IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Париж призова ЕК да реагира на руското ембарго върху европейския внос

Мерките трябва да включват задържане на продукция и обезщетения за производителите, посочиха френските синдикати

10:50 | 09.08.14 г. 14
Париж призова ЕК да реагира на руското ембарго върху европейския внос

Франция призовава Европейската комисия (ЕК) да вземе мерки, адаптирани към последиците от руското ембарго върху отраслите на селското стопанство и хранителната промишленост, предаде AFP, позовавайки се на съобщение на френското президентство.

"Предвид значимостта на европейския и френския износ на селскостопански продукти към Русия, президентът Франсоа Оланд подчертава, че в ход са контакти с ЕК за оценка на преките и непреките последици от това ембарго и за взимане на мерки, адаптирани към сложността на ситуацията", се казва в съобщението.

Оланд е обсъдил въпроса с Ксавие Бьолен, председател на Националната федерация на синдикатите на френските селскостопански производители, пише БТА. Бьолен заяви, че властите на Франция не изключват възможността да отнесат въпроса за руските ограничения върху вноса от Европейския съюз пред Световната търговска организация.

Председател на френски синдикати добави, че европейските мерки спрямо санкциите би трябвало да включват задържане на продукцията, съчетано с обезщетения за производителите, за да се избегне излишъка на пазара и спада на цените. 

Бьолен припомни, че от руското ембарго ще бъдат най-засегнати на първо време производителите на праскови и на летни плодове, после производителите на ябълки, сред които Полша е лидер, следвана от Италия и Франция, а също и производителите на домати, където големи доставчици за Русия са Холандия, Германия и Белгия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 4
needtoknowmore
преди 9 години
100% ако продължим към тази цел ще има ..... В момента най-близко до тази цел са франсета и маджарите - мисля, че ще видим именно от вторите това!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 5
kalendar
преди 9 години
от 5 мин се чудя кво да напиша...абе, ако случайно си намерим един като Сталин дали ще има още един Голодомор, ама в някоя от нашите държави?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 5
SSIW
преди 9 години
"Все повече заприличваме на СССР. "--------------------------ЕЗ преполовиха пътя до крайната цел, ние изоставаме доста ;))https://***.youtube.com/watch?v=BldSxyZDZzI
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 4
kalendar
преди 9 години
пък аз си мислех, че съм с леви разбирания......за да се избегне излишъка на пазара и спада на цените.Е...нали пазара трябва да регулира цените:) Все повече заприличваме на СССР.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още