експлоатираме по-глупавите от нас (за които останаха резерватите (за индианците) и гетата (на големите градове)). Създадохме религии за обикновенните гои и за богоизбраните ционисти. Днес, чрез парите, 1% от елита контролира 99% от хората, флората и фауната (и нас обикновенните това ни възмущава). Както е тръгнало, обществото ще започне да наподобява пчелните кошери, което добре, стига да сме здраво общество каквото е обществото на пчелите. Но здраво общество ли сме? Ако сме здраво общество, тези от нас които не могат да се приспособят ще отстъпят мястото си на тези които могат да се приспособят и човешкият род ще продължи по спиралата нагоре. Ако ли не, ще последва потоп след който флората и фауната ще се възстановят, а оцелелите хора ще са измежду тези които не са забравили как да живеят според Законите на Майката Природа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още