IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Василев: Държавата показа двойни стандарти

Скоро ще има конкретно предложение, отправено от консорциум от инвеститори, включващ и Държавния фонд на Оман, твърди банкерът

16:50 | 04.08.14 г. 27
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цветан Василев: Държавата показа двойни стандарти

Държавата няма никакви средства и намерения да изплати задълженията на КТБ АД към нейните клиенти, твърди досегашният мажоритарен собственик на банката Цветан Василев в изявление, разпространено в личния му блог.

Според Василев представителите на държавата са показали двойните си стандарти, а „в резултат на "мъдрата" политика на Орешарски, Чобанов и компания неизпълнението на приходите в бюджета достига 2 млрд. лева“. 



Същевременно Василев намеква, че скоро ще има и конкретно предложение за оздравяване на КТБ, отправено от консорциум от инвеститори, включващ и държавния фонд на Оман. 

Публикуваме пълния текст на изявлението:

Уважаеми клиенти на КТБ АД,

Скъпи колеги и служители на банката,

Изминаха два месеца от старта на финалната фаза на реализацията на заговора срещу мене и КТБ АД! Заговор, замислен и реализиран без никакви скрупули с помощта на цялата държавна машина, който доведе до поставянето на банката под особен надзор.

Днес никой не си задава въпроса - това нормални действия ли са, или демонстрация на брутална сила, характерна за друг тип общество, за което си мислехме, че вече е минало? Уви! Оказа се, че сме се заблуждавали дълбоко! Оказа се, че арогантността и безскрупулността могат да са водещи и да подчинят цяла държава.

Едва ли някой от вас, извън служителите на КТБ АД, може да си представи арогантността на следствените органи и прокуратурата при събирането на доказателствата, които трябваше да докажат тезите на "мозъчния тръст" на акцията.

С това си изявление за пореден път бих искал да изразя дълбокото си уважение и признание към лоялността и устойчивостта на клиентите и служителите на КТБ АД пред войнстващата агресия. Дълбоко съжалявам за подложените на небивал тормоз служителки на банката и вярвам, че в най-скоро време справедливостта ще възтържествува.

От днешна гледна точка и особено след излизането на Доклада на квесторите, още по-ярко проличава несъстоятелността на тезите на организаторите на погрома и на техните асистенти.

Мислите ли, дами и господа, че има банка някъде по света, която би могла да издържи на подобен "стрес тест", на който беше подложена КТБ АД? Гарантирам Ви, че няма такава. Независимо от безобразните лъжливи твърдения на контролираните гуверньор, премиер и министър на финансите за "особеностите на банката". Особеностите на КТБ АД са, че ние активно работехме в покрепа на индустрията на България. Това не се хареса на някои. Или пък може би точно това си харесаха - работещите активи, а не молове и празни апартаменти. Съвсем неслучайно тяхното основно, трудно изразяващо се на разбираем език оръдие, се появи като изпълнителен директор на една от най-атрактивните фирми.

Но, уверявам Ви — номерът им няма да мине. Тяхното време изтича, ние можем да ускорим този процес само с обединени усилия. Бъдете сигурни, че държавата няма никакви средства, убеден съм и намерения,  да изплати задълженията на КТБ АД към своите клиенти. Нейните представители показаха двойните си стандарти. В резултат на "мъдрата" политика на Орешарски, Чобанов и компания неизпълнението на приходите в бюджета достига 2 милиарда лева.

Аз съм посветил последните два месеца, уважаеми клиенти, на търсене на решение за минимизиране на загубите Ви, предизвикани от безотговорната политика на всички държавни институции в този казус.

Вярвам, че в най-скоро време ще има и конкретно предложение, отправено от консорциум от инвеститори, включващ и Държавния фонд на Оман. Надявам се да го подкрепите, преди всичко Вие, защото Вие сте важните и на Вас ще се разчита много. А след това ще си търсим правата срещу онези, които като призвани да пазят стабилността, показаха колко са способни за това.

Благодаря Ви за разбирането и търпението!

Цветан Василев

Темата за КТБ може да следите тук!

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 26 rate down comment 1
data
преди 9 години
На приказки - всичко е чудесно . Нека дойде момента в който ще трябва да се вадят реалните кинти - тогава ще стане ясно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 16
abdul
преди 9 години
Аз мисля, че ще отворят банката по времето на новото правителство. Няма да има проблем с нея, защото има частни инвеститори, които биха я подкрепили, като естествено ще си върнат парите след като осъдят българия. Всичко това ще се случи само ако преди това не и налеят държавни пари естествено чрез някакъв си измислен закон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 19
ПИЧ
преди 9 години
Kostadinov, редно е държавата да осигури ликвидната подкрепа при отварянето - за да се посрещне тегленето. Все пак идват Герб на власт и те ще подкрепят в този случай.Но аз си мисля, че само най-уплашените ще теглят, а много хора ще останат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 45 rate down comment 7
toto
преди 9 години
срам ме е да го кажа, но Василев е за премиер.в тази ситуация!Много съдържателни думи в контраст с бозата която се лее от държавните институции. Ако имах пари в КТБ нямаше да ги тегля дори и след отварянето!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 40 rate down comment 2
LuckyYou
преди 9 години
Аз го написах и вчера. Отчетът не показва, че банката е в лошо състояние. Поне не в състоянието на катастрофа в което я изкарваха някои хора от най-висок ранг държавата. Има проблем, но той не е такъв, с какъвто самата банка да не може да справи. Стига да има и помощ от държавата разбира се, а не държавата да работи срещу нея...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 24 rate down comment 3
forexboy
преди 9 години
Наближава момента, в който ще стане ясно КОЙ освен Мустака, Дебелака и близкото им обкръжение е забъркан в кашотината около КТБ. Отлагането на този момент само ще задълбочи проблема!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 43 rate down comment 2
KostadinovK
преди 9 години
Истината е, че БНБ забърка голяма боза и КТБ е съсипана. Ако банката отвори - трябва да има достатъчно кеш за да изплати всички депозити, което не мога да си представя как ще стане. Иска ми се да вярвам, че Цветанов е фокусник, но не мога.Никоя банка не може да устои на такава атака без държавна подкрепа, а държавата показа двойни стандарти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още