IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Трябва възможно най-скоро да решим проблемите между Русия и Германия

Хубаво е, че днес се срещаме в Москва, коментира Ангела Меркел в Кремъл

16:00 | 10.05.15 г. 46
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин изрази мнение, че е необходимо възможно най-скоро да се разрешат съществуващите проблеми между Русия и Германия, предаде агенция ТАСС.

„Днес съществуват известни проблеми. Колкото по-скоро тези проблеми преустановят своето негативно въздействие върху развитието на отношенията ни, толкова по-добре ще бъде”, заяви Путин на среща с канцлера на Германия Ангела Меркел в Кремъл.

Путин посочи още: „Към това (решението на проблемите) ние ще се стремим".

Той отбеляза, че „ние, както знаете, сме направили много, за да се развиват отношенията между Русия и Германия днес възможно най-успешно".

„Надявам се в хода на днешната ни среща да имаме възможност да обсъдим и двустранните си отношения и развитието на отношенията с Европейския съюз като цяло. И разбира се, проблемите, които днес се явяват най-остри, в това число и ситуацията в Украйна”, каза той.

„Хубаво е, че днес се срещаме в Москва”

Меркел изрази задоволство от възможността да обсъди с Путин в Москва отношенията на Русия и Евросъюза, както и ситуацията в Украйна.

„Хубаво е, че днес се срещаме в Москва, за да обсъдим нашите двустранни отношения между Русия и ЕС и, разбира се, съдействие за териториалната цялост на Украйна”, заяви Меркел на срещата с Путин.

Тя отбеляза важността на разрешаването на съществуващите проблеми по дипломатически пътища. „Трябва да работим, да си сътрудничим, в това число и в сложните ситуации, каквато се явява днешната, и да се стараем да стигнем до дипломатически решения."

По време на разговорите Путин призова западните страни да прилагат единни критерии при оценката на световни събития, базирани на нормите на международното право. „Трябва да имаме общи критерии, оценки и реакции на събитията в света – единни, по еднакви правила”, заяви Путин.

Германия съжалява, че примирието в югоизточната част на Украйна не се спазва, коментира от своя страна Меркел. Тя допълни, че „нарушения на примирието се наблюдават и от двете страни”.

Меркел и Путин поднесоха и цветя на Гроба на незнайния воин в Александровската градина. Германският канцлер пристигна днес в Москва във връзка със 70-ата годишнина от победата над нацизма.

Посещението на Меркел днес се тълкува като компромис, след като тя не присъства на военния парад вчера, отбелязва Deutsche Welle.

През февруари Путин прие Меркел и френския президент Франсоа Оланд за разговори за Украйна. Това беше първото посещение на германския канцлер в Русия от началото на кризата, която започна в края на 2013 г.

През цялата минала година и особено през последните месеци Меркел играе ключова роля в преговорите за Украйна, действайки като посредник между Кремъл и Запада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

30
rate up comment 6 rate down comment 3
крас
преди 9 години
Пълно фиаско на Меркел. Опитите да подготви СКЛЮЧВАНЕТО НА ДЪЛГОСРОЧЕН ДОГОВОР за доставките на газ се провалиха.РУСКА ГАЗ ПРЕЗ УКРАЙНА НЯМА ДА ТЕЧЕ!!ПРИ ТЕЗИ НИСКИ ЦЕНИ АН ГОРИВАТА ЕДВА ЛИ СКОРО ЩЕ БЪДЕ ПОДПИСАН И ДОГОВОР ЗА ТУРСКИ ПОТОК. Пред Германия в дългосрочен план изникват енергийни проблеми, които няма как да ен се отразят не само на нейната , но и на ЕВРОПЕЙСКАТА икономика. НА ПАРАДА ПУТИН ЯСНО ПОКАЗА КОЙ Е ЧОВЕКА С КОГОТО РУСИЯ ЩЕ СЕ КОАЛИРА НЕ САМО В ИКОНОМИКАТА , НО И ВЪВ ВОЕННАТА ОБЛАСТ. Предстоят съвместни руско - китайски маневри в СРЕДИЗЕМНО МОРЕ. ЗА РУСИЯ ОТНОШЕНИЯТА С ЕВРОПА ВЕЧЕ СА МИНАЛО.ЖАЛКО НО ФАКТ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 3 rate down comment 2
misanthrope
преди 9 години
До всички, които ми обясняват как американците не дават 5 пари за мен, едно въпроШче Путин колко пари дава за мен? Повече ли от О! Бама? А? Я пак?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 6 rate down comment 1
bgMan
преди 9 години
В час по английска литература, преподавател американец обсъжда със студент германец американската мечта :- В Америка само да пожелаеш нещо много силно и да се трудиш много упорито за него и то става реалност...А в Германия имате ли някаква подобна немска мечта ? - казал иронично преподавателя.- Имахме, но на руснаците не им хареса...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 5 rate down comment 3
Nikodim
преди 9 години
Все знают, что Обама держит старушку Меркель за... (что у нее там). чтобы она не дружила с Россией.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 1 rate down comment 6
lilivan
преди 9 години
Минусите, които ми цъкате,са си за сметка на цъкащите ...:))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 7 rate down comment 7
lilivan
преди 9 години
Затова тая *** не мога да я гледам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 5 rate down comment 7
lilivan
преди 9 години
Затова тая *** не мога да я гледам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 7 rate down comment 6
lilivan
преди 9 години
Доказанелство?- същите похвати като при СИВ, но сега сме дори по-зле.А Германия са си супер, благодаление на това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 3 rate down comment 7
lilivan
преди 9 години
...не като брат и сестра, а като близнаци ми се виждат на снимката и не само ва снимката, а и в политиката...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 2 rate down comment 6
lilivan
преди 9 години
Тая *** не мога да я гледам.За Путин пък да не говорим..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още