IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейските борси записват спад след украинския удар върху руския военен конвой

Москва отрича да е изпращала оръжия и военни в Източна Украйна

19:38 | 15.08.14 г. 15
Европейските борси записват спад след украинския удар върху руския военен конвой

Европейските фондови борси спряха ръста си и основните индекси се оцветиха в червено в последните часове на сесията, след като Украйна съобщи, че е атакувала руския военен конвой, навлязъл на територията на страната тази нощ и по-голямата част от него вече е разрушена.

Изявлението беше направено от президента Петро Порошенко. В същотото време Москва отрича да е изпращала оръжия и военни в Източна Украйна, пише Market Watch.

В първите часове на търговията стойността на Stoxx Europe 600 се движеше нагоре и дори записа ръст от почти 1%. Броени минути преди края на сесията обаче бяха разпространени новините за удара върху военния конвой и индексът записа спад от 0,4% до 329,72 пункта.

Досега през седмицата Stoxx Europe 600 отбелязваше ръстове благодарение на по-добри от очакваното данни в корпоративни отчети за тримесечието, пише Bloomberg.

Сериозен спад записа основният индекс на Франкфуртската фондова борса DAX 30. Стойността на му достигна до ниво от 9 092,6 пункта, което представлява понижение от 1,44 на сто. Преди това обаче DAX 30 се движеше на зелена територия и беше на път да запише дневен ръст в рамките на над 1%.

Френският САС 40 също завърши на червена територия. Понижението е от 0,74% до 4 174,36 пункта. Един от водещите индекси на Лондонската фондова борса – FTSE 100, завърши с ръст, макар и с незначителните 0,06% до стойност от 6 689,08 пункта.

BHP Billion беше една от най-добре представилите се компании в състава на FTSE 100. Акциите на минната компания поскъпнаха с 1,2% до цена от 2 хил. пенса за брой след като от BHP съобщи, че ще съсредоточи вниманието си основно върху желязна руда, мед и въглища.

Сред големите губещи на борсите на Стария континент днес се нареди строителната компания Carillion, която загуби малко над 4% от цената на акциите си. Причината е поредния отказ на Balfour Beatty на офертата за покупка от своя конкурент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:35 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

15
rate up comment 1 rate down comment 0
vzhekoff
преди 9 години
Сега, имало ли е удар, не е ли имало - няма ни снимки, ни факти по местоположение, журналист(к)ите пишат к'вото четат по американските (правилните ?) източници. Проблем на тях (журналист(к)ите) е, че владеят само английски и то често на посредствено ниво. Ако пишеш нещо, вместод а правиш лош превод, вземи прочети сайтовете на немски, на френски, на руски (освен в началото на английски) и може да разбереш къде горе долу е истината. Вика му се еднаква отдалеченост. Т'ва разбира се, в случай, че искаш да информираш, а не да пускаш сводките, написани от някой друг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 3 rate down comment 0
Черкезов
преди 9 години
," в новината са посочени факти, "Хихихи, в тази новина има толкова факти за унищожената руска техника, колкото американците измислиха за боинга, а доказателствата са солидни и подобни на тези които ги има срещу Хан Аспарух , за него се знае че е замислил кръстоносните походи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 1
sergo
преди 9 години
Подкрепям вашата позиция. Чувствам се унизен от такава, по човешки недостойна манипулация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 11 rate down comment 1
Dordje
преди 9 години
Ти си журналист, не трябва да взимаш позиция. Със заглавието на статията и с този ти коментар, казваш: Аз вярвам на думите на Прошенко, а не на Русия.Е твое право е, но наше право е да не ни манипулираш, умишлено или не. В твоя случай вярвам че го правиш защото имаш проамериканска позиция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 0
vstoykov
преди 9 години
Промяната на индексите е нищожна. Погледнете графиките!Вижте какви са били цените на индексите през последните дни, през последните месеци и през последните години.Подобни нищожни движения в цените са напълно нормални и се случват дори и когато няма подобни новини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
айде айде вече да идва златния стандарт и да се приключва с проамериканските источници ... усещам аз още малко златни рубли и сменям всичкото хартии евра за *** ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 6
Деляна
преди 9 години
Факт е, борсите записват спад след появата на новината. трудно може да се каже със сигурност дали е истина или не и това е видно от текста - украинският президент е казал, че са разрушили военен кордон, Москва отрича да са пратили такъв. Всеки сам може да прецени къде е истината, в новината са посочени факти, известни до този момент. Благодаря Ви за интереса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 17 rate down comment 1
deant
преди 9 години
информационното затъмнение е в ПЪТИ, повтарям в ПЪТИ по-голямо от преди да падне желязната завеса. И смея да твърдя, интернет не само, че не помага за изясняване на информация, а допълнително може да обърка и разпространи напълно невярна такава! Особено ако не знаеш как да търсиш източници!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 23 rate down comment 1
Черкезов
преди 9 години
Делянка, заглавието бих го написал така:Европейските борси записват спад след като излезе непотвърдена информация от проамерикански източници за украинският удар върху руския военен конвойМерси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 0
deant
преди 9 години
"Русия изпревари Китай по златни резерви"новина от днес. не знам колко е вярна, то вече на нашите медии за нищо да нямаш вяра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още