IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Целта на пенсионната реформа е да има добра доходност

Управляващите не искат да създават напрежение, а да има гаранции, че хората ще си получат пенсиите, заяви премиерът

11:12 | 20.01.15 г. 14
Борисов: Целта на пенсионната реформа е да има добра доходност

Целта на пенсионната реформа е да има добра доходност, заяви премиерът Бойко Борисов днес по време на Деветата среща на бизнеса с правителството.

Той коментира, че „два-три фонда са добре, другите трябва да се дисциплинират – да бъдат конкурентоспособни, да има добра отчетност“.

Премиерът подчерта, че управляващите не искат да създават напрежение, нито на пазара да влязат нови фондове, а да има гаранции, че хората ще си получат пенсиите.

Борисов каза още пред бизнеса, че е умерен оптимист как се събират приходите в сравнение с миналия януари. По думите му първостепенна задача на службите е борбата с ДДС измамите, с укриването на данъците и сивия сектор.

Задачата им била да съберат с до милиард лева повече и ако това се случи, според Борисов ще може да се свърши доста работа.

Премиерът обеща земеделците да получат субсидиите си навреме, но подчерта, че няма да отстъпи за ведомствените бензиностанции, „защото нито са свързани с НАП, нито има отчетност“.

Борисов съобщи още, че парите, които се изплащат на вложителите в КТБ, са 20-30 млн. лв. дневно. По думите му трябва да се направят изводи защо е допуснато случилото се с КТБ, но подчерта, че всяко правителство е длъжно да подкрепи банковата система.

Премиерът каза, че 25 млн. евро от еврофондовете ще бъдат прехвърлени за следващия програмен период. Това е много ярък жест към това правителство, оцени Борисов.

По думите му предстоящите местни избори ще бъдат голямо изпитание. Борисов обаче изрази надежда, че „ще успеем да демонстрираме, че сме израсли“.

Пред бизнеса той заяви още, че силата на България е в това да се консолидират всички и да работят за успеха. Колкото по-малко се делим, толкова по-добре, заяви Борисов.

Според него само направеното през последните два месеца си е заслужавало усилията.

Борисов посочи, че страната ни е подложена на силен натиск и това са разбрали партньорите ни от ЕС след изявлението на руския президент Владимир Путин от Турция, когато обяви прекратяването на проекта за газопровод „Южен поток“.

Министър-председателят каза, че като „минат емоциите“, ще преговаряме с Турция и с ЕС България да остане в транзита на газ с газовия хъб, който властта предлага или по друг начин. Премиерът подчерта, че е оптимист за залежите на газ у нас в блоковете в акваторията на Черно море.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 16 rate down comment 7
Императорът
преди 9 години
Ряпов - то и сега човекът може да си смени фонда. Интересно само как животното бойкоборисов спомага за доходността, като се опитва да излъже хората да си дадат парите на Ной? Тоя шизофренически слабоумник пак не знае какво говори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
2
rate up comment 18 rate down comment 15
Repoman
преди 9 години
Идеята за пенсионната реформа и даването на право на избор на хората е добра. Ако се разреши местенето и прехвърлянето на средства, тогава хората и пазарът сами ще регулират доходността по фондовете и ако доходността на някой фонд е ниска той просто няма да има клиенти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 28 rate down comment 11
doba
преди 9 години
'Целта на пенсионната реформа е да има добра доходност'И как прехвърлянето на парите в НОИ ще повиши доходността???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още