IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: На Европа ще й трябва десетилетие, за да излезе от дълговата криза

Всички страни от еврозоната трябва да направят усилия и да изпълнят всички свои задължения, подчертава германският канцлер

16:40 | 05.11.11 г. 15
Автор - снимка
Създател
Меркел: На Европа ще й трябва десетилетие, за да излезе от дълговата криза

В редовното си седмично видео послание към германците канцлерът Ангела Меркел заявява днес, че на Европа ще й бъде необходимо "десетилетие", за да заздрави финансите си и да излезе от дълговата криза, пише Dnes.bg.

Уреждането на дълговата криза "е път, който изисква много усилия, по който ние трябва да напредваме стъпка по стъпка", посочва Меркел в обръщанието си, качено на сайта й в интернет. 

Меркел допълва, че е необходимо всички страни от еврозоната да ограничат по законен път задълженията си. "Всеки в Европа трябва да направи усилия и да изпълни всички свои задължения", подчертава Меркел.

Срещата на високо равнище на Г-20, завършила вчера и в която участваше и Меркел, положи усилия да не допусне разрастване на гръцката дългова криза, поставяйки Италия под миниторинга на Международния валутен фонд, без обаче да вземе решение за нови финансови механизми, с които да не се допусне нова световна рецесия, припомня АФП.

Още международни новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 4
dean.jordanov
преди 12 години
Излиза, че германските граждани са бачкатори. Меркел иска да им хвърли прах в очите, че трябва да се подоготвят за тежки години, а под масата им източва парите и ги налива в бездънни каци, само и само да запази една хартийка наречена Евро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 5
Патилан
преди 12 години
Еврото е валута, принадлежаща на Европейската Централна Банка (ЕЦБ) във Франкфурт. ЕЦБ е притежавана от централните банки на страните-членки. Въпреки, че имената на тези централни банки звучат така, все едно те са свързани с държавата (Deutsche Bundesbank*, Banque de France, и т.н.), всички те са независими от правителствата си и повечето от тях са управлявани от частни съвети!!! Въпреки частния си характер, ЕЦБ е официален орган на Европейския съюз. Заради точка 7 от статута на Европейската система на Централните Банки (ESCB) и точка 107 на Маастрихтското споразумение, ЕЦБ се радва на пълна независимост. Обърнете внимание на факта, че тази независимост не идва от някаква логична или организационна нужда, а произхожда единствено от вярването, че само независимите централни банкери могат да управляват правилно паричната система. Еврозоната изпадна в катастрофална криза, защото бе зачената на честна дума и без имунна система срещу злоупотреби. Нейният механизъм за самоконтрол бе пожелателен и разчиташе, че правителствата не лъжат. Оказа се, че някои лъжат на едро, и то от самото начало на общата европейска валута, като вкарват държавите си в свръхзадлъжнялост. Европейският съюз е пирамида, защото защитава не закъсали държави, а корпоративни банки!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 5
Патилан
преди 12 години
Кадафи, например искаше да изтегли милиардите евро от сметки си в европейските банки, е видяхте какво му се случи. Над 80 000 невинни либийци платиха с живота си за временното спасяване на френските банки и еврото. Кадафи е имал намерението да изтегли всички либийски нефтени милиарди от Европа. Тези сметки конкретно се намират във френски банки и е трябвало да бъдат преведени в Азия. Страхът, че френските банки могат да фалират. Саркози се е страхувал, че тази стъпка би имала дълбоки последствия за френските банки, които и без това се намират в трудна ситуация и не биха издържали изтеглянето на либийските нефтени милиарди. А ако френските банки се сгромолясат, Франция би била неспособна да продължи да членства в Европейския Спасителен Фонд, който също би рухнал. Би последвала верижна реакция, застрашаваща бъдещото съществуване на еврото и цялата еврозона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 5
Патилан
преди 12 години
Европейският съюз защитава не закъсали държави, а корпоративни банки!Това е една пирамида за ограбване на обикновеният човек.Създаването на еврото бе нужно на големите банки, за да може експанзията на фалшивите им пари да продължи отвъд националните им граници. Когато не могат повече да продължават да растат, те умират. Защото, когато паричното предлагане не се увеличава, кредитополучателите повече не могат да изплащат дълговете си и всички банки едновременно търпят значими загуби.Редица евро-страни вече изпитаха върху себе си какво означава банки от по-богати страни да нахлуят и да започнат да пръскат евтини заеми, които местната икономика не може да изработи и изплати. След това министрите на финансите хвърлят милиарди, за да спасят банките и еврото, на гърба на европейските граждани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
supertrader
преди 12 години
Да и Меркел ще води парада , щото в Германия дълговете съвсем малки , ако не си рекапитализират банките , остава да ги фалират...и немските банки са едни кухи пирамиди ..източени..Бабата говори общи приказки и разтяга локуми
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още