IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколкостотин души с депозити в КТБ на протест

Вложителите в банката настояват да получат достъп до парите си още в следващите дни

17:24 | 11.08.14 г. 11
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;&nbsp;<em>Facebook група КТБalive</em></p>

Снимка:  Facebook група КТБalive

Около 300 вложители в поставената под специален надзор от БНБ Корпоративна търговска банка протестираха днес пред сградата на Българската народна банка със скандирания "Оставка" и "Затвор",  съобщава БНР.

Акцията е организирана от Facebook групата КТБalive, в която в момента има над 4500 участника.

„Искаме от Управителя и управителния съвет на банката да започнат да си вършат работата, за която им плащаме, и да решат проблема в сроковете, в които много по-тежки проблеми бяха решени в съседна Гърция, Кипър и Португалия. Ние не сме по-малко европейци от вложителите в техните страни и  считаме, че след като техните проблеми са решени за дни и седмици е недопустимо нас да ни баламосват вече 2 месеца! Искаме българските институции да работят по европейски, като направят така, че да получим достъп до сметките си още в следващите дни, както стана в горепосочените страни“, се казва в съобщение на групата до медиите. 

Протестиращите държат лозунги с надписи „Арест на виновните за КТБ“, „Победа след 405 дни на улицата“, „Бареков, върни парите в КТБ“. Хората настояват банката да отвори и спестяванията им да бъдат изплатени. Освен това настояват за среща с управителя на БНБ Иван Искров, каквато засега им е отказана. Представител на ръководството на институцията излезе и заяви пред събралите се, че банката не е в готовност да излезе и да говори с протестиращите.

Инициаторите обмислят постоянно присъствие пред централата на КТБ и пред сградата на БНБ до решаване на проблема. Обсъжда се и провеждането на голям протест на 18 август.

Акцията е добре охранявана от полицаите на БНБ, разположени са и допълнителни части на реда, които ограничават протестиращите в определен периметър.

