IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Путин: Трябва възможно най-скоро да решим проблемите между Русия и Германия

Хубаво е, че днес се срещаме в Москва, коментира Ангела Меркел в Кремъл

16:00 | 10.05.15 г. 46
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че е необходимо възможно най-скоро да се разрешат съществуващите проблеми между Русия и Германия, предаде агенция ТАСС.

„Днес съществуват известни проблеми. Колкото по-скоро тези проблеми преустановят своето негативно въздействие върху развитието на отношенията ни, толкова по-добре ще бъде”, заяви Путин на среща с канцлера на Германия Ангела Меркел в Кремъл.

Путин посочи още: „Към това (решението на проблемите) ние ще се стремим".

Той отбеляза, че „ние, както знаете, сме направили много, за да се развиват отношенията между Русия и Германия днес възможно най-успешно".

„Надявам се в хода на днешната ни среща да имаме възможност да обсъдим и двустранните си отношения и развитието на отношенията с Европейския съюз като цяло. И разбира се, проблемите, които днес се явяват най-остри, в това число и ситуацията в Украйна”, каза той.

„Хубаво е, че днес се срещаме в Москва”

Меркел изрази задоволство от възможността да обсъди с Путин в Москва отношенията на Русия и Евросъюза, както и ситуацията в Украйна.

„Хубаво е, че днес се срещаме в Москва, за да обсъдим нашите двустранни отношения между Русия и ЕС и, разбира се, съдействие за териториалната цялост на Украйна”, заяви Меркел на срещата с Путин.

Тя отбеляза важността на разрешаването на съществуващите проблеми по дипломатически пътища. „Трябва да работим, да си сътрудничим, в това число и в сложните ситуации, каквато се явява днешната, и да се стараем да стигнем до дипломатически решения."

По време на разговорите Путин призова западните страни да прилагат единни критерии при оценката на световни събития, базирани на нормите на международното право. „Трябва да имаме общи критерии, оценки и реакции на събитията в света – единни, по еднакви правила”, заяви Путин.

Германия съжалява, че примирието в югоизточната част на Украйна не се спазва, коментира от своя страна Меркел. Тя допълни, че „нарушения на примирието се наблюдават и от двете страни”.

Меркел и Путин поднесоха и цветя на Гроба на незнайния воин в Александровската градина. Германският канцлер пристигна днес в Москва във връзка със 70-ата годишнина от победата над нацизма.

Посещението на Меркел днес се тълкува като компромис, след като тя не присъства на военния парад вчера, отбелязва Deutsche Welle.

През февруари Путин прие Меркел и френския президент Франсоа Оланд за разговори за Украйна. Това беше първото посещение на германския канцлер в Русия от началото на кризата, която започна в края на 2013 г.

През цялата минала година и особено през последните месеци Меркел играе ключова роля в преговорите за Украйна, действайки като посредник между Кремъл и Запада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

20
rate up comment 2 rate down comment 8
lilivan
преди 9 години
Германия съжалявала, че примирието в Украйна не се спазвало, Меркел допълни, че нарушения на примирието се НАБЛЮДАВАЛИ и от двете страни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 2 rate down comment 8
lilivan
преди 9 години
Виждам, че много си приличат, като братче и сестриче.Да не би една майка да ги е раждала?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 10 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
Ти се замисли над това което става с българска Македония и кой стои зад него. Сценария на повечето хора е познат. Много ми е любопитно как тогава когато изгори БГ земя, *** ще защитят позицията на работодателите си!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 9 rate down comment 6
STRAHO
преди 9 години
"Я ни обясни защо нямаше да сме родени? Не си спомнян българите да са били обект на геноцид от Хитлер, но пък вдъхновените от Сталин комунистически лагери избиваха упорито интелигенцията"===Явно не си запознат с Хитлеровата идиология! Можеш да бъдеш сигурен че ако се беше справил с руснаците нищо добро не ни чакаше. Между другото и сега ако Русия не устои нищо добро не ни чака. Нашата полза за тях /американците/ би се изчерпала и бихме били напълно безполезни. Ако си мислиш, че средностатистическия американски *** в Алабама да речем, подозира за съществуването ти и пламенната ти поддръжка за господарите му жестоко се лъжеш! Пет пари не дават американците ти за благоденствието ти. Ако все пак успееш някак и те забележат просто ще ти го вземат, защото не ти се полага като американците. Имат много *** която иска да се храни там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 9 rate down comment 8
STRAHO
преди 9 години
"Я ни обясни защо нямаше да сме родени? Не си спомнян българите да са били обект на геноцид от Хитлер, но пък вдъхновените от Сталин комунистически лагери избиваха упорито интелигенцията"===Явно не си запознат с Хитлеровата идиология! Можеш да бъдеш сигурен че ако се беше справил с руснаците нищо добро не ни чакаше. Между другото и сега ако Русия не устои нищо добро не ни чака. Нашата полза за тях би се изчерпала и бихме били напълно безполезни. Ако си мислиш, че средностатистическия американски *** в Алабама да речем, подозира за съществуването ти и пламенната ти поддръжка за господарите му жестоко се лъжеш! Пет пари не дават американците ти за благоденствието ти. Ако все пак успееш някак и те забележат просто ще ти го вземат, защото не ти се полага като американците. Имат много *** която иска да се храни там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 12 rate down comment 7
nobel
преди 9 години
Така се създава то най-силната армия в света само за 4 години. От нищото. Ако това беше възможно Хитлер би бил най-великият икономист в света и неговият опит щеше да се изучава като "Отче наш" в университетите. Но понеже не се е минало без помощ отвън за икономическото чудо в Германия през 30 се мълчи оглушително. Става малко неудобно, защото заводите на Опел, които са произвеждали двигатели за бомбардировачите Хенкел всъщност са били собственост но Дженеръл Мотърс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 14 rate down comment 6
ДХДО
преди 9 години
"и единствен приятел на Хитлер... "Брат, ако те втриса, що не 'земеш аналгин-хинин , ами седиш да пишеш халюцонации по форумите? Франко в Испания, Мусулини в Италия, Анте Павелич в Хърватска, наш Борисчо, джапанците, че даже и Хенри Форд и други изтъкнати представители на най демократичната нация по всичките земни кълбета, какво отношение и взаимоотношения са имали с фюрерчето?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 9 rate down comment 15
Стоян Петров
преди 9 години
Много сте се загрижили за мнението на кримчани и донбасци, къде искали да живеят. Я питайте кърджалийци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 15 rate down comment 14
misanthrope
преди 9 години
Я ни обясни защо нямаше да сме родени? Не си спомнян българите да са били обект на геноцид от Хитлер, но пък вдъхновените от Сталин комунистически лагери избиваха упорито интелигенцията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 16 rate down comment 10
STRAHO
преди 9 години
Мдаа хубаво бе на място да се запознае с обществените нагласи в Крим, както това направи Бан Ки Мун в Москва! Там той чистосърдечно се учуди че руснаците обичали президента си! Да беше прескочила. :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още