IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция няма да получи спасителния транш, докато не реши остава ли в еврозоната

За Ангела Меркел и Никола Саркози спасяването на еврото е по-важно от спасяването на Гърция

08:15 | 03.11.11 г. 13
<p>
	Ангела Меркел и Никола Саркози по време на съвместната им пресконференция след срещата с Георгиос Папандреу. Снимка: Ройтерс</p>

Ангела Меркел и Никола Саркози по време на съвместната им пресконференция след срещата с Георгиос Папандреу. Снимка: Ройтерс

Папандреу каза, че очаква по-широка обществена подкрепа, отколкото би получил в парламента, въпреки че проучванията на общественото мнение показват, че мнозинството от гражданите на Гърция оценяват втория спасителен пакет за страната им като лоша сделка.

“Вярвам, че гръцките граждани са мъдри и способни да вземат правилното решение в името на доброто на държавата”, допълни Георгиос Папандреу.

Ангела Меркел и Никола Саркози казаха още, че в понеделник ще се състои среща на финансовите министри от еврозоната, за да се ускорят решенията по увеличаването на европейския спасителен фонд. Така според двамата ще се изгради своеобразна защитна стена за другите по-слаби страни от еврозоната.

Източници от Брюксел съобщават за Ройтерс, че преди срещата в Кан писмо до Папандреу е изпратил и председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Преди това обаче гръцкият премиер поиска да води преговори с европейските лидери по детайлите от програмата, които все още не са уточнени.

Тази сутрин се очаква някои от лидерите на държави от еврозоната, включително премиерите на Испания и Италия, да се срещнат преди заседанието на Г-20 довечера. На срещата ще бъде обсъдена дълговата криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 6
Пенчев
преди 12 години
Хм,дали не отиваме към свят без еврозона?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
tiggo
преди 12 години
Чудесно! Крайно време беше някой да скръцне със зъби на гърците...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
отиваме към еврозона без гърция
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още