IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Нормална държава" на Георги Кадиев ще се бори срещу олигархията и корупцията

Напусналият БСП депутат представи новия си политически проект

15:07 | 20.03.16 г. 17
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Напусналият БСП депутат Георги Кадиев представи новия си политически проект, съобщи БНР. Партията носи името "Нормална държава“ и си поставя три основни цели.

На първо място е възстановяването на държавата, на второ - създаване на средна класа, която по думите на Кадиев, ще успее да задвижи българската икономика и на трето - връщане на българите от чужбина. 

Лидерът Георги Кадиев заяви още, че държавата ни през последните 27 години е управлявана само от олигархия и с времето от държава се е превърнала просто в територия, като новата партия си поставя именно амбициозната задача да се бори именно срещу олигархията и корупцията.

Държава, последна по икономическо развитие в Европейския съюз, не е нормална държава. Държава, в която смъртността е най-високата в ЕС, не е нормална държава. Държава, в която изоставените деца и децата сираци са най-много на глава от населението, не е нормална държава. Държава, в която продължителността на живот, щастието на хората е сред последните места в света, не е нормална държава, подчерта на учредителното събрания Кадиев.

Всички дошли на учредителното събрание носеха на ръката си бяла лента като символ на новото начало.

"Забравете всякакви лични амбиции за кариера, ако изберете да бъдете член на партия "Нормална държава", това не е вашата партия, ние сме партия, за да дадем нещо. Ние сме от добрите". С това предупреждение и поръчение се обърна независимият депутат Георги Кадиев към учредителите на инициативния комитет /ИК/ за създаване на политическа партия "Нормална държава", допълва БТА.

„Имам една мечта и се надявам тя да бъде и ваша мечта оттук нататък - "Нормална държава", обърна се депутатът към съмишлениците си и обяви слогана: "Започваме всичко отначало".

Кадиев бе избран и за председателстващ на ИК. Той пое ангажимент: "Да остана същият. Да не ви предам, продам, да не мина от другата страна на линията, която разделя добрите от лошите", зарече се политикът.

Кадиев очерта и целите - възстановяване на държавата и нейната роля във всички сектори, особено там, където няма инвестиции; подпомагане на перспективните частни производства чрез инвестиционни фондове като така ще се създаде и средната класа у нас. Третата основна задача пред бъдещата формация е връщане на българите от чужбина.

Той обърна внимание, че за последните 9 години, откакто сме в Евросъюза, Европа не е дошла в България, а българите - в ЕС. След 50 г. други хора ще дойдат у нас и ще говорят на друг език, предупреди председателстващият ИК. И продължи, че сме страна, в която група фирми са си разделили обществени поръчки, а корупцията е в особено големи размери. "Коренът на това зло е политиката и това е мястото, откъдето може да започне решаването на този проблем", обясни Георги Кадиев мотивите за новата партия.

Той декларира и че формацията ще работи за равнопоставеност в обществото, да няма разделение на бедни и богати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 16 rate down comment 4
bgMan
преди 8 години
"Той декларира и че формацията ще работи за равнопоставеност в обществото, да няма разделение на бедни и богати."--Т.е. типично по комунистически всички да са еднакво бедни. И тоз *** се надява с подобни популистки глупости да върне българите от чужбина обратно в България. Ха-ха, поредния кандидат за титлата и-д-и-о-т на и-ди-о-ти-те.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 4
Атанасио
преди 8 години
80,5 на сто от домакинствата в страната живеят с общ доход на човек под необходимите средства за издръжка на живот - http://***.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/2-243-lv-na-mesec-sa-neobhodimi-za-normalen-jivot-na-chetirichlenno-domakinstvo-205115/ - 2 500 000 с доход под 296лв. ???? което от юридическа гледна точка е нарушение на Конституцията и ГЕНОЦИД - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1562875143990714 ,и съм обяснил почти всичко за България - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1713491132262447Писал съм до всички държ.органи но една птичка пролет не прави тоест пиша за да информирам повече хора а те още хора ако може като геометр.прогресия за да има силно гражданско общество което да контролира политиците за всичко ,да се вземат правилните мерки
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 10
contra2
преди 8 години
Стойте си там, където Ви тупка сърцето ! И ситият търбух! Там Ви е мястото! Но не пречете на хората в Б-я!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 7
ing5rov
преди 8 години
що бе ...тебе пък за какво те издирва ДС..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 4
redcretin
преди 8 години
Ние няма да платим за още една партия. Нито ще почваме отначало. Нито ще се върнем от чужбина, докато има и един жив кадър на ДС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 2
ing5rov
преди 8 години
"Нормална държава" ...все по странни стават имената на новите партии...ама какво ли се чудя , прав си е Кадиев , кое е нормално у нас !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 7
Атанасио
преди 8 години
На думи го докарват хубаво и Господ е казал по делата ще ги познаете Някъде бях чел ,че жената на Кадиев е в енерг.мафия - https://bivol.bg/energymafiakozlodui.html Първо трябва да се кажат фактите за да има силно гражданско общество 5 000 000 000 лв. е сенчеста икономика - се ощетява бюджета ГОДИШНО5 000 000 000 лв. са кражби през разходите на бюджета пак ГОДИШНО5 000 000 000 лв. плоският данък ощетява бюджета ГОДИШНО - http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/08/02/kak-se-ograbi-bylgariia.1135939и съм обяснил подробно - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1713491132262447тоест стратегията е осветляване на икономиката спиране на кражбите през бюджета и прогресивно и семейно облагане с цел бюдж.излишъци които се инвестират в точно определени неща - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1711968085748085
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още