IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Менда Стоянова: Чудеса в икономиката не могат да се правят

Над половината от натрупания през последните години дефицит е бил за социални плащания, коментира бившият председател на парламентарната бюджетна комисия

18:01 | 06.04.13 г. 21
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Менда Стоянова: Чудеса в икономиката не могат да се правят

Поуката, която ГЕРБ са си извадили от протестите в предишните месеци, е да работят за по-добрата комуникация, смята председателят на бюджетната комисия в 41-то Народно събрание Менда Стоянова, цитирана от агенция "Фокус". За нея чудеса в икономическата област не могат да бъдат направени и хората трябва разберат това. 

За да се развива добре икономиката, движението трябва да бъде по-бавно, защото това развитие е по-устойчиво. Хората обаче са загубили търпение и затова трябва да се комуникира с тях, убедена е тя. Тя препоръча всеки да бъде по-активен за своето развитие, квалификация, да търси и създава работа. 

Менда Стоянова обясни още, че част от дефицита, натрупан по време на управлението на ГЕРБ, е бил насочен към социални плащания - за пенсии и социални помощи. От 6 млрд. лева дефицит, 3,3 млрд. лева са били насочени в тази област. 

Менда Стоянова е втора в листата на ГЕРБ в Пловдив, където водач е лидерът на партията Бойко Борисов. В Пловдив предстои сблъсък между досегашния премиер и любимецът на социалистите Стефан Данаилов. Стоянова допълни, че ГЕРБ ще направи заявка за нов мандат на тези предсрочни избори като отчете свършеното досега и върху какво ще се фокусира през следващите четири години.

