IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия няма да остави без отговор нови санкции от САЩ

Вашингтон този път се прицели в руските оръжейни компании и петролни проекти

18:40 | 13.12.14 г. 29
Русия няма да остави без отговор нови санкции от САЩ

Русия този път ще предприеме ответни мерки, ако Вашингтон наложи нови санкции заради украинската криза, предупреди руският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от Ройтерс.

Припомняме, че американският Конгрес подготви нови санкции, насочени към руските оръжейни компании и инвеститори в петролните проекти в страната.

Това предложение обаче трябва да бъде одобрено и подписано от президента на страната Барак Обама, за да се превърне в закон. На този етап обаче той изказва известни резерви относно налагането на допълнителни санкции, които могат да доведат до разделение между САЩ и Европа. 

„Ние няма да можем да оставим това (новите санкции – бел. ред) без отговор”, коментира Рябков, но без да уточни какви контрамерки има предвид.

НТВ.ру посочва още, че утре (14 декември) външният министър на Русия Сергей Лавров ще разговаря с държавния секретар на САЩ Джон Кери в Рим. На срещата ще бъде обсъдена ситуацията в Украйна и Близкия изток. По-рано беше съобщено, че разговорите ще се проведат в понеделник, но зам.-министър Рябков уточни, че има промяна в плановете, допълва изданието.

Отношенията между САЩ и Русия замръзнаха след анексирането на Крим от страна на Русия през март и подкрепата на Москва на проруските бунтовници в Източна Украйна. Според Запада има доказателства, че Русия доставя оръжия на тези бунтовници. Обвиненията обаче са категорично отхвърляни от Москва, припомня Ройтерс.

На този етап Русия отговори на икономическите санкции, които западните страни (ЕС, САЩ, Австралия, Канада и Норвегия) наложиха на страната и ограничи вноса на храни и селскостопански продукти от тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

18
rate up comment 16 rate down comment 11
varna333
преди 9 години
а смятал ли си че в нашият парламент вече мюсулманите са 40% ? Те и в Франция мюсолманите са 50 % ама не ги пускат в парламента! А нас ни управляват вече 10 години ДПС ето сега и ЮП дръпнаха заради простите политици Бойко и Кунева
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 9 rate down comment 19
needtoknowmore
преди 9 години
Статията е за проблемите в Русия и най-вече в проблемите в политиката, а ти лобираш стил абе вие що биете ***?!? Това не може ти се разбере... А за християнски ценности след няколко години да не си говорим за мюсюлмнаски ценности - не го мисли расистко, а просто гледам цифрите около 15% в Русия са мюсюлмани
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 29 rate down comment 12
michaelis
преди 9 години
Защото повечето тук се кланят едва ли не на US, а то те са истинските ***. Москва не е Русия, както и София не е България и се изказвам предимно под тея теми защото това ме интересува. Интересувам се от борсата защото я цъкам и от темата с Русия и ги защитавам защото са като нас славяни и християни. Аз не мога да защитавам *** в Холандия или в САЩа, тва е запада брачед олигофренични безверници, даже мюсюлманите и евреите си имат правила и не са такива нещастници като тея на запад. Затова пиша и лобирам за Русията защото имат все още християнски културни ценности, а в България са на изчезване както се вижда за съжаление ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 13 rate down comment 14
redcretin
преди 9 години
Мда, дотук руплата 40% надолу - а новия отговор на Масква ще е 80% ... ако се научат и да работят - ще почнат от нивото на Китай преди 30 години :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 13
needtoknowmore
преди 9 години
Микелис, ти черпиш спокойствие и оправдание на мизериите в Русия с това какво става в УСА? Какво сравняваш УСА като темата е за проблемите и мизериите в Русия - Москва не е Русия нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 8 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
особено тая снимка ми е любимата, а на Путин пенсиите не са на борсата кат при американците ..... всеки ше глътне едни повече едни по-малкоhttp://***.zerohedge.com/sites/default/files/images/user3303/imageroot/2014/12/20141212_EOD1.jpg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 13 rate down comment 7
michaelis
преди 9 години
на michaelis само мое да му духнеш под опашлето .... и както вече казахме Велчовата завера е готова на Treasuries 10Y Bonds и май не Путин а САШш ше го изпампури едно хубаво .... щото нема кой да им купува боклуцитеCrude Carnage Contagion: Biggest Stock Bloodbath In 3 Years, Credit Crasheshttp://***.zerohedge.com/news/2014-12-12/crude-carnage-contagion-biggest-stock-bloodbath-3-years-credit-crashesТъпако, тея от Москва да не са учили в УНСС кат вас повечето тука ? :)) Дет се изказа един Титан бондовете падали щото ДОВЕРИЕТО разтяло в САЩ ммм добрем ше му кажа .... А аз се изказвам под тея статии само да видят българчетата колко сме зле, къде отиваш ти може би ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 17 rate down comment 15
Sh00tHer
преди 9 години
Прави впечатление, че michaelis се изказва под всяка статия свързана с Русия. С нетърпение очаквам да се срине още малко рублата, за да ти отънее гъзеца и да престанеш с троленето.Иначе за санкциите - проблема не е в Москва или Санкт Петербург, а в останалата част от Русия, където със сигурност усещат доста по-силно инфлацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 30 rate down comment 11
абитуриент
преди 9 години
явно щатите играят ва банк и искат да го гътнат ПУТИН.......????!!!!!.....в най- кратки срокове .....дали ше успеят ше ВИДИМ ..... аз лично се СЪМНЯВАМ.......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 21 rate down comment 12
michaelis
преди 9 години
иначе в магазините им всичко си има и от липса на стоки не могат да се оплачат било то западни, източни и всякакви ***. Може да усетят явно някакво сътресение така по-сериозно от 2015, но в момента са стабилни, но фалит или някви такива няма да има за успокоение на русофобите ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още