IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел апелира за право на европейско вето върху бюджетите

Еврокомисарят по икономическите въпроси трябва да има ясни правомощия за намеса, когато националните бюджети нарушават правилата на ЕС, посочи канцлерът

15:49 | 18.10.12 г. 16
Автор - снимка
Редактор
Меркел апелира за право на европейско вето върху бюджетите

Германският канцлер Ангела Меркел призова лидерите на страните-членки на Европейския съюз да предоставят на Брюксел правото на вето върху бюджетите на отделните държави, съобщи ВВС.

Меркел заяви, че на европейския комисар по икономическите въпроси трябва да бъдат предоставени ясни правомощия за намеса, когато националните бюджети нарушават правилата на съюза.

Вероятно идеята ще срещне силната съпротива на държавите, които се притесняват от увеличаването на правомощията на Европейската комисия, смятат от ВВС.

Пред германския парламент днес канцлерът каза, че ЕС трябва да притежава „реални права за намеса в националните бюджети“, които нарушават ограниченията на Пакта за стабилност и растеж.

Тя предложи европейският комисар по икономическите въпроси да има властта да връща бюджета в парламентите на отделните държави.

Според нея обаче за съжаление част от държавите-членки на ЕС не са готови за подобна стъпка.

„Удивена съм, че веднага, когато някой направи положително предложение, ... започват оплаквания, че то няма да проработи, че Германия е изолирана, че не можем да го направим“, изтъкна Меркел. „Това не е начинът да изградим достойна за доверие Европа“, добави тя.

Нейното правителство вече предложи пълен бюджетен съюз с контрол на европейски ниво по отношение на данъците и разходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

