IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руски депутати искат да ограничат Путин самостоятелно да налага санкции

Икономически ограничения могат да бъдат налагани само с федерален закон, тоест с участието на Държавната дума, посочват от "Справедлива Русия"

20:32 | 25.02.15 г. 26
Руски депутати искат да ограничат Путин самостоятелно да налага санкции

Петима руски депутати от партията „Справедлива Русия” внесоха в деловодството на парламента законопроект, който предлага отмяната на руските контрасанкции и забрана правителството и президента самостоятелно да решават за въвеждане на икономически санкции, съобщи руското издание РБК.

Икономически санкции могат да могат да бъдат налагани само с федерален закон, тоест одобрен от Държавната Дума, в противен случай те противоречат на Конституцията, предлагат депутатите.

Според мотивите на петимата депутати съществуващата практика в момента противоречи на текстове в руската Конституция, която предвижда свободно използване на имуществото за предприемаческа дейност и че никой не може да забрани законната икономическа дейност.

Депутатите посочват, че според друг текст в Конституцията ограничаване на основни права и свободи може да стане само с приемането на федерален закон и то при необходимост от защита на Конституцията, здравето, правата и законните интереси на други лица, както и за обезпечаването на сигурността на страната.

Ембаргото за внос на селскостопански стоки от редица западни страни обаче беше наложено само с правителствено постановление след издаден указ от президента Владимир Путин, припомнят още депутатите от „Справедлива Русия”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 5 rate down comment 6
Сините камъни
преди 9 години
Внимавай!Ще се натровиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 6
milioner4e
преди 9 години
Що бе пичове, санкциите ще се върнат като бумеранг и ще възродят славното съветско производство и пак ще станете безспорни световни първенци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 8
abdul
преди 9 години
Някой май се е нашмъркал с син камък
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 11
Сините камъни
преди 9 години
"""""""""""""""Петима руски депутати внесоха в деловодството на парламента законопроект, който предлага отмяната на руските контрасанкции и забрана правителството и президента самостоятелно да решават за въвеждане на икономически санкции,""""""""""""""""""""""""Не Ви трябва да четете повече!На Русия могат да се налагат санкции, Русия трябва да приема "безропотно" решенията на ония играчи отвън, Русия няма право да се защитава!Ей това е демокрацията!Айде, Тицин, кажи нещо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
STRAHO
преди 9 години
https://infobalkani.wordpress.com/2015/02/25/%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 10
Сините камъни
преди 9 години
........ ......... ............... ........ да се чете по Ваше усмотрение!Виждате ли кой властва в Русия!Американските мекерета!Писнаха срещу санкциите, отговор на Путин на запада и Америка?На кого служат тия ***?Ей това е петата колона!Те са продажниците!Но докато у нас, малка страна, могат да ни заплашват и да се гласува по съвета на чичо Сам, който не ни е чичо, в Русия ще се поизпотят!Путин пропагандата го прави агресор, агресор ли е човекът, който защитава интересите на народа си?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още