Няма да има компромати, кампанията ни ще е позитивна, категорична беше тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 15 rate down comment 0
croko
преди 11 години
Имам предложение към госпожата, а и всички вече бивши или бъдещи депутати. ОТКАЖЕТЕ се от ИМУНИТЕТА си за да сме сигурни, че върховенството на закона ще бъде приложимо и за ВАС! Ако сте част от народа, за каквито се прокламират всички НАПРАВЕТЕ ГО!Иначе ще бъдете поредния крадец облечен във власт!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 16 rate down comment 2
jujo_si
преди 11 години
Приемаш закони така че икономиката да е максимално отворена плюс спазваш върховенството на закона и икономическото чуде е готово. Проблема е че тогава богатите ще са умните и работливите а не престъпниците. И престъпниците които управляват в момента няма да са толкова богати по време на чудото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 26 rate down comment 6
stanislavr
преди 11 години
Аз бих предложил на г-жа Мента Стоянова следните примери за икономическо чудо:- преди 25 години имахме ДЗУ и Арсенал, а китайците правеха гуменки, сега ДЗУ и Арсенал правят гуменки, китайците правят компютри.- едва ли има друга страна в света с губещо военно производство.- да не зачесвам енергетиката, селското стопанство, промишлеността, сбъркания туризъм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 18 rate down comment 2
Ден
преди 11 години
Задругата на "калинките" се престори на политическа партия за да заблуди света и да вземе с измама властта у нас! А какво могат да правят едни "калинки" с така узурпираната власт, освен да я използват за ограбване и продаване на националните интереси на всеки, който е готов да им даде някакви, дори жалки, подаяния!Менда стоянова е била шеф на пловдивската НАП, когато киро рашков си е разигравал коня без да плаща никакви данъци години наред. Които държавни служители са го пропускали все да минава между капките (поне пет нива в иерархията нагоре), са долни продажници и предатели! И менда е между тях, та затова е била наградена с висока длъжност в управлението на държавата!С такава кадрова политика ни съсипаха икономиката и държавата Муравей, киро рашков и десебей костов ТРЗ подмолно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 29 rate down comment 2
Pyramid
преди 11 години
Значи, явно госпожата не живее на Земята: Икономически Чудеса има, и не едно /названи според страните, в които са се случили/: Японско, германско, Корейско, Американско и т.н., не говорим за Китай, Индия, в момента-Турция...Обаче, в едно е права същата дама: ПРИ ТЕРБ чудеса няма. При тях се случи най-посредственото, най-лишено от въоражение и размах управление, свен, в плана на личните мераци на експремиера и неколцина около него. С ТАКИВА хора, С ТАКОВА "ПОЗНАНИЕ" за нещата, не чудеса, ами обикновени придвижвания напред са ф антастика. Онзи ден пътувам към Велико Търново и /О, УЖАС!/ по отсечката преди с Шереметя, автобусът взе да навлиза в отсрещното движение. Поглеждам през прозореца - ами там, прясно "построеният"участък, вече в кратери...които, ДО ЮНИ МЕСЕЦ, ГИ НЯМАШЕ! - Да ви имам "строителите на България", да ви имам. "Експерти".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 30 rate down comment 7
aldy
преди 11 години
Ами да бяхте спрели да крадете от бюджета гусжа? Около 4 милиарда годишно "отклонявахте" чрез корупционни схеми постъпления в бюджета. С 4 милиарда страната ни можеше да изглежда доста по-различно. Щеше да има и за образование, здравеопазване, заплати и пенсии. А вие гепихте и 2 милиарда от здравния фонд, та осъдихте хиляди на сигурна смърт. Лакоми, нагли, нахални и невежи. Ама от варварска орда толкова. Дай Господ да си го излежите където трябва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 39 rate down comment 1
nesduhan_trader
преди 11 години
Аман от елементаризъм и неграмотност на най-високо ниво! Социалните плащания са голямо перо във всеки бюджет. Дали при тях има разхищение в България? Ами да видим: Високи ли са им пенсиите на възрастните? Може ли да се покрие поне екзистенц минимума от оциални помощи? Болниците луксозни, с последна техника, перфектен персонал и достатъчно на брой ли са? Училищата? Детските?..... Значи проблемите са другаде. Не са в разхищенията и раздутия бюджет а в ниския БВП и в корупционната среда, при която читавото се унищожава, калпавото избуява и всичко което някой съгради или натрупа се разрушава и краде! Необходими са спешни мерки първо за спасение на малкия и среден бизнес, който не е на хранилка от бюджета, а го пълни! Преференции за български предприемачи - евтин кредит, човешки условия ако проекта не успее. И уважение към всеки който е готов да вложи живота си, труда си, таланта си да гради бизнес - законен, пълнещ бюджета, даващ работа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 28 rate down comment 5
verimg
преди 11 години
Невероятно, но потърсих материали за г-жата в интернет. О, изненада - има фейсбук. И то не от вчера. Овцете им дават гласове да ходят да работят. Те се лигавят с качване на снимки във фейсбук. И това е преседател на бюджетната комисия? Това е разпределяло данъците, които ми удържат всеки месец. Като гледам, така на някой плод-зеленчук да разпределя бруто/нето/тара може би ще стане. Просто това ми е първото впечатление и ако тази г-жа я видя на улицата, това би ми била първата мисъл. Добра женица, ама плод-зеленчукарка. Като гледам това и направиха с държавата тия - една сергия - ама толкова си могат. Не са виновни, ние сме загубените, че изобщо стоим тук толкова време , ама нали всеки си има някаква конкретна причина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 32 rate down comment 9
trendline
преди 11 години
Хората ви изгониха с камъни, вие се каните пак за властта. Я удържите до другата зима, я не. Поне се оттеглете с достойнство. Каквото "можахте" - направихте.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 6
pif.sergey
преди 11 години
"Менда Стоянова обясни още, че част от дефицита, натрупан по време на управлението на ГЕРБ, е бил насочен към социални плащания - за пенсии и социални помощи. От 6 млрд. лева дефицит, 3,3 млрд. лева са били насочени в тази област. " Скоро ходих но доктор и казаха че съм добре, Но горепосочената госпожа ще уплаши докторите ако отиде.....ще и се смеят ако каже че е икономистСлед като има дефицит е логично да изгониш тези който създават БВП (Млади хора и чужди инвеститори да убиеш малките и средни предприятия и т.н.) и съответно при гореизброените цифри да увеличиш пенсиите (да де на "гласоподавателите" - то комай само те гласуват за СадоМазо)....... аз доколкото разбирам от математика така не се намалява дефицит.......То обаче има ГОЛЯМА икономическа логика....някаква тяхна вътрешна Но и останалите, които работим ще си тръгнем от тази сбъркана страна ако тези дойдат отново на власт. Тогава такива бисери няма да Ви спасят просто , там където ако загробваш държавата те наричат спасител
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още