16
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Ще доведе ли печатането на пари до хиперинфлация?Лихвата в Банковото Дело е последният, а не първият финансов инструмент, към който да се посяга. Всички себестойности в миналото бяха подписвани от нормировчик и технолог и служеха като база за изчисляване на Основен Лихвен Процент изработван от БНБ, така че да означава правилни и навременни управленски решения. По принцип неписано правило в Банковото дело е, че Лихвата се използва за Военновременно Възстановяване и Възстановяване от Природни бедствия, базирана на правилно изчислен инвестиционен риск, при разрешаването на кредит или допускането на депозит. Преди години, когато Цялата тази Банкова Система в Европа беше неформално, но фактически под Котрола на Френският Президент Франсоа Митеран, количеството пари в обръщение в Системата от Външнотърговски Банки беше толкова, че никога да не се използва Компенсационната Функция на Лихвата, освен при формирането на точното съотношение на Основните Лихвени Проценти на Националаните Банки в Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Имотите на все по-малко американци са под водата Жилищата на половината от собствениците в САЩ под 40-годишна възраст обаче все още струват по-малко, отколкото са ипотеките имФедералния резерв е 100% частна банка. Федералния резерв се използва за финансиране на война, за да може САЩ да сложи ръка на енергийните ресурси в Целия Свят. Сега правят същото в Русия както през 2008 в Африка по време на Световното Първенство по Футбол. Умишлено предизвикват рецесия, за да си угодят на суетата и робския комплекс от миналото, сваляйки цените на основните неща от които зависи животът на нормалния човек, доказвайки че Планетата работи за тях. Чудя се докога Планетата може да работи за САЩ, може би докато настроят Природата срещу себе си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Тропическата буря Айзък вдигна цената на петрола Новата седмица започна с ново поскъпване на черното златоФедералния резерв е 100% частна банка. Федералния резерв се използва за финансиране на война, за да може САЩ да сложи ръка на енергийните ресурси в Целия Свят. Сега правят същото в Русия както през 2008 в Африка по време на Световното Първенство по Футбол. Умишлено предизвикват рецесия, за да си угодят на суетата и робския комплекс от миналото, сваляйки цените на основните неща от които зависи животът на нормалния човек, доказвайки че Планетата работи за тях. Чудя се докога Планетата може да работи за САЩ, може би докато настроят Природата срещу себе си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Тласасъмите от Здрач да кротуват, щото ще ги затворя в бутилка задълго. Персонално към Велизар Петков Благоев от Монтана:- Да спреш да ми усройваш провали в Живота, за да не те погна на този и на онзи свят и да не можеш да си намериш място в Галактиката! И дано да си ме разбрал правилно и да престанеш заедно с другите таласъми от 6-Блок 609 стая- Тракийска Застраховка - Мир на праха Ви! И 6 Блок 611- Другите двама таласъми - Жорето и Анатоли от Общежитията в Свищов да не ми идвате на одуша на работа и да спрете да ме проваляте като че ли това ви е основното занимание, за това че ви дадох малко пари да се почувствате хора, а вие отидохте да разправяте по заведенията колко глупав съм бил да ви дам да оцелеете въпреки мизерните си пенсионерски души, с които тормозите не само мен! Не спрете ли да ме проваляте ежедневно Ще ви направя циркаджийски таласъми само за подигравка завинаги на този и на онзи свят, праведно, без никой да може да ми го оспори и без никой да не може да ми го обори!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Предвижда се "амнистия" за сградите, строени незаконно преди 2001 година Тя обаче няма да важи за незаконните постройки в чашките на язовирите, както и за строежите, които са в процедура по премахванеОТ ТУК НАТАТЪК, ВИ ОБЕЩАВАМ ДА ВИДИТЕ КАКВО ЗНАЧИ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ, ПРАВЕДНО ТАКА ЧЕ НИКОЙ ДА НЕ МОЖЕ ДА МИ ГО ОСПОРИ И НИКОЙ ДА НЕ МОЖЕ ДА МИ ГО ОБОРИ! МЕДИЙНИТЕ БОКЛУКЧИИ ИЗЛЕЗНАЛИ ОТ СКАТ И ИЗРАСНАЛИ ДО ДРУГА БОКЛУКЧИЙСКА ТЕЛЕВИЗИЯ ЩЕ ГО ОТНЕСАТ ЗАЕДНО С ТЕЗИ, ЧИЙТО ИНТЕРЕС ОБСЛУЖВАТ, ЗА ДА СЪЗДАВАТ ТОРМОЗ, НЯМАЙКИ ДЪРЖАВА НИТО ТУК В БЪЛГАРИЯ НИТО НА ЗАПАД!ОТ ТУК НАТАТЪК ТЕЖКО ВИ НА ТОЗИ И НА ОНЗИ СВЯТ, ТАКА ЧЕ ДА ВИ СЕ ВИДИ ТЯСНА ГАЛАКТИКАТА, ПРОКЛИНАМ ВИ ТАКА ЧЕ ДА СЕ НУЧИТЕ КОЕ НЕ СЕ КУПУВА И ДА РАЗБЕРЕТЕ ДАЛИ НЕ СТЕ СЕ РОДИЛИ С ПОДКУП, НЯМАТЕ ТОЛКОВА СРЕДСТВА, ЧЕ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ ДА СЪЗДАВАТЕ ТОРМОЗ, БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ ОТ МЕН НА ТОЗИ И НА ОНЗИ СВЯТ ПРАВЕДНО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Берлинската Стена беше едно от най-здравите места в Целият Свят и предстраляваше своеобразен Край на Света за всички, които са научили толкова във Висшето Образование,че да решат да отмъщават на следващите поколения заради грешките на своите деди. Имаше по едно КПП от двете страни на Берлинската Стена, и тези които за подчертали нещо във Висшето Образование бяха пропускани през тези КПП-та да направят Околосветско Пътешествие и да гръмнат пак по Берлинската Стена, но от Другата Страна, като по Своеобразен Край на Света, но на преклонна възраст и когато са помъдрели толкова, че да я направят по-здрава от преди. Погрешното разбиране на някои основни положения не позволи на Берлинската Стена да си падне сама, а я разрушиха преждевременно и сега Борсовите Питони не хапят Берлинската Стена, а хапят главите на тези, които може би са надцакали Цялата Система за един Човешки Живот и сега тиранстват над тях, а те не могат да Съдят на тяхно място като влечуги или като Мешерето Кадафи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Мърдок трябва да преглътне милиардна загуба News Corp. отчита загуба от 1,6 млрд. долара за четвъртото тримесечие спрямо печалба от 683 млн. долара преди годинаbtv e телевизията, която дойде на власт с хвърляне на камъни и там е пълно с репортери изнудвачи, които знаят само първите два реда от всичко написано, защото са все са по-прости и по-умни от другите. В последно време съсипаха повече, отколкото са създали, защото в живота си по една WC/Вънкашна Цензура/ не са построили, а рушат това, което е клона на който са седнали, т.е btv цял живот режат клона, на който са седнали и почти го отрязаха. Да оставим btv, да се довършат сами и да си отидат заедно с тормоза и отживелиците си завинаги, най-много до Нова Година, а след това никой да не им дава пари, за да се нучат кое в живота не се купува, и дали не са се родили с подкуп. Да забравим btv, завинаги след като сами си сложат край на глупостите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Очевидно Русия, виждайки,че след като гръмнаха Американското Посолство в Либия, се очертава сценарий подобен на този,преди Световна Война, когато всички страни бяха изправени пред фнансова гибел и фалирайки бяха приобщавани към една или друга група Велики Сили, за да са достатъчно наведени и да обслужват Фашисткият Модел на Военна Промишленост,Русия са решили да си върнат Контрола над Континента,За Добро и за да не позволят да бъде съсипвана ценностната система на хората с идеята,че войната ги пази и войната ги храни. Владимир Путин е носител на Гена на Всички Велики Руски Владетели и е сигурно,че ще установи траен мир в Европа и условия за сътрудничество в Капиталното Строителство и Производството, което означава само Нова/Стара/ Ценностна Система и Изобилие в по-близко от другите бъдеще!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Това има логика, в случай че, този бюрократичен апарат наречен Европейски Съюз/btv/ не беше докарал Държава след Държава до теоретичен фалит и добре, че Практиката все още не позволява да се случи финансовата смърт на държавите-членки.Не се ли усетят навреме да спрат да изнудват Бизнеса с електронни играчки/измервателни уреди, за нов налог/, които създават вакуум във финансовата сфера, тъй като нормално парите в обръщение се движат по-бавно, и когато имаме Завършен Производствен Процес, ще се стигне до Нов Страшен Исторически Публичен Линч и Доверието във Финсовата Практика, което крепи Реда в Целия Свят би рухнало заедно с тях, а след това би настъпил хаос и беззаконие за дълго време.Очевидно всичко което прави настоящият Европейски Съюз/btv/ е криво измислено и е време за промяна и при тях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
the_evil_lord_Darth_
преди 11 години
Очевидно ограбвайки принадената стойност на всички Европейски Страни в Брюксел, Тролът Ангела Меркел, необръснала хитлеровия си мустак, като Хилари Клинтън, която играе кючек с африканка правейки се на мъжа си Бил Клинтън, е арестувала с Маузера на Силвио Берлускони не само Вечният Град - Рим, а Цяла ЕВРОПА и законно ще доведе до фалит страните-членки, защото всичкото общо се води Германско/праведно/, колкото и да е криво измислено. Да сложим на Трола Ангела Меркел и другите около нея, които се представят за това, което не са по една Усмирителна Риза навреме! Римляни, Да борим Миряни не е предизвикателство, но да ги приберем на топло в Лудницата си е Ход на Висша Превантивност!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още