Всичко за КТБ четете тук

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 2 rate down comment 0
LuckyYou
преди 9 години
А що не вземеш ти да чакаш до 20 октомври и не си таковаш таковата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 6
novak li sam
преди 9 години
По-добре е да няма протести. Парите все пак са гарантирани в рамките на законната сума. Така само се нажежава обстановката и се пречи на работата по решаване на проблемите на вложителите. Защо последните не изчакат до 20 октомври, по-малко от 3 месеца са това? Бързането няма да им помогне, даже може да им навреди. Закъде бързат - да си вложат парите в друга банка ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 4
1111@
преди 9 години
Алчните балъци ,,инвестирали в депозити,, все повече се доближават до т.нар. лихвоточки....Отработена схема на държавата,спор няма....няма и да има!Пари няма така,че по-скоро ще спечелят дело за морални щети/вреди отколкото за неизплатени пари.Абе кой ви каза,че с мечка мед можете да ядете!?!?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 1
Людени
преди 9 години
+1;"Разровиш ли го, ще мирише,Ще вони като отрова !" - цитат от Н.Й.В.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 2
popo323
преди 9 години
Тук в тази банка е отиграна е една елементарна схема . Примерно имате приятел , давате му 5 лв на заем , той ви ги връща и след седмица иска 20 лв . Тях пак ви ги връща , но иска повече . Вие сте спокоен ,че винаги ви ги връща и се чувствате неудобно да му откажете . Накрая ви иска 1000 лв и повече никога не ги връща . В банката е почти същото , но с кредити . Дават на една фирма 2 милиона , тя си плаща съвестно лихвите първата година . Това дава основание , да и се отпусне кредит от 20 милиона втората година , все пак е съвестен платец за счетоводството . Плаща си и втората година , на третата година тегли 100 милиона , и спира да плаща . Чудесна схема , правиш я със 30-40 фирми и си милиардер . Условието е да имаш банка , атрактивни лихви , и непрекъснати постъпления от депозити . На четвъртата година фалираш , типична пирамида . Хватката е да отпускаш кредити без да имаш реално обезпечение за тях . В началото за 2-та милиона залагаш ужким нещо , но после "забравяш" да обезпечаваш .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 18 rate down comment 0
LuckyYou
преди 9 години
Бях на протеста, бая народ се събра. Другият път ще има минимум двойно повече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 2
popo323
преди 9 години
Ето поразровете се малко в нета , излезе списък кой фирми колко кредит са взели , на кого са . Повечето са на едни и същи адреси , дори само това е ясен сигнал за измама . Излезе и информация как Цв В.е участвал в увеличението на капитала на собствената си банка не чрез някакви странични пари , а чрез депозитите на хората в банката . Отпуска заеми на свои фирми за стотици милиони , после те дават парите на заем на някакви странични свързани фирми . Тези фирми участват в увеличението , избягвайки фиктивно закона ,че не може да се увеличава капитала със средства от самата банка . Но на практика това са пари на вложителите в тази банка , всичко е измама . Ама как да ви го кажат по ясно , като и в другите банки е същото . Само дето никой не се е разровил .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 3
aldy
преди 9 години
"АРЕСТ ЗА ВИНОВНИТЕ ЗА КТБ". На какво се надяват наивниците? Ами цялата операция по абордажа на тази ЧАСТНА БАНКА се извърши от независими държавни институции. При това под егидата на един сламен човек. Арест, ама друг път. КТБ ще бъде фалирана. Замесени са интересите на силни люде. Виваком и Булгартабак ще отидат в "правилни" ръце. Многомилионни кредити няма да се връщат.В това няма никакво съмнение. Независимите държавни институции дълго ще търсят под вола телето, което се канело да убива прас. Ако телето е толкова глупаво да се върне в България, ще повтори историята на Алексей Петров, който хем е в ареста, вече домашен, хем нямат достатъчно доказателства да го съдят. И така може да изкара и 15 годинки, докато му изтече абсолютната давност. Ако преди това не му спретнат един "инфаркт". Това е положението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 4
Lucifer
преди 9 години
ВСЯКО СТАДО СЕ СТРИЖЕ, ТОВА Е , ЖЕГА Е ....НОРМАЛНО Е ...КЕЦА ПАК ГО СТРИЖАТ А ТОЙ ПАК ИЗНЕНАДАН...Е КАК ДА НЕ КАЖЕШ ЧЕ СИ Е ОВЦА????...АМИ БЛЕЯТ САМО ОСТРИГАНИТЕ ОВЦЕ...АМА ИМ Е ЛЕКО В ЖЕГАТА, НАЛИ???...НЕКА БЛЕЯТ...ПО-ВЕЧЕТО СА СИ ТАЯ ПРОФЕСИЯ, ДА БЛЕЯТ С МИКРОФОН, КАТО ВЕСКО МАРИНОВ, ЛИЛИ ИВАНОВА, КЕЦА ...ВСЕ БЛЕЕЩИ С МИКРОФОН ОВЦЕ...АМА ПА УБАВО БЛЕЯТ БЕ...КАК ДА НЕ ИМ СЕ ПОРАДВА ЧОВЕК???..АЙДЕ ПРЕМЕСТЕТЕ ГИ В ДРУГА БАНКА ЧЕ ДОДГОДИНА ПАК ДА ВИ СТРИЖАТ, ОВЦЕ С МИКРОФОНИ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
popo323
преди 9 години
Не разбрахте ли , че никой нищо не иска да връща . Банката на практика е фалирала за ужас на тези със сметки над гарантирания минимум , съчувствам им , но са знаели закона , поели са си риска . Хубаво е да получаваш по 11-12 % индивидуални лихви на година ,без нищо да вършиш , но свърши , това е . Закона дори казва ,че за тези с такива договори не важи и гарантираният минимум , губиш всичко , може би ще обявят и колко са привилегированите договори , за сега няма информация. Ще отлагат до последно възможно и плащането на гарантираният минимум , пари няма . Чужди инвеститори няма да се появят , колкото и да ви лъжат . Никой не е луд да покрива дупки от милиарди от кражбите на някой друг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още