IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът гласува позицията на България по новия икономическия договор на ЕС

Народното събрание даде мандат на правителството да подпише фискалната част от договора, като изключи финансови ангажименти и данъчна хармонизация

12:33 | 27.01.12 г. 15
Автор - снимка
Създател
Парламентът гласува позицията на България по новия икономическия договор на ЕС

Парламентът току що гласува позицията, която трябва да отстоява българското правителство при преговорите и последващото подписване на Договора за стабилизация, координация и управление на икономическия и паричен съюз.

Пълният текст на Договора беше гласуван от 178 депутати, като „за“ бяха 129, против беше 1, а 48 се въздържаха. 

За първата точка от решението на парламента, която дава мандат на правителството за участие в преговорите, гласуваха положително всички 181 депутати, присъстващи в залата.

При гласуване на втората част от решението на парламента, с която се дава право на правителството да подпише фискалната част от договора, относно бюджетния дефицит и държавния дълг, от общо 180 депутати „за“ гласуваха 130, против - 16 и 34 въздържали се.

В решението на парламента изрично беше посочено, че подписването на Договора не трябва да води до финансови задължения на България (участие в стабилизационния механизъм) и до хармонизация с ЕС на данъчното ни законодателство.

Този текст беше подкрепен от 104 от общо 171 гласували депутати и е задължителен за изпълнение от правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Браво, точно така се прави! Сега и да ги натискат нашите преговарящи, те само ще вдигат рамене и ще казват "няма как - парламентът ни забрани". Крайно време е и ние да се научим на малко византийски номера. Дипломация е това, не "честна пионерска".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
FINTA
преди 12 години
Трейдъра, ти ако се осигуряваш на 200 лв. ти е добре да се премахне плоския данък, на мен не ми е! щото съм един от малкото, които си плащат осигуровките на целия доход. Като говориш за унищожение, що не се самоунищожиш и да млъкнеш най-накрая...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
global_dj
преди 12 години
Трейдър, честно ти казвам, не мога да те разбера! Не бих казал, че този пакт ще ни унищожи, напротив! Но явно, че реалната ти оценка за тези важни въпроси е твърде крайна.. Какви си тези твои нервни изблици не знам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 7
all_trader2
преди 12 години
Крайно време е плоският данък да бъде премахнат!!! То всъщност за него им е болката, да не ги накарат от ЕС да го премахнат, за него е борбата!! На всички "политически сили" в държавата, невероятно единни в ограбването на българския народ! До този момент 22 години само ни унищожават като нация и държава, бавно, методично и неотклонно се провежда планът Ран - Ът !!! България е хвърлена на хиените и те пируват!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 6
all_trader2
преди 12 години
ПРОСТОТИЯ българска!!!!хармонизирайте данъците бе - всяка бяла държава и с прогресия в данъчната ситема - увеличете преките данъци и намалете косвените - СТИМУЛРАЙТЕ ПОТРЕБЛЕНИЕТО А НЕ ГО НАКАЗВАЙТЕ !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още