IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Неравенството спъва растежа

Според Рагурам Раджан, ако Европа не предотврати социалните различия, няма да може да постигне желания следкризисен растеж

09:00 | 16.07.12 г. 15
Автор - снимка
Редактор
Неравенството спъва растежа
Последна актуализация: 03:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
no-credit
преди 12 години
От статията:"Тогава късогледите политици решиха да подпомогнат изоставащите доходи на работниците като облекчиха достъпите им до кредити. Така, лишени от регулаторни ограничения, банките прекалиха с рисковите заеми."Тук има грешка - не е "Тогава", а е и тогава и сега.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 1
STRAHO
преди 12 години
"Според Рагурам Раджан, ако Европа не предотврати социалните различия, няма да може да постигне желания следкризисен растеж" Не е открил "топлата вода" ! Който чете история знае, че голямото и увеличаващо се неравенство между членовете на едно общество, не води до нищо добро, като социалния строй в случая е без значение. Ако не гледаме пред носа си , а се опитаме да погледнем картинката отвисоко, ясно се вижда!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 3
Sakamano
преди 12 години
Решението е именно в увеличаване на неравенството. Средната класа трябва да намалее за сметка на работническата. Така балансът ще се възстанови и вече няма да има държави-производители с голям търговски излишък и държави-потребители затънали в дългове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 4
george_tn
преди 12 години
правилно е боднал пръст в проблема г-на Раджан, но решенията които дава няма да сработят. Всъщност решения няма - човечеството достигна своя пик (без връзка с ойл пика). Регреса е неизбежен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
balkando
преди 12 години
Леле мале - неравенството .. ! Къде и кога е имало равенство !? Имаше някакъв баланс между интересите на работници и собственици, и той е нарушен. На европейците и американците не им се работи, а собствениците искат все по-големи печалби. Затова прехвърлиха тази "тежест" на азиатците и турците. Честито ! Втори закон - на всяко действие има равно по сила и обратно насочено противодействие ! Природата си знае работата, за разлика от доста хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още