IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МВФ: Има рискове за събираемостта в Бюджет 2014

Загрижени сме и за замразяването на възрастта за пенсиониране, заяви ръководителят на мисията на фонда у нас

21:10 | 14.11.13 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
МВФ: Има рискове за събираемостта в Бюджет 2014

Има рискове за събираемостта в бюджета за следващата година, но заложеният дефицит ще бъде спазен, заяви Мишел Шанън - ръководител на мисията на МВФ за страната ни. След срещите си с българското правителство тя уточни, че фондът е загрижен относно замразяването на възрастта за пенсиониране.

"Има известен брой показатели, които ще се отразят на стабилността на пенсионната система - въпросите за възрастта за пенсиониране, правилата за увеличаване на пенсиите, за системата за ранно пенсиониране, за размера на пенсионните вноски. За нас основният проблем е стабилността и все още имаме въпросителни", каза тя.

Попитана за икономическия риск от гражданските протести, Мишел Шанън отговори: "Разбира се, вътрешнополитическата нестабилност се отразява на инвестиционния климат и на решенията на хората дали да влагат пари у вас. В този смисъл, това е важен фактор."

Приемаме заключенията на Международния валутен фонд, които са в подкрепа на усилията на правителството за извършване на реформи, отвърна министърът на финансите Петър Чобанов.

В разговорите с делегацията на фонда участваха също заместник-министрите Людмила Петкова и Людмила Елкова, експерти на Министерството на финансите, както и други представители на правителството и Българската народна банка.

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

12
rate up comment 1 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
и си печатаме евро сами :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) - на това ниво сме продадени вече - избор няма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 0
milioner4e
преди 10 години
Батка, учудвам се на дозата оптимизъм, която лъха от тебе. Супер пристрастен си. Монката щеше да направи същия бюджет и ако беше писал тази събираемост, щяхте му се изредите всички титани на икономическата и финансова експертност да му говорите, че е луд за връзване, а сега щото Чобанката и Ореха го пишат е мега експертното. Колкото до това дали МВФ вярват, ми не не вярват. Признака е толкова очеваден. Щом МВФ ти кажат, както казаха преди 2 месеца "Не дърпайте заем, не ви трябва" (за актуализацията говорим) като се има предвид, че МВФ е най-голямото животно даващо кредити и би направило всичко да ни пробута 1 милиардче, значи нещата не са толкова "розови", както се опитвате да ги изкарате. И когато Ореха спре контрабандата, тогава Борисов ще продава картини по 5 милиона едната, ако ме разбираш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 2
stoiloff
преди 10 години
Аз бих изгонил всички от МВФ, за тъпотия и простота! Шамари и депортиране! Изманици!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Като начало, за евро изборите виж коя партия носи логото на EFD Group (Europe for freedom and democracy). Това ще е много добър сигнал за следващите парламентарни избори тука. Да си опичат акъла.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 0
Chick-Chirick
преди 10 години
Не им се дразни, ами продължавай така да си разсъждаваш. Аз сега се опитвам да си изясня, как да глаувам, когато и да са изборите, за да могат да се драпат един друг и да им излизат покафенелите ***. Ако имаш идеи - споделяй :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Искам да чуя аргументиран ДОВОД, защо върнаха свободните продажби на кафе по автоматите. Без да се отчитат в нап. Или няма нужда от довод! Просто някой червен има една или две фирми такива. Само трябва да го разберем кой е. А между другото това го пишете като минус в събираемостта догодина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Аз щото почнах да се изнервям, че ми се блещят тука по форума, че ТОЗИ точно щял да спре контрабандата и да събере акцизите и да прави реформите. Все едно ТОЧНО този СЪЩИЯ не беше тук преди 4 години и не сме сърбали попарата. А НАЙ се ДРАЗНЯ, защото той се държи така все едно за първи път влиза във властта и сега разбира какви бакии има! А си докара 80% от антуража по постове от миналата 3-ка. Неам думи за такава наглост и никога няма да им дам кредит на доверие. Ще им платя с доверие СЛЕД като свършат работа. Стига с този КРЕДИТ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 1
Chick-Chirick
преди 10 години
Не се и надявай да си признаят някога. Ето тук : http://offnews.bg/index.php/267033/donosite-na-stati-statev-za-okupiraniya-ot-studentite-rumen-gechev-iz-dosieto-na-agent-stojnovski-chast-iiiСами са се яли винаги. Надута приходна част за да могат да надуят разходите. Всеки го вижда. МВР им пишат тезите и напред другари! И това ще мине, дано само не закачат банките, че ако повторят пак 96-та, ще стане много страшно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 2
deant
преди 10 години
"Приемствеността в политиката подкрепи макроикономическата и финансовата стабилност, въпреки политическите и социалните предизвикателства и външните пречки"Според ЛЪКИ. И коя политика е тази, която Орешарски следва тогава? Абе ти верно си яко пушил червена тревица.Да сверим ли в речника думата приемственост? А дали там има думи. като: Да обърнем курса Дянков? Няма значение, дори не си прави труда да ми отговаряш. За контрабандата ще си говорим догодина, когато твоя кумир вече ще е имал време да се изложи или докаже. Излишно е да ти казвам, кое мисля аз, че той ще направи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 8
LuckyYou
преди 10 години
А Агенция Франс Прес излиза със следното заглавие: "Орешарски спечели подкрепата на МВФ" Виждате ли каква огромна разлика има между платен и независим печат/медии. Едните пишат колко било зле, другите дават реална оценка - че въпреки силния опит за дестабилизация, държавата е на прав път!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още