IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оланд: Санкциите срещу Русия остават, ако няма напредък по украинската криза

На 15 януари в Астана ще има среща на лидерите на Франция, Германия, Русия и Украйна, които да търсят решение на проблема

11:54 | 05.01.15 г. 17
Оланд: Санкциите срещу Русия остават, ако няма напредък по украинската криза

Санкциите срещу Русия трябва да останат, ако няма напредък по отношение на кризата в Украйна, каза в ефира на France Inter френският президент Франсоа Оланд.

В същото време обаче той коментира, че ограниченията трябва да бъдат премахнати, защото икономическата криза в Русия не може да бъде от полза за Европейския съюз, пише руската информационна агенция ТАСС.

Франсоа Оланд изказа още своята надежда да бъде намерено решение за кризата в Украйна по време на срещата на т.нар. „Нормандска четворка”, която ще се състои на 15 януари в казахстанската столица Астана. Припомняме, че през това лято лидерите на Германия, Русия, Украйна и Франция обсъдиха украинската криза по време на годишнината от десанта в Нормандия.

„На 15 януари в Астана ще отида с едно условие – да бъде направено всичко възможно да се върви напред”, коментира френският президент пред радио France Inter и изрази своята увереност, че напредък ще има.

Оланд припомни и за размените на военнопленници, които украинските власти и бунтовниците направиха около Коледните празници, и посочи, че това също е напредък в отношенията между двете страни.

Основното изискване на европейските страни към Русия е „съблюдаването на териториалната цялост на Украйна”, коментира още френският президент.

„Господин Путин не иска да анексира Източна Украйна – той сам ми го каза. Това, което той иска, е съхранение на влиянието и предотвратяване на влизането на Украйна в лагера на НАТО”, заявява Оланд в своето интервю пред френското радио.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 12
bgMan
преди 9 години
Ами например една от лъжите му е, че Че Гевара е истински достоен човек и социалист. А пък той си е бил обикновен гаден садист. От тези най-търсените от всички революции дето им вършат най-гадната част от работата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 4
STRAHO
преди 9 години
"Фамилията Кастро вече 50 години много успешно обвинява САЩ за всичките икономически проблеми "Според теб каква е логиката на едни санкции ако не да предизвикат ПРОБЛЕМИ на санкционирания? Нали това е целта. Та ...за какво е излъгал Кастро народа си? "Изпитана и работеща комуникация" ха ха оливате се! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 4
STRAHO
преди 9 години
"Фамилията Кастро вече 50 години много успешно обвинява САЩ за всичките икономически проблеми "Искаш да кажеш че Кастро е лъгал когато го е правил? Ами погледни географската карта и помисли пак!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 4
STRAHO
преди 9 години
"Залозите срещу еврото срутиха единната валута до 9 годишно дъно"Е ...по важното е че на русите им е зле! :)))) Доно ни стопли в Европа този факт. :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 13
MZ/X
преди 9 години
Путин има интерес от запазването на санкциите, защото така може да прехвърли отговорността за всички икономически проблеми на САЩ и Европа!Фамилията Кастро вече 50 години много успешно обвинява САЩ за всичките икономически проблеми на Куба. Това е изпитана и добре работеща комуникация!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 9
dakl
преди 9 години
Eстественно е , че никакво решение няма да бъде намерено докато този зад океана който завари кашата в Украйна реши , че повече не му са необходими украинците като пушечно месо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още