IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И първите данни на ЦИК потвърждават – осем партии в парламента*

Разликата между БСП и ДПС се увеличава, показват данните от 25% от обработените протоколи

00:56 | 06.10.14 г. 13
И първите данни на ЦИК потвърждават – осем партии в парламента*

Осем партии ще има в 43-то Народно събрание, потвърждават и първите официални данни на Централната избирателна комисия (ЦИК), изготвени на базата на преброяването на протоколите на секционните избирателни комисии.

Според 25,11% от протоколите резултатите на основните партии остават без големи изменения спрямо предишните резултати -  ГЕРБ печели 33,55%, а БСП Лява България е втората политическа сила в парламента с 16,03%.

Значително по-голяма разлика, спрямо данните от паралелното преброяване на социолозите, има между БСП и бившия коалиционен партньор – ДПС и тя се увеличава спрямо първите данни на ЦИК. На базата на 13% от протоколите Движението беше привлякло 12,29% от гласовете на избирателите. Към 1 часа и 25% от обработените документи на секционните комисии, резултатът на ДПС вече е 11,46% от гласовете на избирателите. Все още обаче не е отчетен вотът в чужбина.

Четвъртата политическа сила в парламента ще бъде Реформаторският блок с 8,72%. 7,52% пък привлича Патриотичният фронт.

Партията „България без цензура” също ще бъде част от новото Народно събрание. Формацията на Николай Бареков привлича 5,98 на сто от гласовете на избирателите. На следващо място е „Атака” с 4,98%, а АБВ, политическият проект на Георги Първанов, е подкрепено от 4,67 на сто от избирателите.

Бариерата от 1%, който дава право за получаване на държавна субсидия, прескачат само още две партии – Движение 21 (1,34%)и ПП Глас народен на Стельо Витков (1,19%). Република БГ също има шанс да прескочи 1% - към 23 часа и обработени 25,11% протоколи резултатът на партията е 0,73% от гласовете на избирателите.

* Информацията е актуализирана на базата на 25% от обработените протоколи

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 2
kalendar
преди 9 години
резултата на ДПС в абсолютни цифри си е какъвто си е бил. Може би една идея нагоре...просто на другите резултатът е паднал.Не знам що мизантропа се чуди за Волен и Барека. Единият е от 100 год в парламента и местната власт, нормално е да има хора, които да са зависими от това в прехраната си. Другият пръска пари, все едно ги копа дома у дворо. В смисъл-на една и направил чене, на друга платил лечението на детето и. Ми и аз да съм на тяхно място и аз за него ще гласувам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
deant
преди 9 години
това че Сидеров влезе в парламента ме дразни дори още повече от сравнително високия резултат на ДПС. Пълна простотия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Бях казал, че ако Волен и *** са извън парламента, днес ще пия една бира за България. Е, за съжаление ще пия една бира не за България а за ника си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още