IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков: 4000 държавни служители ще бъдат съкратени до края на 2011 г.

От началото на мандата на правителството са съкратени 12% от държавната администрация, или около 9 хил. души

18:20 | 22.03.11 г. 13
Дянков: 4000 държавни служители ще бъдат съкратени до края на 2011 г.

4000 души ще бъдат съкратени от държавната администрация до края на годината, съобщи вицепремиерът Симеон Дянков, цитиран от Dnes.bg.

По думите му съкращенията са планирани още от миналата година и се правят чрез преструктурирането на администрацията.

„В началото харчиш повече, защото, като излиза някой от държавната администрация, има много щедри 10 заплати, 20 заплати в някои агенции и части на администрацията", каза вицепремиерът и допълни, че по тази причина вероятно тази година оптимизацията ще струва повече.

На форума по представянето на доклада на ЕБВР той обаче изрази увереност, че в следващите години разходите ще намалеят.

По думите му от началото на мандата на правителството са съкратени 12% от държавната администрация, или около 9 хил. души.

Симеон Дянков отчете успешните и неуспешните реформи на кабинета.

Като положителни страни той определи инвестициите в инфраструктурата, запазването на най-ниското данъчно бреме в ЕС, пенсионната реформа, а като неуспешни за момента – здравната реформа.

„Колкото повече излизаме от кризата, толкова по-трудно ще става да се правят реформи“, отчете вицепремиерът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 5
all_trader
преди 13 години
няма да помогне това , което направиха дори ни най-малко . пенсионнта криза ще бъде жестока! по -виоски данъци само за по богатите умници такива . за средната класа нека си седят такива като сегашните, къде са ни ГОЛЕМИТЕ ИНВЕСТИТОРИ като имаме ниски данъци ,. А КАТО СИ МНОГО УМЕН?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
gunnar
преди 13 години
Ти нормален ли си да искаш по-високи данъци? А дефицита в пенсонната система да не би да е от сега? Изобщо големи глупости си написал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 8
all_trader
преди 13 години
какви успехи сънува този пак? каква инфраструктура направи , каква пенсионна реформа - увеличване на вноските - това ли се нарича реформа??? и баба ти може да го направи , това нищо не решава - има над 2 млрд дефицит в пенсионната сметка а БГ има едно от най-застравящите населения . това ,че имаме ниски данъци не е за хвалене , а за оплакване щото и заплатите ни такива . какви крупни инвеститори привлече този ? НИКОЙ . като много хитруваме ще съвршим като Ирландия . хора има протест в събота елате да махнете този комик преди да ни е до затрил .всяка силна иконмика е била с по високи данъци и заплати -но не този ни налага шоковата доктрина на неолиберализма - Ниски данъци , ниски заплати , нисък стандрт , мизерия . Българи ,СЪБУДЕТЕ СЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още